Полицаите готвят протест, мислят го за 5 юли

Очакват разбиране от ръководството на МВР
Обновена: 29 юни 2020 10:34 | 29 юни 2020 10:12, Красимир Ангелов
18

Служителите в МВР готвят нов протест.

"Нашите искания нямат връзка с последните събития в МВР. Протестът се очертава да бъде на наша любима дата - 5 юли (бел. ред. - професионалният празник на служителите в МВР). Тази седмица ще опитаме да не се стигне до протест, но това много зависи от МВР и от разбирането", обясни в ефира на "България сутрин" председателят на Синдикалната федерация на служителите в Mинистерството на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов.

Той обясни, че са предложили промяна в ръководството на правно-нормативната дирекция.

"Те са носители на сериозен стрес, проблемът с тази дирекция е доста сериозен и от много време. Лесно е да се докаже тежкият дефицит на компетентност там. Ние не се месим в управлението на МВР, а показваме на министъра къде нещата много тежко куцат", подчерта Кузманов.

Според него много сериозно се нарушават социално-икономически права - като това със заплащането на нощен труд.

"От около 5 години имаме проблем с един правен вакуум - извънреден труд в делнични дни не се компенсира по никакъв начин. Годишно могат да се получат такива 100-150 часа, ние имаме нужда и от възстановяване. Проблемът не е политически, но ние категорично посочваме, че има проблем в нашите отношения", отбеляза Илия Кузманов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Днес служителите ще сезират министър Младен Маринов и ще очакват резултати до сряда.

"След неделя ще преминем и към регионални протести, ще бъдем много упорити. Няма да спрем, докато не се получи това, което сме казали", каза председателят на СФСМВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментар 16 Наистина башибозук ниско културен, ниско професионален, надменен в може би една не малка част която обаче определя облика на целото МВР.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тия полицаи видята пачките в чекмеджето на премиера и сега до като не му ги вземат на рахят няма да го оставят човека.
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на ГЕРБ и Борисов. Хваща и вкарва в затвора всички корумпета и вече почват стачки. Да ама не, защото народа е с Борисов и ГЕРБ.
14
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Мафията с пагони -видя че- Мафията без пагони има много евра в нощните шкафчета и гардероби-Та сега си иска и ТЯ своето,,,,,, в противен случай -няма да им пази шкафчетата Я,, от народната "любов"
13
0
 
2
 
! Отговори
Кух профил преди 3 години
Сега да идат шведите /дето много ги пазят/ да ги подкрепят. И тогава - ЗАГРАЖДАЙЙЙЙЙ!
12
0
 
6
 
! Отговори
нали преди 3 години
До До кога?Не са луди този който ядът баницата.....а тези който им е дават....
11
0
 
15
 
! Отговори
До кога? преди 3 години
Народа в тази криза отделя пари от данъците си огромна сума да издържа едни търтей,безделници,който даже не плащат данъци и осигуровки в НОИ,всичко им плаща народа а те не работят,взимат подкупи,работят за бандити,наркотърговци,сутеньори и тн.това го виждаме всеки ден по улиците.А тевсеискак и искат?!
10
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Виж ти ,нямало да спрат докато не се получило , това дето били казали.....това си е направо ултиматум към хунтата бре! Ама то е така м Мутреландия, който е силов, със сила постига квото иска.....да му мисли спящото простолюдие, него все го плашат с К-19 и дежурното, че ако падне Бобо, идвали БСП и ДПС. Ама се видя как точно последните решения в парламена се приемат с гласовете на Герб и дпс. Но да видим все пак ченгетата кво ще направят....
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират срещу борбата с корупцията.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пенсионират тези които са за пенсия и ще има поне още 10000 работни место за млади кадри.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпници в униформи!
6
0
 
19
 
! Отговори
Скандално преди 3 години
Тези лица нямат ли малко срам и достойнство,хунтата им даде не заслужено големи заплати,невиждани привилегии на фона на най ниско доверие в полицията а те не се спират!?
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има можеща и работеща полиция, с честни и неподкупни полицаи, може да се направи следното. Спират им се заплатите за година и реално всички които разчитат на тях, ще напуснат, като ще останат корумпетата, около деветдесет процента от цялата орда. След тази година, напусналите се възстановяват на работа, а ненапусналите се настаняват в лагер за професионално усъвършенстване Белене.
4
0
 
4
 
! Отговори
баба Пенка преди 3 години
АМИ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НАЛИ СЕ СЪЗДАДЕ В СЛЕДСТВИЕ НА НАПУСКАЩИ ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР. БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОТО ИМ ЮРКАНЕ , КАТО И НЕСЪОТВЕТСТВИЕ В НАРЕДБИТЕ ЗА ИЗЧИСЛЕНИЕ НА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД , ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ПРИДИЗВИКА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ. И ТАКА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИМА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ три години. НО НАПУСКАЩИТЕ МЛАДИ , КОГАТО СЕ ОГЛЕДАТ ПАК ЩЕ НАПУСКАТ, ЗАЩОТО НЕ СА ГЛУПАВИ.
3
1
 
12
 
! Отговори
пенчо преди 3 години
Значи, Национален протест за оставка на правителството, и ....т.н., трябва да се насрочи за 5 юли, тъй като и МВР ще протестират тогава, та тамън!!!
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП-то пак активизира милиционерите
1
1
 
8
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Добрее, ние като протестираме , те седят и ни спират. А сега ако се съберем 400 - 500 човека на анти протест кво става. Всичко се връща