Ако пенсията не стане 300 лева, идва краят на коалицията ГЕРБ - ВМРО

Това обяви депутатът Александър Сабанов
24 юни 2020 22:07, Нели Христова
137

С 50% по-нисък данък за автомобили с газова уредба от 1 януари 2021 г., предлагат от "Обединени патриоти". Депутатът от ВМРО Александър Сабанов каза пред Bulgaria ON AIR, че се работи по коалиционно споразумение.

За съжаление ГЕРБ не изпълняват към нас част от него, ние правим това, което сме се подписали под него. Това посочи Сабанов.

"Доста са нещата, които още се бавят, включително и концепцията за малцинствените групи - многократно е предлагана. Това са основополагащи за нас неща и ние държим да се случат до края на мандата. Както и 300 лв. пенсия", каза още депутатът.

Той допълни, че ако "300 лв. пенсия не се случат, това ще бъде край на коалицията".

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет на 11 юни 2020 г.

"Ние ще подкрепим текстовете, които сме приели, въпреки че като цяло сме против НСО като структура. Не може българските политици да се страхуват от народа си. Да, ако има заплахи за конкретни лица, има си МВР да ги охранява", отбеляза още той.

По повод компроматите срещу премиера Борисов и сблъсъка му с президента Радев, според Сабанов "компроматната война обезверява хората, че има държава".

"Обезверява хората, че може да се върви напред и да се оправя държавата и да се чувстват по-добре в нея, да не заминават от България в чужбина. Ние сме за мек тон, диалог, а не кавга", добави гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 3 години
Гласувай народе за чалгата хохохо. Да има работа за ковчезнижите и каменните плочи, че там едни неща стават, плащат на ***, събарят на земята и се започва с конкуренция между държавното и частника за камъка. Те не са влязли във властта и се подиграват и сие, а ако влязат гранфон свири майка плаче. За декон на СУ, право, адвокатчето... за умното, интелигентното, а що не и за Симеонов... Су, право, това са най-интелигентните.. Няма школа мвр, само СУ, Право, завършили с отличие, не купени...
116
4
 
7
 
! Отговори
Патока преди 3 години
Пенсията се определя на базата на трудовия стаж и внесените осигуровки.Ако си осигуряван на минимума,а си получавал пари на ръка,това си е твой проблем-получаваш ниска пенсия.Ако се вдигат пенсиите,то трябва да е за всички,не само на минималните.Така е справедливо.Да си работил,да си внасял осигуровки...
115
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може, може, тутакси ще се гътнат 300 000 пенсионери (по-възчможност от БКП) и сметките ще излязат! :)))))))))))))))))))))))))))
114
5
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Хайде,стига с тази несправедливост!!... Нищо не работили,...и да получават колкото тези с 40 години стаж,па дори и да е в ТКЗС- то.Ами какво да кажат тези, които получават сега 301 лв.пенсия?!За справедливост ли?!
113
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KromПатриотите никога не са преставали да настояват за изпълнение на програмата си,още с влизането си в парламента и направиха доста добри неща за България,без да бият тъпана,но не всичко им изпълняват(гласуват) партньорите или другите партии и понякога имат спорове още от началото на управлението и затова Волен напусна пръв коалицията.Но не е редно да развалят коалицията,защото ще бъде много по-зле,а не по-добре,ако падне това правителство,това не е в изгода на България.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърдо съм против да разваляте коалицията и да върнете крадливите олигарси,които клатят правителството,нали Валери искаше да махнат измамата на българите с търкането на талончета без печалби,сега искате пак да върнете крадливите олигарси отново във властта ли?Иначе за повишавнето на минималните пенсии ви подкрепям с две ръце!Ако развалите коалицията,вие няма да влезете следващия парламент и да подкрепяте патриотични идеи и ще ви заместят крадци,нямате НИКАКВА полза от развалянето на коалицията
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111 не сравнявай пенсионери комунисти с хора родени през 80 те и 90 те
110
1
 
15
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Избори ли наближават, та ВМРО си "спомни" обещанията? Късно е либе за китка. В следващия парламент ВМРО ще бъдат или спомен или статистическа грешка. Хамелеони и циркаджии.
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега,когато ОП са в парламента,може да не могат да правят всичко,което са написали в програмата си и искат да бъде свършено,но поне могат подкрепят добри инициативи,бизнес, спряхте шума,което не е малко или спирате вредни неща,ако сте извън парламента и това няма да можете да свършите,а ако излизете от коалицията повече парламент няма да можете да видите и да провеждате патриотични инициативи,подпкрепям за мин. пенсии от 300 лева,но не и да излизате от коалицията!
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриоти,по-добре с това правителство,отколкото да останете извън парламента и го гледате през крив макарон и да не можете да направите нищо за страната,подкрепям настояването ви за повишаване на минималната пенсия,даже трябва да се актуализират пенсиите,но не подкрепям излизането ви от правителството!
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе може да развалим правителството и да угодим на крадливите олигарси,които клатят това правителство,защото ще стане по-зле ,а не по-добре,да не говорим,че доста хора ще бъдат избити,ГЕРБ не са идеални,аз също виждам,че имат и недостатъци,но ако паднат от власт,ще стане хиляди пъти по-зле за държавата и населението!
106
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалния минимум за оцеляване в България на човек е 603 лева,без да смятаме и допълнителни разходи като облекло,данъци,почивка и други екстри,а само да си платят сметките,храната и оцелеят,така че- 300 лева ми се струва нормално да бъде минималната пенсия,като считайте,че половината от тях ще бъдат платени за ток,а за храна,телефон,вода,транспорт,няма да им останат достатъчно средстваПодкрепям ВМРО единствено за пенсиите,но не и да развалят коалицията,щото няма да могат да влязат в парламента
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те всички са били млади, слаби и безработни навремето и после влизат в политиката и стават дебели, богати и все така без да работят.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избете млад слаб безработен и нормален смирен скромен млад човек и ще имате истински пенсии и заплати но вие ще си избирате тиквите
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам на къде вървят нещата скоро всички ще са на минимална пенсия. За да е честно поне за тези, които едва ли ще вземат пенсия някога, най-добре да оставят хората да избират дали да се осигуряват на повече от минимума, така поне някой ден като всички вземат минимална няма да са толкова прецакани. И държавата ще си събира поне данъка върху заплатата, сега заради осигуровките и данъци не се плащат.Не може обаче да задължаваш хората да се осигуряват и да ги приравняваш на минимална пенсия.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До икономист,Значи този с 500лв може да си плаща осигуровлите на 500те лв. А на тези с 1500лв им е много скъпо и затова се осигуряват на 500лв, и накрая и двамата вземат минимална, която идва от парите на будалите които се осигуряват на реална заплата от 1000лв.Да не говорим колко има със стаж от 15 години (от които половината майчинство или някаква държавна работа от едно време) които след 90те години работят за пари на ръка и не плащат нищо, и те взвмат минимална пенсия
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тябва да е поне 600, а не 300.
100
1
 
17
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До DinosaurusТова, което се плаща "на ръка", както се изразяваш, дори и да се внася като осигуровки, пак няма да им стигне за достойна пенсия, защото заплатата на повечето работници и служители в страната е около минималната. А пък ако не им дават нищо "на ръка", не знам как повечето хора, ще успяват да си гледат семействата, и дали въобще ще успят да достигнат живи и здрави до пенсия...
99
0
 
22
 
! Отговори
бай х преди 3 години
тия се сетиха един месец преди края на мандата че нещо са обещавали на хората .....
98
1
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До Анонимен 100Но и колкото повече е получавал, толкова повече се е осигурявал, т*кво, за да могат да вземат тия, дето сега реват... А мислиш ли, че те на са "получавали", само че на ръка, без нищо да внасят? И не говоря за братята,те са друг случай