Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона

Държавното обвинение не спазвало следствената тайна
146
Радев обвини: Прокуратурата дава тон за погазване на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Още по темата
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.

Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен110 ! Тези които вадят евтини и долни компромати за г-н Бойко Борисов, злобеят че не са на власт, и завиждат на постигнатите успехи в държавен и международен план! Тези които дойдоха на власт с преврат, винаги са "оцелявали" с помиярски компромати, защото има ограничени хора, които им вярват, *** винаги са разчитали на това! Този път им се объркаха сметките и доста време бяха захвърлени, наказани в ъгъла! Сега злобеят, и искат да си върнат властта, с мръсни компромати! Жалко за
112
0
 
8
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Не разбирам 114. Той не е президент, той е парашутист кацнал по погрешка на президентското кресло. Ако беше президент щеше да бъде обединител на нацията! Той е обвинител за едни и защитник за други / разбира се, за своите, другарчета /. Много го боли когато се говорят лоши неша за хората около него, например за: Пламен Узунов, в последно време! Г-н Гешев му е виновен, че дава информация на обществото за нарушения! Какво си мисли "другаря" Радев, че ще се мълчи както при комунистическото вре
111
3
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
Г-Н ПРЕЗИДЕНТВЯРНО КАЗВАТЕ ЧЕ НЕ Е РЕДНО ПРОКУРАТУРАТА ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е ВИНОВЕНВЯРНО Е ЧЕ САМО ОСЪДЕН Е ВИНОВЕН,ТОЕСТ САМО СЪД МОЖЕ ДА РЕШИ,НО ЗАЩО ВИЕ ПОСТОЯНО ГОВОРИТЕ ЧЕ СЕ КРАДЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ТО БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА НЯКОГО ,НО ТАКА ОТ ЕВРОПА ЩЕ НИ ОРЕЖАТ ПОМОЩИТЕ И НАРОДА ЩЕ СТРАДАТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резидента няма да краде и да се корумпира. Само съветниците му и охраната му.
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и джебчиите като ги хванат казват че са им погазили правата. Заместник по корупцията на Радев.
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ханибал 109 ! Тук е пълно с миризливи червени плъхове! Ха, ха, ха!
107
5
 
15
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Много ,много плачеш "другарю" президент, когато те натъпят по мазола, а ти когато настъпваш другите се кефиш с усмивка до ушите! Лукавите ти очи светят като звездички! Коя прокуратура дава тон за погазване на законите, затова , че съветника ти Пламен Узунов е замесен в някакви далавери! Когато г-н Гешев дава гласност, това ли наричаш : Тон за погазване на законите! Трябва ли за определени хора, които нарушават закона да се пази тайна! Народа вижда колко Ви е стабилен екипа! Гешев е 1 в..
106
1
 
6
 
! Отговори
До Професионалист преди 3 години
Личи си, че ти си професионалист !
105
2
 
5
 
! Отговори
До Професионалист преди 3 години
Вие повече ли сте от тях - кажи колко сте, и добре ли ви плащат ?
104
4
 
8
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
Той президент ли е, или обвинител ?!
103
10
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
До АнонименИма прости хора. Един от тях някъде по-долу е писал, че президента е бил обвинен в шуробаджанащина, което не отговаря на истината. Заради такива прости хора България е най-бедната държава. За 30 години неграмотността се превърна в знаме на по-простите политици и техните поддръжници. Международното признание за това беше, когато определиха един политик като ,,Барбаганьос"!
102
15
 
8
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Колеги,гърбавите тролчета не са много,само двама,трима неграмотници,които критикуват най-честния политик в България,а толерират най-корумпирания-Бай ***.
101
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този се кани да управлява държавата?!Хахаха!ББ поне си чисти гнилите ябълки от управлението!
100
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой крадлив?ББ?Ако беше досега щяха да го вдигнат на балон!Те затова му вадят ефтини и смешни компромати!
99
11
 
7
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Тук е пълно с герберастки зад.ници които врещят на умряло. В сравнение с еднокнижния индианец който навярно е най-корумпирания и крадлив т.ъ.панар в света Радев е Исус Христос смо.тльовци. Първо да унищожим Тиквун и про.сти.тут.ките му, после и вашия ред ще дойде. Затвор или гроб. Изберете си сами.
98
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене, смърди около теб
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ал Бънди
96
14
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Господин Радев не се занимавайте с бандите от ГЕРБ,те започнаха да сънуват кошмари от следене и виждат призраци който ги преследват,Да получаваш 10 000 лева месечна заплата ЩЕ МЪЛЧИШ и Ше Лъжеш само да си в власта,ГЕРБ да вземат по едно огледало да се огледат как изглеждат.Сериала на Хунтата ГЕРБ продължава с техните журналисти.
95
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук вони на разлагащи се гербероиди! Пълно навеждане пред каскетовидния гешефтар с поведение на хулиган и речник на каруцар!Падение!
94
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се оказа постсъветска номиклатура и поради това най-голямата заплаха за националната сигурност.