Горанов ще информира депутатите за приходите от хазарт за 5 г.

НС го задължи за предостави данни за броя на хазартните организатори
30
Горанов ще информира депутатите за приходите от хазарт за 5 г.

Народното събрание задължи министъра на финансите Владислав Горанов в срок до 10 юли 2020 г. да представи детайлна информация за броя на организаторите на хазартни игри.

Горанов трябва да информира депутатите още за бюджетните постъпления от такси и данъци от хазартния сектор за последните пет години. Решението, предложено от управляващите, беше прието със 100 гласа "за", 40 "против" и 9 въздържали се.

Отхвърлено беше искането на БСП за информация какъв е приносът в бюджета на отделните лицензирани фирми от хазартния сектор с мотива, че това е данъчно-осигурителна информация и нейното публично оповестяване е в нарушение на закона.

Искаме да видим какво са плащали тези фирми. Вие ни предлагате втори чадър във вашето решение, обърна се социалистът Румен Гечев към ГЕРБ, предаде БТА.

Колегата му Георги Свиленски коментира, че бедите идват, когато настоящите управляващи поправят закона през 2014 г. Тогава идва двойният стандарт, каза той и отбеляза, че държавата губи 700 млн. лв.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ категорично отрече обвиненията, че се опитват да скрият фирми. Това, че "Българският спортен тотализатор" е на загуба се дължи само на лошия мениджмънт на това предприятие, коментира Стоянова казаното от БСП.

Министърът на финансите Владислав Горанов декларира, че в изпълнение на днешното решение ще представи и информация дали конкретните хазартни оператори са плащали 20 процента такса върху комисионната или 15 процента върху направените залози. По думите му това до голяма степен ще даде информацията, която от левицата са целяли да получат.

Министърът коментира, че за съжаление проблемите, които са констатирани по отношение на Държавната комисия по хазарта, далеч не започват в началото на 2015 г. Той отбеляза, че с промяна в законодателството през 2013 г. управляващото тогава мнозинство премахва режима на облагане с корпоративен данък и превръща облагането в хазарта в таксуване за поддържане на лиценз.

"Най-активните участници в днешния дебат са работили на "Московска" и нека го отрекат", каза той в края на изказването си и предизвика бурна реакция.

В отговор Румен Гечев го обвини в лъжа и посочи, че по тази улица само се е разхождал. По-късно финансовият министър уточни, че има предвид адреса на Столичния общински съвет на ул."Московска". Георги Свиленски пък възрази срещу намесването на Столичната община в темата. "Московска" 33 няма нищо общо със седалището на този холдинг, за който става въпрос, коментира той.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A zasto samo za poslednite 5 godini, a ne i za poslednite 10, 15, 20, 25 godini?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То всичко е ясно,парите ги нема
26
0
 
5
 
! Отговори
наивен преди 1 година
Надявам се да наблегне на приходите от лотарията :държавни и лични.
25
0
 
5
 
! Отговори
неразбрал преди 1 година
Само 2 въпроса:-Владко Счетоводителчето/завършил в Свищов с 3.50/ кога ще почне да си плаща наема?Онези пачки от шкафчето приход ли са в бюджета , или са представителни на дон Барлба Ганьос Банкянский?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагла хунта. Крадци и мафиоти. Камъните идват
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездомния влади.
22
0
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 година
За парите от рекет на Васил Божков ще сподели ли ???А за къщата в Ярема???
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужно е,в тоя Хазарт работа много подмириса
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му отесне Дубай нещо. Аре Външен Одит бре смехурко. Или местните чекмеджета.
19
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
За кои конкретни пет години ще ги информира? 1993, 1998, 2001, 2006 и 2010 ли?
18
0
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Горанов още ли е...министър,или са го извикали по...спешност да отговаря от Сибир,пардон от...Белене.Явно изчаква цялото правителство на Тиквуня да отиде там...вкупом от колегиалност;да не се цепи от...колектива.
17
0
 
9
 
! Отговори
Спестовници преди 1 година
Борисов, Менда и Горанов искат да станат по богати и от Пеевски. Бах маа му, голяма лакомия.
16
1
 
8
 
! Отговори
Беглеци преди 1 година
На Бойчето спалнята е пълна със злато и милиони евра. А колко ли злато и пари има в палатите на Горанов и Менда?!
15
1
 
12
 
! Отговори
Гербераст-крадец преди 1 година
Божков си призна вината и заяви, че ще си понесе последствията. Дал е 60 милиона лева на Борисов, Горанов, Менда и крадливата герберска шайка около тях.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя "незнаещият" трябва много да внимава какво ще каже, че току виж го използвали срещу него и сам си сложи прангите.
13
0
 
8
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 1 година
Представете си,че Гончето се обърка нещо и вземе,че информираха за своите приходи от хазарта,тези, за които Божков казваше,че му е давал като "такса спокойствие".Каскетът дали ще се ококори?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как господин Незнайко ще информира за приходи от хазарт,като той нищо не знае.Не знае,че Божков има задължения от 500 милиона+лихвите=700 милиона,не знае ,че комислията по хазарта,която му е на пряко подчинение е прикривала далаверата,не знае,че само от Божков е получил рушвет,заедно с вожда от 60 милиона.Е като нищо не знае,за какво ще информира?
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказани престъпници с лична и подчинена правосъдна система. Няма кво да чакате нещо да ви се промени!
10
2
 
14
 
! Отговори
Разбирач преди 1 година
Боец спечелиха 4 дела срещу НАП по темата, докато депутатите услужливо дремаха....но Влади е бетон, истински партизанин
9
1
 
14
 
! Отговори
Радомир преди 1 година
Не разбрах за кои точно приходи ще информира?За неговите лични приходи с които строи имениято си в полите на Витоша? Или за държавните приходи?