Нека да е лято! Юли сух и горещ, градусите – до 39

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата
29 юни 2020 20:53, Красимир Ангелов
34
Нека да е лято! Юли сух и горещ, градусите – до 39
Снимка: БГНЕС

През юли минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните между 34 и 39, съобщиха от НИМХ за своята месечна прогноза.

Очаква се средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 22° и 26°, за високите полета – между 18° и 21°, а за планините – между 6° и 13°.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата
, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м.

В началото на юли ще бъде предимно слънчево, със сравнително високи температури, в повечето райони максималните ще са над 30 градуса, достигащи на места до 35-37. Около средата и през втората половина от първото десетдневие над по-голямата част от страната също ще преобладава слънчево време, но на места в следобедните часове, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

В края на първото и началото на второто десетдневие вероятността за валежи ще намалее.

През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево, с температури близки и малко по-ниски от обичайните. Краткотрайни следобедни превалявания се очакват в периода 12-14-и, към 16-и, в периода 18-20-и. Те ще бъдат неравномерно разпределени по обхват и интензивност.

През третото десетдневие вероятност за краткотрайни валежи има в началото
, но тенденцията е след това температурите да се повишат и да се установи слънчево, сухо и горещо време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 3 години
Айде да преминат неколко слаби Лета на морето,живи и здрави ще говорим пак, как са фалирали и хотелиери, и ресторанттьори, и търговци ...
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вируса умирал на 27 градуса, бе разбирачи? И то на сянка!!! К'во стана?Преди 3 месеца тука спориха едни бооклуци с мен!
2
4
 
4
 
! Отговори
Ген Минетчийски преди 3 години
С моя котьо след 2 седмици отиваме на златни пясъци..
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще е такава жега, *** хотелиерресторантьора ще вие от глад, само че доста потен. Три нулеви години и ще му увре крадливата главица.