При какви мерки зрелостниците празнуват дипломирането си?

Организацията е военна, много дълги се приготвяхме, каза директорът на 22 СОУ
26 юни 2020 16:25, Ния Христова
4

Абитуриентските балове у нас не търпят повече отлагане. Голяма част от училищата в София избраха именно днешния ден, за да изпратят тържествено зрелостниците.
 
В столичното 22 СОУ протича церемония по връчването на дипломите на завършващите. Тържество има, въпреки пандемията и предприетите драконовски мерки. 
 
"Организацията е военна, много дълго се приготвяхме и го обмисляхме. В две класни стаи са сложени тогите, те са дезинфекцирани. В едната стая едно по едно влизат децата, дезинфекцират се, обличат тогите. Те излизат от едната врата, а в това време другият клас, който ще се дипломира, влиза от другата", коментира директорът на училището г-жа Милена Карпачова пред Bulgaria ON AIR.
 
Директорът обясни, че класовете не се смесват.
 
"Днес от 9 до 15 ч. дипломираме всичките ученици - 6 пъти. Родители няма, всичко е под контрол", каза още г-жа Карпачова.
 
Една от завършващите сподели, че предпочитат да имат нещо малко, но тържествено, за да се чувстват като всички останали випуски през годините.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
Защо в България се е наложило понятието "дипломиране" , когато всъщност става въпрос за абитура. В Европа това са две различни обувки, щом като си завършил абитура, можеш да завършиш висше учебно заведение и тогава биваш "дипломиран!" Но да не разваляме традицията, и без това у нас всичко е наопаки ...н
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образование имахме по социализма,уважение към учител,респект към тях,възрастен човек,милиционер,родители.Имахме най добрата образователна система в света.Цига***ните които са природно ощетени от мозък,все пак някои завършваха и отиваха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на работа и също имаха респект а сега е страшно.България умира благодарение на нас самите.Честита ви Европейско-Хамериканска демокрация
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красавицата с микрофона е гадже на зам.министъра на Външно - Георг Георгиев.