Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците

Националният оперативен щаб заседава при премиера
Обновена: 30 юни 2020 10:00 | 30 юни 2020 10:00, Веселина Йорданова
270
Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов нареди да има презапасяване на здравните заведения с облекла, маски и очила.

"Всичко трябва да е достатъчно и предостатъчно", заяви той на свикано от него работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В рамките на срещата в Министерския съвет е била докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19, както и засилването на капацитета на болниците с интензивни легла, така че да бъдат в готовност при необходимост, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Министър-председателят разпореди на министър Ананиев да проведе допълнително разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

Премиерът отбеляза, че по света има милиони заразени, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, включително за отварянето на границите за туризма.

"Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине", посочи министър-председателят. В тази ситуация по думите на Борисов е особено важно да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху мерките.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски също се съгласи, че е от голямо значение да се укрепи капацитетът на болниците. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев изтъкна, че вълната на вируса расте в Европа и на Балканите, като подчерта, че усилията в България са насочени към противоепидемичните мерки.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев напомни, че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията.

По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи. Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като през март и април Борисов набълбука доста фирми да шият облекла и маски и намерение да ги продаде на "тъпите" западняци. Това обаче не се случи и сега ща се презапасяваме?!!! Пореден епизод от тиквената икономика!
153
6
 
20
 
! Отговори
ХМ! преди 3 години
АБЕ КЪДЕ СА ТЕЗИ ЗАРАЗЕНИ ??????? ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ МАЯ МАНОЛОВА Е ПРАВА ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ЗАБАВЯТ С ДВА МЕСЕЦА А И Д-Р ПЪРВАНОВА БЕШЕ ПРАВА НАЛИ???? ТЯ КАЗА ЗАЩО СА НЕОБХОДИМИ БРОЙКИ ЗАРАЗЕНИ............
152
0
 
2
 
! Отговори
Композиторът Петров преди 3 години
Е по-балканско, по-балканско го давай бе!https://youtu.be/UqOL7LOR6ko
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез ква са карикатура на тая снимка...
150
22
 
2
 
! Отговори
Отново преди 3 години
червеногъзестите се навесиха на клонът да крякат и да оплюват човекът,който ви спаси задниците!!Да ама и при най леките ограничителни мерки,които навременно се приложиха в БГ и я спасиха от главната и най силна,първа вълна,маймуните пак крякаха и се сърдеха,че им се ограничавали правата?!Генерал Мутафчийски изкаран извън нерви от съответанта псевдожурналистка ви каза,че като нищо ще почнете да ***!Е,къде ви е тогаз изненадата?!Не знам ка,а *** неа така,любимият стих на п Р,езидента!!
149
0
 
7
 
! Отговори
Бай Секира преди 3 години
Това е изкуство господин премиер да раздавам ордени Национални предатели Втора степен с имел и се връчва на БПЦ.Изготвил съм и специален орден Национален предател първа степен с корона! Сещате се на кой го връчвам нали? Че му няма короната и реших да му направя нова!https://youtu.be/6zPPTYFJPaQКомпозиторът Петров ми изтананика песен. Искам текст. Нощ, луна, звезди море той се смее, а тя плаче!!!
148
1
 
18
 
! Отговори
няма как преди 3 години
Трябва да се уплътняват чекмеджетата.
147
1
 
5
 
! Отговори
Бай Секира преди 3 години
КОЛКООООО СТРУВАШШШШ? 20 СТОТИНКИ СПОРЕД БАЙ МАН.ГАУ!ПОЗДРАВИ ЗА АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ АНТИБЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА! ЗАВЪРШИХТЕ И СЕ ДИПЛОМИРАХТЕ КАТО НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ВТОРА СТЕПЕН С ИМЕЛ!
146
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ = Повече ЕВРОПАРИ = По-пълни ШКАФЧЕТА
145
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нашия като надуши милиардите от Европа, все едно върколак надушва кръв.
144
0
 
3
 
! Отговори
Here we go again!!! преди 3 години
След като 30 години пледират невинни и свети хора стана ясно, че са наистина *** на Симеон 2 - за младото поколение да обясня какво е ***. Това е било специална длъжност в отоманския султанат отговаряща за бърсането на султанският ***!!! И в този ред на мисли мисля, че БПЦ са придобили своята ултимативна гъзообразна форма и за този специален случай ще ги поздравя с песента отговаряща на тяхната същност! Бай *** - https://youtu.be/203y8Xsjv14
143
1
 
1
 
! Отговори
Накратко да обясня: преди 3 години
Нито един свещенник с изключение на тези, които един или двама в миналото са имали диплома за бакалавър или магистър педагогическа специалност не отговарят на държавните образователни стандарти за квалификация на педагогическите специалисти и по тази логика те нямат право да преподават в класна стая освен в качеството им на хоноровани преподаватели, но в този случай държавата ще плаща за религиозно консултантска услуга на територията на цялата страна. Светни ме защо поредния грабеж и източване??
142
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПО ТЪПО КОГАТО ВСИЧКИ СА С МАСКИ А ТИ СИ БЕЗ .РАЗПОРЕЖДАНИЯТА СА ЗА ВСИЧКИ . ТОВА Е ДЕМОНСТРАЦИЯ НА НЕПОСЕГАЕМОСТ
141
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стадион с 12000зрители КОЙ ЛУД ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ . ЗА ВЛАСТ Е ГОТОВ ДА ПОТЪНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В ЕПИДЕМИЯ
140
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строителите по магистралите вече бачкат на 3 смени.---------Не бачкат. Работят си от 8 до 17, като всички останали. Даже ми се струва, че напоследък вяло вървят нещата. Бойкономиката върви само с еврофондове, но понеже много знае даебес 200, може и да види скоро къдесе рат гладните.
139
1
 
13
 
! Отговори
интересно преди 3 години
А защо на снимката е без маска?Това не е ли нарушение на издадената заповед, която ние, простосмъртните, трябва да спазваме и ако не, да плащаме глоба?Да не говоря, че е изключително лош пример.Питам се, защо аз да слагам маска?
138
2
 
16
 
! Отговори
7 преди 3 години
Ей , добре че го имаме този премиер -вирусолог ! Щяхме да изпукаме досега без него !Всичко знай !
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще им се усладят коронафондовете! Европейският съюз е подготвил много милиарди за България. Но за да ги усвоим трябва да имаме заразени. Така че тази "епидемия" няма да приключи докато не се усвоят фондовете до последната стотинка пък ако ще да отнеме и години. От Друга страна извънредното положение перфектно устойва властта. Народа е запрян а усвояването си върви по план. Строителите по магистралите вече бачкат на 3 смени.
136
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-136,понеже той е умник,и си слага маската на очите,следователно не вижда,и затова е без маска.
135
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До емигрант,абе *** ,щом тоалетната хартия стане дефецит,ще минем на ибрик,да не мислиш,че мюсюлманите са прости,че се подмиват,а със стари вестници,които ползваш се минава на хемороиди.