За 23 дни: Шофьори получиха фишове за над 1,5 млн. лв. на границата

Връчени са 11 347 електронни фиша
30 юни 2020 14:51,
56
За 23 дни: Шофьори получиха фишове за над 1,5 млн. лв. на границата
Снимка: БГНЕС

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби за над милион и половина лева са връчени чрез новата Автоматизирана информационна система „Граничен контрол“, разположена по граничните пунктове, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само за периода от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лева. С предприетите действия МВР има за цел да повиши събираемостта на наложените глоби от водачите на МПС, които имат желание да напуснат страната.

При връчването на наказателните постановления глобата с тях не става автоматично изискуема, а се взимат предвид процесуалните срокове по влизане в сила, и сроковете за доброволно заплащане.

След изтичане на законовите срокове, обаче, глобата става изискуема, за което държавата е предвидила налагането на принудителни мерки като временно отнемане на шофьорската книжка и временно спиране от движение на автомобила до заплащане на съответната глоба, сочи справката на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ много обича да вменява задължението по събирането на глобите на други ведомства.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащането на глобите на КПП-то само на терминали за дебитни карти също е погазване на права. Всеки ли е длъжен да има такава в себе си?
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До азАма разбира се, как ще си карал ти? Абсурд! Няма такова нещо! Колата си я дал преди 10 години на шуренайка си. Знаем ги тия номера.
29
6
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Не знам какво ревете? Ми като сте карали с 300 е нормално да имате акт, просто го приемете. Все по някакъв начин трябва да се приберат тези глоби. Кофтито е че само средната класа, която ходи на почивка в чужбина го отнася. Аз като си имам акт или фиш, отивам плащам си го и айде по живо, по здраво. Голяма олелия за до 300 лв глоба.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано повече от потърпевшите на това да си потърсят правата в съда.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много трябва да могат да вземат книжката при констатирани повече нарушения. Да те спрат да преминеш границата като пешеходец или като пътник е пълно безумие.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да спират хора да напускат страната за неплатени глоби (повечето от които и невръчени до момента). За административно нарушение не могат да ти отнемат конституционни права.
25
6
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Навсякъде по света има глоби за зулумите, които повечето от вас, погрешно наричате "шофиране". Новото в случая е, че глобите в България, вече не са с пожелателен характер, както беше досега.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали пуснаха някаква електронна система за проверка на глоби.Там, като си проверя данните, ми излизат две съобщения едновременно - едното, че имам глоба. Другото, че нямам.Освен това, дори не пише каква е точно глобата.И не може да се плати онлайн - отиваш в КАТ и ти я връчват лично.После не можели да си съберат глобите.
23
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 3 години
Чудя се защо само на границите ги връчват.Преди няколко месеца ми връчиха фиш, шофьорът беше друг, роднина, който ползва моя кола. Отидох в КАТ по надлежния ред, казах им не съм аз - еди кой си е.. 2 Месеца си виждах фиша онлайн на мое име, а човека не го виждаше. Даже му казах да спре до някой катаджия и да го помоли да му връчи фиша - отговора бил - не ми се занимава с теб имаме друга работа. И му казали да отиде в КАТ по постоянен адрес -да му го връчат там. После защо нямало събираемост.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бум,бум, бум ще си купя автомат за газирана вода.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩО Е ТО ГЛОБОИЗДЪРЖАЩА СЕ ДЪРЖАВА - БЪЛГАРИЯ. ВМЕСТО ДА СЪЗДАВА ЗАВОДИ И ПРОИЗВОДСТВЕНИ МОЩНОСТИ НАШАТА МИЛА ТАТКОВИНА РАЗЧИТА НА ПРИХОДИ ЕДИНСТВЕНО НА ГЛОБИ. ПОД ПРЕТЕКСТА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТРАВМАТИЗМЪТ ПО ПЪТИЩАТА СЕ ПРАВЯТ НОН-СТОП АКЦИИ НА ПОЛИЦИЯТА ЗА ДА ИМА ПОВОДИ ЗА ГЛОБИ И ПРОЧИЕ.ЗАТОВА И СИ СЪЗДАДОХА Т.НАР. А-Я ПО БЕЗОПАСНОСТ ПО ПЪТИЩАТА, КОЯТО ОСНОВНА ФУНКЦИЯ Е ДА ВРЯКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ГЛОБИТЕ ПО ПЪТИЩАТА.КАТО ВЕЧЕ ЗА УДАРЕН ПЕШЕХОДЕЦ ИМА ПО -ГОЛЯМА САНКЦИЯ ОТКОЛКОТО ЗА УБИЙСТВО
20
2
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Няма как! Трябва да пълните чекмедженцето на Бодигарда ми !!!
19
0
 
10
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
До ъхъ ама друг пътНе съм ги оспорвал, формално съм в нарушение, платил съм ги. Не плащат джигитите с антирадари. Аз, такова устройство нямам. Ерго, поне 50 000 км съм шофирал из Европа, бил съм внимателен и нямам глоби, защото там, камерите са наистина на опасните участъци от пътя, а не като при нас да те снимат, как се изнасяш от с. *** с "умопомрачаващите" 72 км/. !
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъхъ ама друг пътЕй, разбирач, кога слезе от москвича та станА евро експерт.Ако всички бяха поне малко като бай Спиро статистиката щеше да е друга и доста по позитивна.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудят се как да рекетират само. Колко от тези фишове са платени?
16
0
 
4
 
! Отговори
до:3 преди 3 години
Главата си залагам, че си по-долен и най-долния шофьор!!!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че е тая Гърция, за да може държавата да си събере глобитепостъпленията по тях ще компенсират кекавия туристически сезон, ама догодина какво ще правят нашите хотелиери и концесионери не е ясно
14
0
 
10
 
! Отговори
До 3!? преди 3 години
Ей, защо да сме долни??? Имаме ангажименти, семейства и колата е необходимост! А ТИ си карай колелце, яж си ековеганските храни, медитирай, но не обиждай! Айде със здраве!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цел номер 1 е събирането на повече глоби, ето защо никога не те търсят, да ти ги връчват, а чакат да се натрупат и да отидеш при тях на крака за нещо друго!