Да помогнем! Майка търси работа, за да гледа болната си дъщеря

21-годишната Снежанка е с ДЦП и се нуждае от рехабилитация
Обновена: 29 юни 2020 09:47 | 29 юни 2020 09:29, Веселина Йорданова
33

Снежанка живее с диагнозата детска церебрална парализа. Двете с нейната майка Анна Дамянова са неотлъчно една до друга.

Майката се обърна с апел за помощ към хората, защото има нужда от постоянен приток на средства и търси работа, чрез която да осигури по-нормален живот на 21-годишната си дъщеря.

"Кампанията е от 2011 г. Когато сме имали средства, тя е правила рехабилитация. ДЦП не се лекува, хубаво е да се поддържа добро двигателно и ментално състояние. От няколко години се опитвам да намеря дневен център за нея, за да започна да работя. Но тя е с памперс, не може да се обслужва и по този начин не мога да започна да работя. Нямаме средства да живеем. Трябва да ходя с нея, няма на кого да я оставя", разказа Анна Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

От един месец тя официално се води личен асистент и сега за пръв път е получила заплата, която е точно 506 лева. Двете със Снежанка живеят под наем, който е 500 лв.

"Ако започна да работя, мисля че може да се справяме. Не ми е приятна мисълта, че е можело да бъде друго. С бащата на Снежанка се разделихме, аз взех решението той да си отиде, тъй като не беше баща и мъж на място. Родителите ми са до нас, баба много помагаше, но вече не може", сподели още Анна в студиото на "България сутрин".

Майката в нужда разказа, че рехабилитацията на Снежанка в Полша е била много интензивна и дори е включвала терапии с коне и делфини. Тогава двигателното състояние на момичето е било много добро.

"В България има рехабилитатори и центрове, но всички предпочитат да ходят навън - базите им са по-добри, специалистите работят по-усърдно. На 25 май трябваше да заминем на поредната рехабилитация, но не успяхме. Може да е за добро", откровена е Анна.

А Снежанка е спряна от училище, тъй като при нея се е появил много сериозен синузит. Анна получава бележка, в която пише, че дъщеря ѝ трябва да бъде спряна от учебните занятия. Училището обаче липсва на Снежанка.

"Ако хората ми дадат шанс да работя, животът ми ще е една идея по-лек. Дори да не бяхме на квартира, тези пари пак нямаше да са достатъчни. Имало е нападки, че аз изглеждам добре, щастлива съм и добре облечена. Доста глупаво е човек да съди по облеклото. Тя винаги е много добре облечена, старая се тя да изглежда добре. Твърдо решена съм да се боря, първо трябва да получим общинско жилище", каза Анна Дамянова.

Всички желаещи могат да помогнат двете борбени жени с SMS с текст DMS SNEJANKA на номер 17 777.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
наблюдение преди 3 години
Тази жена не спира да иска нещо. Как пък все на нея трябва да се помага? Все е недоволна и неоправдана, даже и докато си живееше от дарителски сметки. След скандал с един журналист миналата година, който я разобличи, сега пак е започнала. Вечната жертва. Тя имаше общински апартамент, не й харесваше квартала. Изобщо на тази госпожа никога нищо не й е достатъчно. Истински нуждаещите се хора обаче не са достатъчно нахални и не ги дават по телевизора.
32
0
 
7
 
! Отговори
Пояснение преди 3 години
Не ходела на училище!Няма как да ходи на училище,дъщеря й е на 21 години!И само да вметна - тя/майката/вече е получила и общинско жилище,но....не го харесва!
31
3
 
1
 
! Отговори
решение преди 3 години
1. Бащата плаща половината издръжка ( лечение + всичко необходимо ) - не бил добър баща, защо хората трябва да плащат за това ?2. Майката започва да работи 3. Взима се асистент на детото за 700лв на месец - 500 ги покрива държавата + пенсията4. Стига с тези кампании ... това вече е пълен абсурд 5. Ами сега Снежи е на 20 ( тоест 20 години сме на кампания) ами като стигнем до 60 ?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление , не виждам как жената ще може да ходи на работа и едновременно с това да гледа дъщеря си. Едно от двете няма да се случи. Това е някакъв ад единствения вариант е да има някаква държавна институция, която през деня да се грижи за дъщеря и..
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да и помогна с работа, но изпратих SMS препоръчвам същото на останалите тук, вместо да тролите за ГЕРБ и Бойко. Нито ще ви съборят 1-2 лв , нито нищо. Цигарите и биричките ви са многократно повече.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
Хайде стига с тази опорка - "шкафчето". В статията става въпрос за житейска трагедия и нужда от помощ. Защо намесвате Борисов не става ясно, но явно се гони бройка хейтове за час/ден и тн.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква работа търси? От статията не става ясно.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите както винаги родна трагедия... работническата класа се опитва да мисли пак.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бобоАбе вие защо все умувате какво да била направила... балкански селяни! В западна европа тези хора се подпомагат до такова ниво, че не можете да си представите! Само вие им търсите кусури и какво трябвало да направят! За нищо не ставате и си личе вече 30 години!
24
11
 
3
 
! Отговори
бобо преди 3 години
И защо не живее при баба и дядо, ами плаща 500 лв наем? В нашия град наемите са 100-200 лв.
23
6
 
1
 
! Отговори
бобо преди 3 години
Е да не би ГЕРБ или някоя друга партия да е изоставила тази жена? Не, изоставена е от мъжа си.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суджук, бъркай в чекмеджето и вади евра, да помогнеш на жената, може и да одялкаш малко от едното кюлче.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Яким Вълев Донев 6"РЕВАХТЕ ОТ БКП - Но при тях да сте виждали ТОЛКОВА ИЗОСТАВЕНИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ ?!?! ... :"При БКП ти даваха "право на избор" - или да не работиш и да си гледаш детето срещу нищожна "помощ", или да го дадеш в дом за инвалиди.Асистенти по домовете нямаше. За такива неща дори не се говореше, нито пък пишеше някъде, следователно - такива трагедии въобще не е имало!Трольо, инжектирай си малко белина в промития мозък, белким ти светне малко колко си зле.
20
12
 
0
 
! Отговори
Спорт преди 3 години
Мъж на място е такъв какъвто като види наведена разкрачена пробита баба която е решила че е компетентна да провежда генетични експерименти с чуждио тяло и смята че това е нейно задължение да създава личинки, мъжът да използва предпазни средства след което така да я изрита бабата че да я глобят за превишена скорост.
19
2
 
6
 
! Отговори
GESFc преди 3 години
Хаха тия не могат една статия да напишат, ако пр-ката на Бойко не им каже, щели да помагат. В шкафчето на вашия вожд имаше поне за две български коледи.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според официалната статистика около 25% от жилищата в София са необитаеми (без наематели и без живеещи в тях). Толкова ли няма някой човек,който временно да подслони тези две жени изпаднали в лоша ситуация в празното си и прашясало жилище?
17
1
 
18
 
! Отговори
до Сандо преди 3 години
Този, който няма да се откаже от детето си, само защото детето има проблем. Нещо, което явно ти не разбираш.
16
4
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе Вие не разбрахте ли, че в България няма пари за Българсктие деца, виж за ромските и за ромите, за политиците ИМА ВСИЧКО !!!
15
8
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Какво е мъж на място?
14
7
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Коя държава да помогне ?!Та вие скачахте и разбихте старата държава,за да стане мафиотска к0чина !