Над 2 млн. възрастни с увеличение на пенсиите от 1 юли

Справка за размера му може да се направи на сайта на НОИ
85
Над 2 млн. възрастни с увеличение на пенсиите от 1 юли
Снимка: Dnes.bg

Над 2 000 090 пенсионери ще получат увеличение на пенсиите си от утре. Осъвременяването на пенсиите, отпуснати до 31 декември 2019 г., ще се извърши с 6,7 на сто по т.нар. "швейцарско правило", съобщи НОИ.

За увеличенията на пенсиите и добавките към тях са предвидени общо 439,5 милиона лева допълнителни средства, а общите разходи за пенсии за 2020 г. са над 10.5 млрд. лв.

Още по темата
Новият минимален размер е 250 лв. на основната пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Така увеличение от 1 юли т.г. ще има и при другите пенсии за трудова дейност, приравнени на минималния размер за съответния вид пенсия.

Максималният размер на пенсиите или сбора от пенсиите, без добавките към тях, се запазва на ниво 1200 лв.

Размерите на пенсиите, несвързани с трудова дейност, се определят в процент от размера на социалната пенсия за старост, който е увеличен от 132,74 лв. на 141,63 лв., считано от 1 юли 2020 г.

В резултат на осъвременяването и на увеличенията се очаква средният размер на пенсията на един пенсионер у нас за 2020 г. да надхвърли 415 лв.

Пенсионерите ще могат да се информират за новите размери на пенсиите си след 1 юли 2020 г. чрез електронната услуга "Справка за издадени пенсионни разпореждания по ЕГН и ПИК" на интернет страницата на Националния осигурителен институт (НОИ).

При поискване, разпорежданията ще се връчват и по избрания от лицата начин - в съответното териториално поделение на института, по пощата с препоръчано писмо или чрез Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция "Електронно управление".

Изплащането на пенсиите за месец юли 2020 г. от НОИ ще започне на 7 юли (вторник) и ще приключи на 20 юли (понеделник). Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: МТСПНОИпенсиидобавки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Русия пуска нов самолет от поколение 5+От кулата в Останкино ли ще го пусне, че Су-57 щял да претърпи модификация пък тогава да го пуска?
38
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
България е страна от трети свят.
37
7
 
3
 
! Отговори
Нова концепция преди 3 години
До Анонимен 28Доктрината на Кисинджър за кордон от пушечно месо около Русия вече не действа с оглед на новите военни технологии в Русия,В момента действа друга доктрина.Пълното икономическо смазване на Русия позволява да се взима всичко от нея на ниски цени.Русия ще бъде държана в бедност, за да могат да купуват нефта, дървесината и полезните изкопаеми на ниски цени.Запада постига своето без война и ненужни жертви.
36
1
 
6
 
! Отговори
заключение преди 3 години
В коментарите сте пропуснали да споменете и за 35 евро безвъзмездна субсидия на седалка в чартърен самолет.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36- А ГА БЯХМЕ СЪС ЗАПЛАТИ ОТ 1.8/5 ДОЛАРА БЯХМЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА- ЕХ СПОМЕНИ- И НЯМА 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ, И НЯМАШЕ КУПОНИ И ПРАЗНИ МАГАЗИНИ И НЯМАШЕ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ И НЯМАШЕ ПРОДАДЕНИ ИМОТИ И ПАРИ ЗАМИНАЛИ В В ПИРАМИДИТЕ, НЯМА И ТАКИВА ДЕТО СИ СЛОЖИХА ВЪЖЕТО ЗАЩОТО ЧЕРВЕНИТЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА СИ...ИМА БИВШИ ОБИТАТЕЛИ НА ПАНЕЛКИ И ТАВАНИ, НА КОИТО БАНКИТЕ ОТПУСНАХА МИЛИОНИ, А ПОСЛЕ ФАЛИРАХА ДА ЧУ ТУКОВУ БАНКЕРЧЕ ДА Е ЛЕЖАЛУ В ЗАТВОРА- ПРОВЕРИ ГА СТАНА ТУЙ НЕЩУ...
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия пуска нов самолет от поколение 5+
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Пиши на български или полковника ще ти вземе рублите;)Защо не си ходите в Сочи?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Назин, Мазин или който и да е - България в ЕС и НАТО е една пропаднала държава... страна от третия свят.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходи тогава в САЩ да миеш тоалетни за 900 долара, вместо да работиш в Русия за 120 евро. Ама за САЩ българите нямат визи - след 31 години западно партньорство, ЕС, НАТО на васалите още не им разрешават да пътуват до метрополията, а даже африканските колонии са имали това право.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28- ТИ ПОВТАРЯШ ДУМИТЕ НА МИХАИЛ ХАЗИН- БГ НАРОД НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ДА Я ЗАВРЪТ В КЛУБА НА БЕДНИТЕ.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30- ЗА МИН ЗАПЛАТИ В РУСИЯ ПОЛЗВАЙ ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ- РОССТАТ.
28
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 3 години
Напишете,по коя банкова сметка,да преведа увеличението си на пенсията,за фонд "Чекмедже",вярвам,желаещи,ще има.
27
1
 
4
 
! Отговори
4и4о дядко преди 3 години
До араламбии аз така един път на една реклама пише "дамски кожи" като загледах било "дамаски и кожи"
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се чудя защо Ангелкова ходи на крака да се моли за бедни руски туристи със 120 евро заплати, като има толкова много богати американски и западни туристи и по черноморието хората взимат европейски заплати в членката на ЕС и НАТО България, просто не е наред с главата тази Ангелкова!
25
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
С това увеличение,управляващите,да си купят свещи.
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма да бъде принудена да влиза в никаква Евразия, България сама ще се моли отново като просякиня някъде да я вземат като я изритат от ЕС прелъстена и изоставена. Доктрината на Кисинджър за кордон от пушечно месо около Русия вече не действа с оглед на новите военни технологии в Русия, и страните от източна Европа стават излишни вече са в тежест. България може да се моли на Турция да я присъедини, или да я вземат в Евразия, но едва ли някой ще иска да си натреcе българи.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Я да видим чия министърка на туризма ходи с Русия на кракаАнгелкова просто не е добре с главата.Жената е умопомрачена и не знам защо Борисов не я сменя толкова време след такива глупави изцепки.
22
9
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 3 години
До Браво!По-добре не би могло да се каже!Ето за това искам да живея в България и не искам да се връщам в Русия, която запада все повече и повече.
21
0
 
26
 
! Отговори
коментар преди 3 години
По '' швейцарското правило '' пенсиите не се увеличават . те се ИНДЕКСИРАТ !!!!! Научете се го един път за винаги.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим чия министърка на туризма ходи с Русия на крака да се моли за руски туристи със 127 евро заплата да идват да почиват в богатата членка на ЕС и НАТО България за да могат богатите българи да им слугуват и да им сменят чаршафите и да им чиста стаита да изкарат някакво препитание за прехрана.