Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона

Държавното обвинение не спазвало следствената тайна
146
Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Още по темата
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.

Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
16
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ЛЕЛЕееееееее.толкова злоба.толкова ярост..толкова ТЪПОТИЯ.уплашен човек !СЪС СИГУРНОСТ има СРС-тата .за който ГЕШЕВ пита КС ...кога може да разследва президента данни за ИСКАНЕ и ДАВАНЕ на ПОДКУП за " ГРИПЕН " - без въоръжение. ГЕШЕВ иска ИМПИЙЧМЪНТ ( тлябват 160 гл) получава го ( ако не сега . в следващото НС .където БСП ще има 25.30 депут ).и МОМЕНТАЛНО ОБЯВЯВА Р.Р. в " ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА " ...СНН гърми ...на живо ГЕШЕВ изкарва Р.Р. със БЕЛЕЗНИЦИ а духов оркестър свири " КАЛИНКА МАЯ "
52
4
 
19
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Тежко зависим от глупостта е президентът!
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се наговори като за последно.Друг мандат няма да види.
50
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавното обвинение не спазвало следствената тайнаЩом Радев е невинен, не би трябвало да го е страх от уж неспазването на следствената тайна. Или за едни има такава за да прекриват престъпните си деяния и тя трябва да се спазва именно заради това!
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавното обвинение не спазвало следствената тайнаС това си обвинение той погазва конституция, защото в нея ясно е разписано, че не се допуска противопоставяне на институциите! Гешев сезиран си многократно, какво чакаш?
48
18
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Човек с външността на Гешев изобщо не трябва да заема държавна длъжност. Всеки криминален психолог ще ви каже, че това е човек с психика и характер на сви ня.
47
6
 
18
 
! Отговори
Myнчо преди 3 години
си е избрал най-корумпирания каскет за съветник по корупцията !!!
46
6
 
21
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
И в Русия вече не го искат,разбраха го,че е въздух под налягане.
45
10
 
29
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Радев уж искаше борба с корупцията, но когато се оказа, че негови хора са замесени в корупция, веднага започна да мрънка, че прокуратурата газела закона. Сами се сетете, какво прави президента и какви цели гони, след като си е назначил за съветници разни ченгета, които търгуват с влияние и кой знае с какво още.
44
10
 
21
 
! Отговори
По-спокойно преди 3 години
Делаверата на Радев с Грипените не му излезе и от тогава нещо много се е озлобил и изнервил ....
43
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя що не е на парад?Деса що не обикаля московските ЦУМ-ове?
42
9
 
34
 
! Отговори
Лъжец Радев ! преди 3 години
Не човек а желязо е Радев- истински изпечен комунист ЛЪЖЕЦ !
41
16
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
За Плевнелиев ли говориш?
40
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един еднокнижник,който командва цялата държава,на когото се кланят медии,прокуратура и съд,ДАНС,МВР,военни,професори,артисти и другата така наречена интелигенция,който е узурпирал всички власти,на когото никой не смее да потърси сметка,но тук едни тролчета търсят под вола теле в президентството.Щастливи,че не знаят колко са нещастни.
39
12
 
32
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Чугунената глава да внимава вече какво говори! Езика на омраза с който си служи и то към държавни институции каквито са парламента, правителството и прокуратурата излиза извън рамките не само на добрия език етика и морал, а извън законовите му и конституционни правомощя.
38
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите направо не се четат :)))Дребни души сте и тва си е :)))
37
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинКазус няма. Казуса е само в някои възпалени социалестически глави. Очевидна е връзката Румен Радев, Васил Божков, Корнелия Нинова и нейният руски патрон Решетников.
36
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отчаян вопъл на герберските *** за спасяване на неспасяемото.
35
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, ГРБАВИ и.диоти тролещи от по-долу, тези свръх *** опорки, с които се опитвате да облъчвате хората не работят в онлайн среда...тези дебилщини ги говорете на бабите по селата...там имате шанс!
34
24
 
14
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 3 години
Бамааму, толкова гейберски *** на едно място не съм виждал!Но никой от тях не отговаря на простичкия въпрос - откъде са евраците в чекмеджето? И защо "трезвеникът" от Банкя е пиян на селановска тутурига? Защо този лют комунист не иска да се проверят записа и снимките дали са истински?Давате ли си сметка, че дори в Конго при подобни изобличаващи факти премиерът ще подаде оставката на секундата?Ама пак да ви е, вие ще плащате бакиите на доктора на кофпомпата, не аз!