Рашидов ще свидетелства пo делото срещу Боршош

Бившият директор на НДК е обвинен в длъжностно присвояване
26 юни 2020 08:40, Петя Славова
6
Рашидов ще свидетелства пo делото срещу Боршош
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който в момента е председател на Комисията по културата и медиите в НС, е призован да свидетелства на делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош днес, предаде БГНЕС.

Боршош е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. На съд е даден и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Обвиненията срещу него включват принуда чрез заплаха на трима служители на НДК, отговарящи за обществената поръчка по ремонта на двореца.

През април миналата година като свидетели по делото срещу бившия изпълнителен директор на НДК се явиха вицепремиерът Томислав Дончев, бившият министър на европейското председателство Лиляна Павлова и бившият вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков – Деница Златева. Тримата бивши и настоящи членове на правителства бяха призовани за свидетели, защото в различни периоди от време управляваният от Боршош Национален дворец на културата е бил под техен надзор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Изминал дълъг път от СИК до ГЕРБ,днес този става за свидетел, който може да прекара г-н Борисов да пресече яз. "Искър" по терлици,без да се намокри,ако се "наложи".Следвал посоката на вятъра,този хитър "българин", си подреди живота и на наследниците си до девето коляно.Хвала на такива,които използват кримиситуацията в обърканото ни общество доколкото то го има! Ашколсун!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ha interesno koga shte sadiati Rashidov,malko li lapai izpokrade suma si antikibezcenni relikvi ot MuzeiteNo zatova pak glasuvazakon za imaniarite,Zna4i obikaliash s metalodetektor iz balkana,i stavash prestapnik.A Rashidov gorkia,oiii nikak ne e prestapnik
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А срещу Боришов кога?