Борисов нареди да спрат багерите на Рилските езера

Ще има проверка по казуса, от парка правели пътеки
Обновена: 30 юни 2020 16:06 | 30 юни 2020 16:06, Веселина Йорданова
147
Борисов нареди да спрат багерите на Рилските езера
Снимка: Facebook

По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера.

По казуса ще има проверка, съобщи "Монитор".

Още по темата
Вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров незабавно да спре изпълнението на дейностите, които са по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

Нареждането идва, след като в социалните мрежи се появиха снимки на багер в близост до Рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.

По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като "грозен". Ще го проверя със сигурност, обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: "Дай боже да не е така".

Също грозно би било, ако по маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи, съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Изпълнява се от ДРОМ поръчката. Идат избори бюлетините не миришат и са по-конвертируеми от долар и евро а за акции да не говорим.
52
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Парите се крадат, а народа си мълчи, цените с 35% нагоре за 4 месеца, а народа си мълчи! На тези отгоре въобще не им пука за вашите коментари и най-вече мнение! Българина е силен само по кръчмите, пиян, на маса и с чалга на уста!.........."Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана, механите са нам тесни, крещим "Хайде на Балкана". Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме дими, клетви и немеем и се смеем пред народни свети жертви!".........Много, много тъжно!
51
2
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Гьобелското заглавие няма нищо общо със статията.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костинброд чии избиратели са?
49
1
 
16
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Беар Грил изруча едно жабе , и всички институции и екоорганизации скочиха , а сега копаят с багери на рила ..и всички институции спят летен сън
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първосигналните коментари на работническата класа, която чете само заглавията на новините пак удря дъното по глупост.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властелинът на багерите?!!!
46
1
 
11
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Тъжна българска история,а не картинкаВ цялата страна,където има какво да се обира ГЕРБ СЕЗИРА,ГЕРБ ИНДИКИРА И ГЕРБ иницира,само дето Бойко Борисов в евро и злато събира!Не ви ли омръзна ГРОБари?НИЩО не одрано,съдрано ,изорано и нищо не осрано не остана от китната България!
45
0
 
14
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Логично е!Все пак имаме,най добрите магистрали в Европа,сега е ред,на екопътеките!!!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там ли ГЕПаджиите са излезли с номера за "Подпорната стена"?!!
43
1
 
18
 
! Отговори
Най добре преди 3 години
Да пуснат асфалтов път до езерото. Там да има паркинг и хотел с ресторат на веранда. В езерото да пуснат джетове за лятото. Всеки петък да правят чалга парти. Ще избият рибата! А за зимата ски писта от върха със кабинков лифт. А на езерото кънки. Това ще стане топ дестинация.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е едно -СЪБАРЯНЕ НА ЛИФТА.
41
1
 
2
 
! Отговори
избирател преди 3 години
"Дай Боже...","Слава богу..."...!!!Явно държавата е оставена,в Божиите ръце!!!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В планината трябва да ходят хора, които я обичат.Които ходят на собствен ход, а не с коли или по изравнена пътекат като на разходка. В тази връзка и лифт не бива да има там.Всяко човешко посегателство трябва да се ограничи и санкционира сериозно.Оставете поне планините бе, унищожители такива! Заграбихте морето, ос.рахте Банско и други красиви населени места. Поне на планината не посягайте! Да ви изгорят ръцете!
39
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 3 години
Може ли едно европейско финансиране да науча славеите в Пирин да чуроликат?__________________________________________________________________________Може може,не само славеите но и папагалите от Рила ще се научат, да не говорим за останалите места. Само финансиране да има. Додо искаш ли да видиш???
38
0
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Ако БмБ го спира зашото е незаконно, кой е виновен? Той със сигурност е от герб и си има министър за това, ако е законно зашо го спира?
37
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Поиръчката е "спечелена" от фирма на Илия Илиев /ДРОМ/ баровеца кардараш от Костинброд. Всички други участници бяха отстранени без да им се гледат цените. За 8 млн. лева е да се направят пътечки и мостчета. Но само РЪЧНО -хора с кирки и лопати. Човека качил багер че има да дава.
36
2
 
10
 
! Отговори
Е преди 3 години
Тръгнали да правят подпорна стена капацитетите. Решили да подпират планината....да не падне.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички кусури и пътища оправихме, подредихме и плочките, и паветата, та и мравка като върви ще се спъва и спрепа, само пътеките из Рила остана да избагеросаме и да се лепнем на фотос да ни пофали брюксел. И все пак:Кой юнак е подкарал багерите за към езерата?
34
0
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
"Касиерката" на престъпниците от ГДБОП е дъщеря на депутатка от ГЕРБ.В дома и са намерени толкова много пари,че полицаите не са могли да ги преброят.Е,не е имало кюлчета злато,но доволно количество.Тия в тая партия во главе с главния мафиот изглежда се състезават кой повече пари да гепи,независимо на каква цена.Затова сте толкова бедни.