Заведенията искат да вдигат шум до 2 часа – Валери Симеонов не е съгласен

Според лидера на ВМРО само с тишина ще спасим малкото туристи този сезон
24 юни 2020 22:50, Нели Христова
131

Заведенията по морето настояват шума в курортите да не бъде ограничаван до 23 часа. От миналия уикенд баровете и дискотеките на открито са длъжни да спазват закона за шума, но според бранша това е проблем, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Те настояват правителството да предприеме антикризисни мерки и да удължи възможността за вдигане на шум до 2 през нощта.

Повече шум в морските курорти, а целта е една – оцеляване на заведенията в период на пандемия и отлив на туристи заради кризата с Ковид -19.

Според бранша трябва да има компромис в закона на Валери Симеонов и музиката да звучи и след 23 часа.

"Удължаване антикризисно от 23 часа до 1 или 2 часа, поне за тази година. Пак казвам, не се очакват много туристи, трябва да спасим малкото, което има, от друга страна и хората трябва да могат да почиват", каза  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Според вносителя на закона Валери Симеонов няма как да се намери баланс, и компромиси за шума по морските курорти не може да има. Още повече, че с намаляването на данъчната ставка бил направен достатъчен реверанс за заведенията от страна на държавата, смята Симеонов.

"На всичкото отгоре сега да се атакува един закон, който беше вкаран изключително трудно и тежко след 2 години борба – просто мога да им кажа категорично няма да стане", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

И предлага заведенията да вземат адекватни мерки за ограничаване на шума.

"Чисто и просто да си инвестират в обезшумяването и тогава няма да нарушават закона, но заради една шепа тарикати сега да променяме закона – няма да стане. Няма никакво основание да се ощетяват всички останали хотели, места за настаняване, ресторанти и всичко останало, което спазва закона за сметка на това, че някой иска да има повече входове в дискотеката, е, съжалявам", категоричен е Симеонов.

Такова е мнението и на туристическия бранш. Според тях няма основание да се променя закона, още повече че според статистиката голяма част от посетителите на родното Черноморие не търсят алкохолен туризъм, а семеен отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шума е най-страшното нещо по морето,нито туристи,нито работници,нито живущи там, могат да си отпочинат или се наспят,просто не се търпи,наистина е ужасно!
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са абсолютно прави,онзи Илия Златановв от видеото е дължал пари на работници и не е искал да им плаща заплатите,тормозил и преследвал собствените си деца и семейство,този човек е дявол и наистина не е норамален!Похарчил всичко по чужди ***,вместо да плати на работниците и семейството си и сега явно му трябват пари и играе по нечия сф.Ирки и сам се въвлича в гнусни игри,Боже прибери си вересиите,ще повърна!https://flagman.bg/article/217658
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов да внимава да не му се наложи да бега. Ще му искаме данък "спокойствие".
95
1
 
7
 
! Отговори
Антимутра преди 3 години
На този Ричард само като му видя физиономията и ме е ясен - типично олицетворение на прехода...
94
1
 
8
 
! Отговори
Свети Влас преди 3 години
Бяхме се заканели стотина здравеняка от Свети Влас да отидем с тояги до Какао Биич, но г-н Симеонов въведе закона, така че засега няма нужда. Но винаги сме пак готови, де...Няма да се оставим на шепа хищни за пари мутри да не ни оставят спокойно да спим.
93
0
 
10
 
! Отговори
Екскурзовод преди 3 години
Подкрепям напълно закона и г-н Симеонов. През миналите сезони редовно съм получавал оплаквания от туристи, семейства с деца или възрастни хора, че не могат да спят спокойно от ШУМА ( не "звучи музика") от дискотеките, дори и по-далече от хотелите в които са отседнали туристите. А след като се приберат у дома, туроператорите им връщат 20/25% за компенсация, които естествено България плаща в крайна сметка. ДА СПРЕМ ШЕПАТА ТАРИКАТИ, ако трябва и с протести на хотелиери, екскурзоводи, туроператори.
92
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Те се карат до колко да се дига шум а то няма кой да го дигне.
91
0
 
16
 
! Отговори
Наглеци преди 3 години
Да се изнесат диско и чалготеките извън населените места и никой няма да се оплаква. Те набутали шумните заведения на най - посещаваните плажове , а живущите наоколо нямат покой. Ние живеем от години на тези места, сега дошъл някакъв батка да прави пари , а ние да се съобразяваме с него.
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите да го подкрепят , защото хората не искат стаи близо до чалготеки и виещи кръчми ! -четете отзивитеминалата година хубав апартамент, близо до плажа , Ама от двете страни Непоносим Вой от кръчми !
89
0
 
17
 
! Отговори
555 преди 3 години
Посгмутренски хленч за повече милиончета . Сложете яка шумо изолация за половин милион и си пускайте гнусната чалга до изгрев слънце ако щете .
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УТРЕ ИМА ПРОТЕСТЯ го поеми цел.... протестър. Нагла пасмина, свикнала само да лъже и получава. Сложете си звукоизолация, кой ви пречи?
87
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпа ***,този за когото пишеш,не е лидер на ВМРО.Те нямат разлика като демагози,но не е хубаво а псуваме този който е на снимката.НФСБ и другите горе четири букви не означават нищо, освен "рибари",които готвят тлъста стръв за шараните, които на 28-ми март 2021 год. ще трябва да гласуват за 45-то НС. Калпаците ще влязат в пленарната зала,а шараните без вода ще продължат да дишат с отворени уста на слънцето.
86
1
 
29
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Затваряйте ги тези заведения. Огнища на заразата. Шум щели да ми вдигат. Прocтa работа.
85
0
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
"И трите, дедо попе"... Алибегов: "Всичките...отстъпки, привилегии ... всичко ми осигурете!
84
1
 
15
 
! Отговори
до номер 90 преди 3 години
много точно казано - накефи ме - и на нас ни писна от тоа да го слушаме как реве....
83
1
 
38
 
! Отговори
Ричард Слънчебрегов преди 3 години
Ей, тоя орангутан с дългата коса не се спря само да реве по медиите!!!! На кой му пука бе пич?! Хората отиват на почивка да разтоварват и да почиват, а не да ти слушат *** музика от чалга дупката пълна с батки и кифльоч на по 17 години? Капиш?Ако нямаш АДЕКВАТЕН БИЗНЕС МОДЕЛ, приключваш и чупката ***! На Запад хората се адаптират спрямо ситуацията , а не РЕВАТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЕНОНОЩНО!
82
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бива да се дава думата на чалгарите, не те ще определят облика на населените места.който иска чалго-шум до сред нощите - да си устрои извън населените места дискотека и да я обезшуми по съвременен начин. Тогава ако ще и хич да не я затваря - все едно. Важно е да непречи нанормалните хора, които работят и/или почиват.
81
0
 
26
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ама как няма да е проблем според бранша да спазват закона?Направо да им разрешат и легално да продават наркотици в заведенията, защо им е да спазват закона? Така съвсем ще спасят сезона.
80
0
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Тези от "туристическия бранш" бяха нахални, като искаха намаляване на ДДС, намаляване дистанцията между масите и т.н. След като им се угоди и новозаразените нараснаха драстично, сега вече станаха нагли - искат още и още! Апетитът идва с яденето, но не е луд този, който изяжда 10 баници, а този, който му ги дава!
79
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39и още.....ченгета от дс като тебе.....ама ще ви смачкаме като ***.