Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрохотелите фалират, а най-големият Исторически парк в света до Варна приема по 300 туристи дневно и къщите са гости са резервирани до август
201
0
 
43
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"Тежка прогноза: Невъзможно е летният сезон да бъде спасен"Нещо ми подсказва,че този сезон няма да е последен в това състояние.Ако нашите "родни" пишман хотелиери,ресторантьори и концесионери не вземат мерки и не си научат урока,то този сезон ще им се види като рог на изобилието в сравнение със следващите.Смятам,че българското крайбрежие не може да бъде спасено или ако искат да го приведат в нормален вид ще трябват огромни инвестиции и цели заводи за смилане на строителни отпадъци
200
0
 
34
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
*** по "родното черноморие" са си надвили на масрафа. Те са баровци, мързеливи рентиери. Дават си обектите под наем на фукари от вътрешността за космически предплатени суми за сезон. И наемателя за да избие масрафа, че и да спечели нещо отгоре, лъже, маже, надписва, краде...след него и потоп. На чорбаджията му е през подпоручика. Следващия сезон друг наемател и други туристи - балъци. И така до сега...ама вече май не сработва схемата, дали ?!?
199
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутамята, два шезлонга с чадър 7.5 лв. В хладилната чанта имам един Бомбай сапфир , два кг лед и 3 лимончета. Най-близките до мен са едни старци разбойници на 15 метра, иначе е мъртвило. Морето е спокойно и доста по-чисто от други пъти.Мутри няма кажа, но ресторантите ще ги пропусна тази година заради короната. Ще си готвя сам тази година. Септември пак съм в Гърция. Който иска да почива, винаги намира начин.
198
38
 
2
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Да не говорим,че всички тези цени бяха в някакво забутано гръцко село.Търсехме да отидем на нощен клуб вечерта-ами нямало.Пълна пародия.
197
2
 
35
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
От Дуранкулак до Резово всичко трябва да се бетонира.Грам тревичка не трябва да остане,само бетон.10 етажни хотели трябва да се избичат по Черноморието.
196
69
 
4
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Отидох тази седмица да видя прословутия гръцки туризъм и няма да повторя.Супер скъпо-10 евро картофите,10 евро короната.70 евро нощувка за мизерно хотелче 2 звезди.Тесни и каменист плаж,храсталаци и намусени гърци.Такси ни взе за 2 километра 15 евро.Други туристи,освен българи и румънци НЯМА!Самите гърци не стъпват на техните си плажове,а защо ли?
195
28
 
3
 
! Отговори
до 200 преди 3 години
Много си прав и аз така дочух,че в Созопол тази седмица българите са били повече от 35000 и останали много доволни от обслужването и ниските цени.Да ли е така не знам може и да са ме излъгали.
194
4
 
45
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Трябва да се спаси българският хотелиерски бизнес.Той е нещо много по-сложно.Това не са само алчни хотелиери,некоректни,но не по-малко алчни ресторантьори и концесионери.С всички тях са свързани плеймейтки,моделки,чалгарки,а в тяхната професия първоначалните инвестиции са големи,а амортизационните отчисления и подръжката високи.Те не могат и не искат друго да правят освен да "плеймествуват","моделстват"и "чалгарират",а и конкуренцията е висока.Нека всички им помогнем да продължат да ***-рат
193
11
 
2
 
! Отговори
НАБЛЮДАВАМЕ преди 3 години
ГОЛЯМАТА ИСТЕРИЯНА МЮМЮН И КАРАГЬОЗИС ЗА БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК!
192
1
 
38
 
! Отговори
... преди 3 години
повечето хотели са от хора които са направили пари от незаконен бизнес и наркотици, те си мрънкат но само перат пари. Да се направи едно разследване на всеки собственик на хотел откъде има парите или откъде е построен след като е препродаден няколко пъти докато изберат парите и след това защо са неадекватни собствнеиците, ами те знаят как да придават наркотици, а не как се вадят пари с честен труд
191
1
 
21
 
! Отговори
V преди 3 години
До Анонимен 195 Ами като няма резултати се сменя управлението. Всеки европеец щи каже това. - Като не ти харесва сменете властта .А вие все за герб и бсп гласувате ,а после нямало резултати имало мутри а не кадърни ,на последните места във всички класации . СМЕНЕТЕ СИ ВЛАСТТА .Тезе от 10 години не се сперавят и не дават резултат.
190
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електронните даклараций на границата само ще облекчат преминаването през митницата. Ще се спестят часовете чакане итова е добре замислено. Нашите пак плашат за да идем на нашето фекаломорие и да си плащаме 8 лева за екстрата - стол в ресторанта, иначе стоиш прав и ядеш.
189
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За юни в Гърция са влезли 22 хиляди българи и 5 хиляди румънци,според гръцкото министерство на туризма.Кой се е юрнал и къде на мога да разбера,след като само в Созопол тази седмица имаше повече туристи!
188
17
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
За юни в Гърция са влезли 22 хиляди българи и 5 хиляди румънци,според гръцкото министерство на туризма.Кой се е прнал и къде на мига да разбера,след като само в Созопол тази седмица имаше повече туристи!
187
0
 
25
 
! Отговори
Истина преди 3 години
на 500м от морето трябва да се забрани да се строи каквото и да е по високо от 6м, включително и временните постройки трябва да са най-много толкова високи. рзстиянието от 2 постройки трябва да е минимум на 500м една от друга и между тях да има паркчета с дървета, а не бетонирани пътеки и басейни. все пак си на море, дори басейнтие трябва да са само за тези които са по-далече от 1км от морето. Само че с такива правила политиците-мутри вече ще са фалирали
186
1
 
49
 
! Отговори
бг преди 3 години
Бг морски плаж. Дали е платен или безплатен, табела няма. Чадър прокъсан, шезлонг изгнил и шалте омацано с петна. Идва един и ми вика - Дай 10 лв.! А, кой си ти и защо ми искаш пари ?!? Аз съм Данчо и събирам пари за чадъри ! А, защо поне бадж нямаш ? Тука всички ме знаят, не виждаш ли, че имам касов апарат ?!? Появява се тип 165 см с ханш два пъти по широк от раменете, вероятно спасител ?!? . Почва да свири и да псува гаменски някакви хора до кръста във водата да излизат Бг.туризъм 2020 ...
185
0
 
46
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Няма как да се отрече,че въпреке неистовите вопли на хотелиери,ресторантьори и концесионери за провал на сезона,за намаляване на ДДС,което винаги им се вижда високо,сами те дават всичко от себе си,за провала на сезона.Онзи ден имаше от Каварна съобщения за някаква порцийка картофи и то бланширани на цена 10лв,а днес в Царево два барбарона за сядане на стойност 12лв.Нищо чудно в други ресторанти да таксуват вилиците и ножовете за хранене,а салфетките сигурно са на цената на чаршафи.
184
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хора, харесват си нашето черноморие.Други си ходят в чужбина.Всеки, с различните си вкусове.Има, обаче една разлика, че в Гърция няма грък, който да е недоволен от тяхното си море. Всички си ходят там. Няма опашки към Бургас или Сл.бряг.А тук, голяма маса от хора са отвратени от родното черноморие.Това е въпросът, над който трябва да се замислят някои хора.Дали е по-хубаво в Гърция или не, е субективна преценка.
183
9
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Празните бунгала на Шиши в Гърция и Турция,си казват думата.Единствената му надежда останаха българските туристи!!!Защото гърците и турците НЕ ХОДЯТ на море!