Борисов: Продължаваме да помагаме на българските фирми!

ЕК е одобрила държавна помощ за средни предприятия за 200 млн.
190
Борисов: Продължаваме да помагаме на българските фирми!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В условията на криза от COVID-19, бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това пише премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа, като цитира данни на НСИ в последното проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни.

След като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни. Подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията, много сектори у нас не са спирали работа. Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата, заявява Борисов.

В друг пост той съобщава, че Европейската комисия е одобрила държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с коронавируса. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 фирми. Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември.

Това е поредният финансов инструмент за възстановяване на бизнеса в България. Само по схемата 60/40 до момента са платени 114,7 млн. лв, с които е запазена заетостта на около 150 000 души.

Предстои да разширим обхвата на подпомаганите сектори. Вече стартира и програмата за подкрепа на микро- и малки предприятия. По нея бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кво да се спираме!!! Да се опомни тулупа некрасив, да се сети какво го очаква, при условие, че са снимали как си спинка като зак.л.ан. Хубаво да си помисли, ако има с какво, и да решава кое му е по-мило - живота или парите!!!!!
142
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, спрете се с тия коментари, бе! Ще вдигне кръвно и утре ще осъмнем с 300 заразени.
141
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еейййй, мутро, и как им помагате бре, мутро мафиотска?!?! Като им крадете бизнесите ли бре, като на една фирма за асансьори?!?!?! Затворник трябва да си вечееее, че иначе скоро ще ритнеш камбаната?!?!?! Там, затвора, и да те обичат, поне има вероятност да те оставят жив!!!!!
140
3
 
9
 
! Отговори
90 преди 3 години
И Мустака се подхилква..:) макар, че той е някошко класи над тези башибозуци, всичките.
139
3
 
18
 
! Отговори
89 преди 3 години
Братя Галеви сега как му се подхилкват....;))
138
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със какво им помагаш бе тикво, освен със краденето на еврофондове
137
2
 
30
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Боко май във друга България живее .
136
4
 
32
 
! Отговори
V преди 3 години
Те от тая помощ ще паднете от власт. Да ,,помагате ,, с парите на народа на Киро гела и Доган да си ремонтират пристанищата с наще пари щот са много бедни .А Доган даже застроил самия бряг по времето на герб и ЕС .Преди това такава наглост не беще възможна . герб и ЕС ограбват народа в полза на милионери които после изнасят капиталите си в Добай .По далеч от бг икономика . А народа наказан да плаща 20 % ДДС на храните каквото няма никъде в ЕС .
135
5
 
7
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...patalogichen lajets I prestapnik !!! Na kakvi firmi pomagash be ?!?? Parite se razdeliat mejdu teb I oligarsite !!! Ai s ik tir !!! Miastoto ti e v drangolnika otdavna !!!
134
5
 
29
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Мястото му е в затвора.За дълго време и конфискация на цялото имущество на всички герберасти и близките до тях.Не се ли случи-просто държавата ни ще изчезне.
133
5
 
29
 
! Отговори
кара.канчева преди 3 години
Защо трима от катаджиите в Банкя са в ареста , а главния *** на свобода ? Назначените МАФИОТИ за АНТИМАФИОТИ чекмеджета ли пълнеха ?
132
3
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
АКО ПОЛУЧИ НАД 3.3 % ........МНОГО СМЕ ЗЛЕ !!!!!В ГЛАВИТЕ !!!!!
131
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помагаш ти на индианците с копия където те пазат и ти лижат орехите. Индианците без гащии си ги обрекал на тотален глад и нищета, заличаване на маите от долината ***. Господ да те вари в казана, колкото ни вариш ти и после да те изсипе за още толкова в ада.
130
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътник си тиквьо, пътнииик. :))))))
129
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чичо - ще гласуваме пак за негоНе си сам чичо!
128
7
 
19
 
! Отговори
Нагъл преди 3 години
Чекмеджета пистолети уискита дронове скандали избери си българино.
127
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На обръчите от фирми ли бе. Ти ли ги прати фирмите в Рила до езерото бъбрека да копат бе. 10 милиона ли ще прибереш от там за другото шкафче. А офцете си бръкат по дупките дремат и спът като еани прости, тутки.
126
8
 
32
 
! Отговори
ЗАЩО??????? преди 3 години
Хора за доживотни присъди са на руля на държавата!?!Събуди се българино или там какъвто си гражданин на България!
125
7
 
27
 
! Отговори
Не щем преди 3 години
Искаме оставка. Разследване на милионите, златните кюлчета, пишофите и бутилките с уиски за 300, колкото пенсиите на родителите ни.Искаме цялато ви ОПГ - министри, зам. министри, депутати, кметове, фирми обслужващи ОПГ-то ви да бъдете разследвани.
124
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кои сте помогнали, бе?Лъжци сте...големи.