Треньор по джудо 47 дни доброволец в болница

Иван Вакарелски разказва за живота си сред болните
30 юни 2020 13:10, Ния Христова
12

Треньорът по джудо Иван Вакарелски цели 47 дни живя и се грижи за болните в инфекциозното отделение на на многопрофилната болница в Пазарджик. 

"Старая се този спомен от отделението да избледнява, понеже беше много тежко.  Искам да остане само споменът с моите колеги - медиците, защото те са много важни. 6 човека починаха, откакто аз влязох там. Хората се мъчат изключително много, тежко е. Личното оцеляване е най-важно вътре. Хората там се борят с един враг, който успя да парализира целия свят", сподели доброволецът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Иван Вакарелски сподели, че предпазното облекло, което е носил през цялото време, е със залепваща материя отпред и качулка. Ръкавиците са 3 чифта, а той е използвал респираторна маска, която е била неудобна, но предлага голяма защита. След това се слага еднократна мантия, обърната наобратно, очила или шлем, допълни Иван.
 
"Като видях цялата тази мъка, излязох много по-добър човек. Има спокойна смърт, но има и изключително грозна смърт - там разбрах това нещо. Единственото нещо, което виждаш, е медицински персонал и заразно болни. Единствено ме крепеше физическата ми подготовка, иначе нямаше да се справя. Видях всякакви хора там - от 20 години до дълбока старост", разказа още доброволецът.
 
Иван Вакарелски е треньор на деца от 4 до 17-годишна възраст, които все още не е виждал. Той все още е под доброволна изолация, въпреки отрицателния му тест за COVID-19.
 
"Имах нужда да остана сам. Ако наистина съм се заразил в последните дни, PCR-ът ще се окаже отрицателен. Няма как да си играя с чужди животи. Рано или късно коронавирусът взима своето", допълни треньорът по джудо.
 
Той смята, че правителството си е свършило работата много добре и затова не сме стигнали до положение като в Италия. А заразените са се увеличили заради разхлабените мерки, каза още Иван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
Поклон, батко! Малко хора имат смелостта да направят подобно нещо! Бъди все така истински човек, какъвто те познаваме!
11
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Дълбок поклон на Човека!Респект!!!Единствено хора като този човек имат право да дават мнения и оценки по форумите относно Ковид.Всички останали сме само едни драскачи, дето си чешем езиците и смятаме, че нашето мнение е най-, най-.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що не пишете за Тервел Пулев колко дена изкара щото доколкото знам са два непълни но достатъчни да го снимат но телевизията как видите ли бил доброволец
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бражо на човека, не всеки би се жертвал така. Но за 47 дни ако са починали само 6 човека в тази болница, някъде някой много лъже за смъртноста в България.
8
0
 
14
 
! Отговори
РЕСПЕКТ преди 3 години
Респект пред човещината и смелостта! Защото да прекараш времето си доброволно в обкръжението на болката и смъртта е огромна смелост.Света се крепи на хората като него - Човеците с главно Ч. Хубавото e че наред със сивата и черната маса от която имаме достатъчно, сме благословени да имаме и прекрасни Човеци. Имаме огромна нужда от новини точно за тях. Но те не носят печалба на вестниците...:(
7
0
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Браво Ванка! Само това мога да кажа - и за човечността, и за смелостта и за искреността. Някой ден ще останат само такива хора - в това вярвам, за това се моля и на това се надявам.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦИРКАДЖИЯИди и ти, постой, излез и кажи как всичко е лъжа. С факти.
5
1
 
7
 
! Отговори
атв преди 3 години
Да. Сега ще се намери някой да каже, че това не е истина и т.н. и т.н. , но ако същия невярващ закъса някъде-на пътя или в болница, точно някой, като героя от историята би помогнал.
4
10
 
3
 
! Отговори
ЦИРКАДЖИЯ преди 3 години
ЩО ЛЪЖЕШ БЕ?ЦЕЛИ 6 ЧОВЕКА ПОЧИНАЛИ ЗА 47 ДНИ ВЪВ ВСЯКО ИНТЕНЗИВНО Е МНОГО ТЕЖКО ....ШЕ ИМАТЕ ГРЯХ НА ДУШИТЕ СИ ВИЕ ВСИЧКИ КОИТО ЛЪЖЕТЕ !
3
1
 
8
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Поклон,пич
2
2
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Сега ще го обвинят, че е платен... От мен - благодаря!
1
1
 
16
 
! Отговори
оптимист преди 3 години
има и такива хора все още. добронамерени и безкористнида сте жив и здрав човеко