Нов скок - 140 болни от коронавирус за ден

Починаха 4 души, ново огнище е Смолян
Обновена: 30 юни 2020 08:23 | 30 юни 2020 06:38,
284
Нов скок - 140 болни от коронавирус за ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Черната статистика с болните от коронавирус у нас пак отбеляза скок. Новорегистрираните случаи за последното денонощие са 140, показват данните на Единния информационен портал.

Още по темата


Най-много новозаразени са регистрирани в Смолян. Там болните са се увеличили с 60.

Направени са 4524 PCR теста. Така общият брой на заразените става 4831.

Жертвите пък са се увеличили с нови 4 и така общият им брой достигна 223

Починали са мъж на 54 г. с диабет, астма и сърдечно заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 69 г. с диабет и сърдечно заболяване и жена на 64 г. с диабет и сърдечно заболяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До с.т.Само дето не тестваш произволни хора. Виж съотношението на заразените спрямо броя направени тестове за даден ден - тая информация я има навсякъде в интернет още от ден 1 на епидемията. Сам ще се убедиш, че не си прав. Нещо статистиката май ти е слабата страна.
185
7
 
12
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Както и да ги смятате, новооткритите са около 3% от направените над 4500 теста.Това не са "заболели"! Това са новооткрити без болестна симптоматика.Представянето на новооткрити като болни, и на "пикове", при направени неколкократно повече тестове е груба манипулация от страна на мисирското съсловие!
184
3
 
11
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
ПродължениеТова е все едно да казваш, че ако бяха направени 1М теста март е щяло да има 100 000 заразени или ако го направиш сега ще е същото. Бройката на заразените не расте пропорционално на бройката тестове... Явно образователната реформа си е свършила работата - масово хората са математически неграмотни.
183
10
 
11
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
До с.т. 192:Много си неграмотен. Това е най-голямата т1п0тия, която можеш да разправяш - че имало повече заразени, защото имало повече тествани. АКо преди 3 месеца се правеха същото количество тестове, тогава бройката щеше да е почти без промяна. Ти не тестваш на произволен принцип, а хора със съмнения или симптоми. Сега просто има повече хора със съмнения или симптоми. Това не знам как не ви го проумява мозъка.
182
10
 
15
 
! Отговори
с.т. преди 3 години
Това не е скок! Повече тестове - повече открити заразени, което е логично. Ако не ни бяха затваряли през март, това щеше да се случи тогава и сега вече да бъде далеч по-леко положението. Даже има лек спад - при около 3000 тестувани, имаше 166 заразени. При над 4000 теста - 140 заразени. В близките дни ще продължават да намаляват.
181
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
184,Щото се вижда колко спазваме това с маските или дистанция, затова. Такива питащи като теб вършеят по улиците и повтарят "Епа, нали сте с маски, а вижте, че пак хваща. Язе затова не сакам с маска.".
180
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
186,Затова имаме брой над този от априлския пик(97 човека). Сега сме на 150 и нагоре повечето дни, т.е. плюс 50% от тогава или двойно на тогавашното средно.Всички страни с отпуснати мерки регистрират такива покачвания и вече Сърбия върна ограничения, 3 щата в САЩ... Гърците и те леко завъртяха посоката и вече се влиза с декларация, филтрират се кои са по-рискови да се тестват на границата и т.н.Само тук при удвояване на бройката смело си пеем. И ни включват в черни списъци.
179
6
 
11
 
! Отговори
D преди 3 години
Пак искат да отклонят вниманието на хората върху короната. Оначе гафовете на ББ нямат край и даже пандемия не може да го потули.
178
9
 
15
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Е това са 3% къде е драмата или нмовината ? 3% от всички изследвани за какво ревете тогава? Повече тестове повече ще хванете ( хора здрави без симптоми ). Но процента си гравитира от 0 до 6 максимум! Защо тогава е тази истерия и нагнетяване на страх ? Няма ли новини за разследване на нощни щкафчета с милиони евро, за барселонските къщи, за кърджалийски п***тки, за кражби на милиарди и т.н и т.н. ??? И от друго хората не боледуват ли пишете поне и колко са болните от други болести, за да е честно
177
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мерките няма полза. И с мерки и без мерки - същите цифри. Даже в Бразилия където не спазват мерки за последните няколко дни случаите са намалели два пъти по-малко.
176
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са най-доброто средство протув вируса, но българите са прости и не могат да ги спазват правилно.
175
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо така, нали се въведоха мерки, носене на маски? Защо мерките не действат.
174
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов има завод за маски. Правете си изводите сами.
173
5
 
10
 
! Отговори
Не им вярвам преди 3 години
До ПичЗа тази бройка починали, нали се сещаш, че "корона" им се дава посмъртно.Страх и ужас, леле-мале, ама чуждите туристи ги срещат с хляб и сол и нас току ни ръчкат да ходим на ТЯХНОТО море и да им спасяваме сезона. Как се спазва дистанция в хотел, в хотелски асансьор, а? И по един да пускат в него, пак някой може да е кихнал преди 2 минути...Къде е истината бе, пич? С "епидемията", много болници ще си решат тежките финансови проблеми - дарения, европариНе им вярвам
172
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус просто не съществува - това е конспирация на нас красивите хора да ви накараме да носите маски за да не ви гледаме кривите мутри по улицата.
171
7
 
4
 
! Отговори
В преди 3 години
Гледайте активните случаи (преди 4-5 дена бяха около 1800, сега са над 2000) и болните в интензивно - дълго време бяха 12-13, днес са 31. Не изчислявайте проценти от брой направени тестове, защото положителни проби може да дадат и хора, които са все още под карантина, което тогава би означавало, че процентът новозаразени е по-висок.
170
5
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 178И каква е истината? Че стотици хиляди лъжат, че бизнеси за милиарди фалираха без да проверят дали лъжат или предполагам Бойко с пачките е зад всичко .. :D
169
7
 
9
 
! Отговори
Аз мисля , че преди 3 години
просто изпуснахме вируса на финала. Трябва да има нормален живот , но беше нужно и постепенно разхлабване на мерките. Сега като нищо ще направим белята Юли. Едно уточнение - през Март излезе анализ на БАН , в който се каза , че пик у нас е през ЮЛИ! Интересно...или премиерът още ги смята за феодални старци , или е програмирано , аз не зная! Но фактите са си факти.
168
8
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Болшевиките от БСП имат партийни поръчения от Нинова да ходят по градове и села и да сеят вируса колкото могат повече ! Само вируса щял да помогне на БСП да спечели избори. Засега Борисов е "покрил" Нинова и тя само го моли да го извади за малко, че да пръдне.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 трола са на работа днес. Жалки червеи сте троловете, безмислени и провалени животи ..