Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона

Държавното обвинение не спазвало следствената тайна
146
Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Още по темата
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.

Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев -- откакто го обвиниха за шуробаджанащина в армията спря да произнася думата корупция- откакто нарече Коронавируса провокация престана да говори за демография- откакто заведе глутницата русофили да позори паметника Левски, спря да цитира Апостола- откакто се появи пандемията налапа пурата на Черепа за да сваля Кабинета със СМС"и и некадърни компромати от спалнята на Борисов.Срам ме е от този президент !
92
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев президент .
91
8
 
14
 
! Отговори
корумпе преди 3 години
Радев е за затвора. И го съветвам да не обвинява, защото позицията му на корумпе не му върши работа. Всеки друг на негова място досега да беше си подал отставката. но той е ***.
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойта коза така врещи като я настъпя по вимето.
89
7
 
16
 
! Отговори
Предател преди 3 години
Затвор за Радев !
88
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече съжалявам, че го избрах този.Щом стана ортак на Божков и почна да му се лови на смс-ите и евтините компромати от спалнята на Боко ми стана противен.Без мене на изборите.
87
11
 
18
 
! Отговори
Я преди 3 години
Не държавен глава. Държавен Главанак.
86
9
 
15
 
! Отговори
Видов ден преди 3 години
Моля следете колко поста ще се изтрият тук, защото някои много точно описват моралния крах на Резидента и обкръжението му, което всъщност му Началство изтапанило го да декламира опорните им точки!Сивите кардинали трябва да си останат сиви,.... докато Гешев не ги изкара на светло и с белезници... по конкретни и доказани членове и алинеи.
85
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев беше превърнал Президентството преди Короната в туристическа агенция за Радевица, а така също за паспортно пише за руски шпиони.Днес той е пурата на Черепа, а Зайчарника му се занимава с пошли компромати.
84
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я направи коремното пред Гешев белким ти се размине!Хахаха!
83
9
 
12
 
! Отговори
Раиран Резидент преди 3 години
Ами, ако съветника си признае, че Резидента е знаел за незаконните му занимания и също му е поръчвал незаконни услуги? Ами ако има и доказателства за това?Тогава няма да се размине само с импичмънт, а ще де стигне и до решетки!За гол импичмънт "казусът Деса" щеше да е достатъчен!
82
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, като не ти харесва Прокуратурата кръгом марш в Казармата...ама видяхме, че и за там не ставаш !
81
7
 
14
 
! Отговори
ВОПЪЛ (известен) преди 3 години
ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ...
80
13
 
8
 
! Отговори
СъветникаМиЕначалник преди 3 години
А ако някой от правителството беше участвал в същите схеми,като Резидентския съветник,дали Резидента щеше да каже,че прокуратурата превишава правата си.Тогава Резидента щеше да е във вихъра на коментари и внушения,при положение,че не е негова работа да се прави на футболен коментатор,..защото за политически не става! За последното се иска и акъл,кога да говориш и кога да мълчиш като нacтран,както е в неговия случай.Натъпкали са му обкръжението със "схемаджии",а той даже не смее да се разграничи!
79
8
 
24
 
! Отговори
БРАВО ГЕШЕВ преди 3 години
Цялата ПРЕЗИДЕНТура в затвора ...
78
8
 
18
 
! Отговори
доброволец преди 3 години
ПРЕДЛАГАМ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ДА МУ ПОДГОТВЯ РЕШЕНИЕТО ПО КАЗУСА радев.
77
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президенството бюро за обслужване на червени олигарси с информация!И в замяна на услугата сваляне на Борисов.
76
6
 
10
 
! Отговори
Мойта cвиня лебед преди 3 години
Гатти нaглия шапкар, вместо веднага да освободи съветника си "по корупция" докато прокуратурата доизясни участието му в престъпни схеми, той тръгнал да търси вина в разследващите, че търсели и намирали доказателства.
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като няма какво да изкарат за ББ почват ченгеджийските постановки.Това те го могат най добре!И...започват мръсните внушения КГБ и ДС стил!
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Борисов беше със същите обвинения за негов съветник,всички вкупом щяха да крещят пред министерския съвет!Този е наглец и прави само внушения!