Борисов няма да бъде изслушван в НС за чумата по животните

Предложението на БСП беше отхвърлено от мнозинството
Обновена: 24 юни 2020 13:00 | 24 юни 2020 10:09, Веселина Йорданова
0
Борисов няма да бъде изслушван в НС за чумата по животните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите отхвърлиха настояването на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в Народното събрание за мерките, които е взело правителството за борба с чумата по дребните преживни животни и обявените 6 огнища през месец юни 2018 година.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя да бъдат оповестени и стенограмите от Председателския съвет тогава:

"И тогава, и сега ни обвинявахте, че не сме прави. Но днес тук, този, който трябва да отговаря на нашите питания, е министър-председателят. Защото на модела "престъпление-смяна на министър и продължаване по старому", трябва да се сложи край. От нашата парламентарна група не искаме нищо друго, освен две неща - истината и да има справедливост", заяви Нинова.

Мария Белова от ГЕРБ каза, че искането е неоснователно с аргумента, че това би означавало Борисов да бъде изслушван за отхвърлените и потвърдените съдебни актове от независимата съдебна система.

"За" идването на министър-председателя в Народното събрание по казуса за чумата по дребните преживни животни гласуваха 54 депутати, 93 бяха "против", а 21 се въздържаха, предаде БНР.

Всички депутати са с маски в пленарната зала. Заседанието на парламента започна с напомнянето от заместник-председателят Емил Христов, че е наложително народните представители да се съобразят с всички санитарни изисквания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари