Само 10% от студентите получиха визи за САЩ

По какъв начин ще бъдат върнати парите на тези, които не взеха?
24 юни 2020 11:11, Ния Христова
10
Само 10% от студентите получиха визи за САЩ
Снимка: Pixabay
Администрацията на Доналд Тръмп временно спря издаването на редица категории работни визи. Причината за това е силното разпространение на коронавируса в САЩ. Броят на заразените там вече достигна 2.3 млн. души. 
 
Забраната за визи включва квалифицирани работници за технологичната индустрия, мениджъри на мултинационални корпорации, сезонни работници за хотели и ресторанти и визите за обмен на студенти, предаде bTV. 
 
Само 10% от студентите успяха да получат визи за САЩ. Малка част от тях вече успяха да заминат, а други се готвят да го направят другата седмица. Това каза Станимир Найденов, мениджър на програмата Wark&Travel в САЩ. 
Още по темата
 
Той обясни, че още на 13 март посолството е спряло да провежда визови интервюта и до този момент не са провеждани нови. 
 
"Като агенция вече започнахме да възстановяваме сумите в цялост на студентите, които са се отказали от началото на извънредното положение насам. Ще продължим да го правим", допълни Найденов. 
 
По думите му стана ясно, че съществува възможност и да не им бъде възстановена цялата сума. Средно цената на програмата Wark&Travel е между 700 и 1200 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Чакам коментара на ББ, щото се фукаше че другите били закъснели с мерките. Не е геройство да убиеш всичко със заповед, номера е да дадеш пари на бизнеса през това време. А герб дори стидена вода не дадоха
6
2
 
1
 
! Отговори
До въпрос преди 3 години
Със сигурност ги чака карантина в САЩ, а когато се върнат в България след 4 месеца още не знаем каква ще е международната обстановка.. Всичко се променя по три пъти на ден. След фиаското от последните дни държави една по една започват да налагат забрани за българи. Дотук Словения и Естония наложиха бан за българите, а вчера и Хърватска обяви драстични рестрикции. Тва дето сами си го правим, никой друг не може да ни го направи.
5
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Тези 10% Студенти , които заминават , ще се слагат ли под Карантина когато се върнат ?Да не стане като с Ромите от Германия .
4
0
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Даже това е, друга възможност НЯМА! Студентите ще пият по една студена... айде да го кажем Кока Кола.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите му стана ясно, че съществува възможност и да не им бъде възстановена цялата сума."------Така е по демократично . Предплащаш дадена услуга , и както в случая се провали , една студена водичка и дотам
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ни интересува нас? Важното е Русия да дава визи на наши студенти.
1
4
 
18
 
! Отговори
Нищо страшно преди 3 години
Здравето е най-важно, така че САЩ дори са им направили услуга. Млади са, ще отидат догодина. Нито рибата ще свърши, нито тлъстите *** ще спрат да плюскат, нужда от неквалифициран труд винаги ще има.