Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците

Националният оперативен щаб заседава при премиера
Обновена: 30 юни 2020 10:00 | 30 юни 2020 10:00, Веселина Йорданова
270
Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов нареди да има презапасяване на здравните заведения с облекла, маски и очила.

"Всичко трябва да е достатъчно и предостатъчно", заяви той на свикано от него работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В рамките на срещата в Министерския съвет е била докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19, както и засилването на капацитета на болниците с интензивни легла, така че да бъдат в готовност при необходимост, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Министър-председателят разпореди на министър Ананиев да проведе допълнително разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

Премиерът отбеляза, че по света има милиони заразени, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, включително за отварянето на границите за туризма.

"Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине", посочи министър-председателят. В тази ситуация по думите на Борисов е особено важно да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху мерките.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски също се съгласи, че е от голямо значение да се укрепи капацитетът на болниците. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев изтъкна, че вълната на вируса расте в Европа и на Балканите, като подчерта, че усилията в България са насочени към противоепидемичните мерки.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев напомни, че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията.

По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи. Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
6
 
4
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
До Сата НАТОВ БГ има много повече болни от 20 и то само медицински персонал, затова скоро като ти или някой твой възрастен роднина се изтъпанчите в някоя болница -няма да има кой да ви погледне. Използвай и времето тогава да тролиш...
173
1
 
1
 
! Отговори
Диванен мегатулуп преди 3 години
Цък цък цък
172
3
 
11
 
! Отговори
Алчността се наказва преди 3 години
На Толупа и праправнуците му ще плащат за престъпленията Му.
171
1
 
13
 
! Отговори
ДДС преди 3 години
Защо в този тежък момент не намалят ДДс-то за маските, ръкавиците и дезинфектантите.Но не те предпочетоха да намалят ДДС-то на кръчмите и хотелите, точно където е по-лесно да се заразите.
170
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
И чекмеджето да е заредено до откат, и пишова до глъвътъ! Надява са на вируса да отклони вниманието от поразиите, които станаха достояние на целия цивилизационен свят!
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Султан-падишах Бочкоуглу решава всичко сам разбира от медицина,футбол,икономика,строителство и т.н.
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чували трябват, чували... народонаселението трябва да е максимално стресирано...
167
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутроооо, смееш ли вече да заспиш!?!?!? Хаххахахха!Оставка и затвор за мафиота борисов!!!!
166
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртността от коронавируса не е колкото при грип. Смъртността при сезонния грип е от 6 до 8 човека на 10 000 заболели, докато при коронавируса от 10 милиона заразени в света са починали 500 000, което прави 500 души на 10 000 заразени., т.е. 60-70 пъти по висока. Възразява се, че при ковида има в пъти повече нерегистрирани заразени, но същото е и при грипа - хората, които леко го прекарват не търсят лекар и остават извън статистиката
165
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен за едни пари, май става дума и за удължаване мандата на безполезното НС!? Ревизоро вече хвърли идеята в пространството ...
164
10
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Няма коронавирус в България, тука сичко е пунт и пластика. Борисов разиграва постановки, за да вземе едни грантове. Нищо не му давайте, той е антиевропеец и вие бевга зъс 200 В Булгария има 20 болни, а докторите получават пари като за 20 000.
163
2
 
8
 
! Отговори
Винету Борис-off преди 3 години
Аз съм ***,ама вие сте по-прости.Затова се разбираме...
162
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Сори Майнаправ си...Но аз все пак съм доста смутен,защото по всичко личи,че са нарочили за негов заместник НЕ ПО-МАЛКА МУТРА от него....И също толкова зависима /ако не и повече / от ония отвъд Атлантика..
161
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
един колега тук беше отбелезал,а аз само ще повторя:-Вихренето на "короната" е в правопропорционална зависимост от резилите на Тиквата...Дори бих казал,че заради старанието на мажоретките му от "сштаба",зависимостта е експоненциална.Или с други думи:-Един Тиквогаф,десет "короназаразени"-Два Тиквогафа-петдесет "короназаразени"-Три и повече Тиквогафа-.."Ситуацията с короната е извън контрол,идва чудовищен мор и унищожение"...проста система,но работи...сред прости люде /МОЛЯ за извинение!
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не е в затвора?Не се ли накраде?Не се ли наяде,какви са тези милиони евро и златни кюлчета?Аз тока си едвам плащам,а тоя как ги е спечелил и колко му е заплатата?Ако беше в Китай, такиваГИ РАЗСТРЕЛВАТ НА СТАДИОНА.
159
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали все още има смелост да заспи!!!? Ами ако този път не са само снимки, а...... ????ОСТАВКА, ПРЕСТЪПНИК!!!!
158
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
черни чували има - не взимайте!
157
2
 
18
 
! Отговори
Сори Майна преди 3 години
бай треска го тресе, какво ли му готвят още като записи и снимки.. знае тоой знаее какво има ощее и ..дето викаше в един запис.. всички ще запали само да изгори Йончева, че го осъди не може да го преглътне, а и къщата в Барселона се продава.. та той е готов цялата държава да съсипе но да се изкара росна китка де ни щкафчета има ни спи с шише уиски до леглото.. УТЕЧЕЕ , кукловодите ти от хамерика вече ти дърпат килимчето.. знаеш гооо, и да козируваш на франсето няма да те спаси!
156
2
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
Този *** пак е без маска...
155
1
 
12
 
! Отговори
АСДТГ преди 3 години
Нещо му се спече тръ*ката с тези щкафчета снимки записи.. А НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОЙ ЗНАЕ КАКВО ИМАТ ОЩЕ!?! Ще иска пикове микове още много.. да отплесва народа.. ОБАЧЕ СЕ Е УХАПАЛ ми се струва.. НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВАА! Никой НЕ ВЯРВА и на СЗО, след като Тръмп ги отсвири като кемене от джазов оркестър!