158 са новите случаи на коронавирус, 7 души са починали през денонощието

94 са излекуваните през последното денонощие
Обновена: 25 юли 2020 08:20 | 1 юли 2020 05:43, Елка Василева
354
158 са новите случаи на коронавирус, 7 души са починали през денонощието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

158 от изследваните през изминалото денонощие 3343 проби са с положителен резултат. Това показват данните от Националния информационен портал.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 5; Бургас - 4; Варна - 4; Велико Търново - 2; Кюстендил - 12; Монтана - 1; Пазарджик - 7; Перник - 2; Пловдив - 7; Разград - 2; Русе - 3; Сливен - 5; Смолян - 36; София област - 14; София град - 43; Стара Загора - 6; Шумен - 1; Ямбол - 4.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 4989, като към момента 2083 от тях са активни.

2676 са излекуваните, от които 94 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 435 пациенти, 32 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Медицинските служители с потвърден COVID-19, са 413. През последните 24 часа са регистрирани нови 9 случая. От тях 5 са установени при лекари, 2 - при медицински сестри, 1 - при санитар и 1 - при друг медицински персонал.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 230. Седем души са починали през изминалото денонощие. Починали са жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 78 г. със сърдечно, белодробно и неврологично заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно и бъбречно заболяване, жена на 82 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 г. със сърдечно и онкологично заболяване и мъж на 53 г. със сърдечно заболяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе...Ти си от себичните простаци, които смятат себе си за безгрешни. Обясняват вече колко пъти, че маските са за да пазиш тези около теб, а не собствения си г.ъ.з. Като ти се случи в семейството, а това ще стане, тогава ела и попей пак същата песен.
262
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 273Защо си мислиш, че такива като теб са мнозинството. ***. Огледай се около себе си. Ако живееш в някое гето или си недодялан ***, е тогава - друга работа. Мисли се за нормален....
261
14
 
1
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
До ИстинатаАбе истината е, че който е в риск трябва да се пази сам. Аз няма да ходя с маска в тая жега, защото евентуално някой може да се зарази и пострада. Това не е мой проблем а негов. Да си е ходил с маска!
260
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ФактАха, проблемът е, че на някои им става гадно като им се говори, пише, че има вирус. Ами не четете, не слушайте и си ходете, както си ходите, живейте си. Защо ви е гадно? Всичко е отворено за забавление и пътувания.
259
9
 
4
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Голямият проблем са тези, които са заразени и заразяват другите, но отказват да носят маски, искат да ходят по дискотеки и т.н. и съветват другите да си стоят вкъщи със маски и шлемове. Това са хора от гетата и българи с техния манталитет.=======Не приятелю факт - големия проблем са тези, които не искат да излизат от вкъщи, но съветват другите, които искат да излзат от вкъщи, също да не излизат и те от вкъщи, за да им е гадно и на тях.
258
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Възрастните хора в България успяха да се опазят от вируса. Само 164 са заразените на възраст над 80 години.
257
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Непукист 276А ако някой от родителите им на тези младежи, на по 45г или 50г вземе, че почине, както има вече не един случай в България, после ще има рев, нали?
256
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватните мерки на правителството дадоха очаквания резултат - вноса на вируса от чужбина, доведе до разпространение на вируса и в България. Сега е време за мерките дето ги въведоха през март, когато бяха вредни. Адекватна мярка и преди и сега е реална карантина за всички идващи от чужбина още от границата.
255
3
 
18
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Това, че младите по-рядко умират от вируса не означава, че те спокойно може да се заразяват и да заразяват други хора, които после да умрат от вируса. В крайна сметка живеем в общество, а не сами на някаъв остров.
254
12
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 278 Сещам се повече неща, отколкото можеш да си представиш. Имам наднормено тегло, малко астма, малко разширени вени и ме боли к.ра за твоя измислен ковид. Гербаджиите са изметът на обществото, прости, фашисти и русофили това е което знам. Аз съм гласувал два пъти за магарето Боко, защото се преструваше на европеец и вървеше уж в правия път. Сега е време магарето Боко да стане на луканки.
253
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Голямият проблем са тези, които са заразени и заразяват другите, но отказват да носят маски, искат да ходят по дискотеки и т.н. и съветват другите да си стоят вкъщи със маски и шлемове. Това са хора от гетата и българи с техния манталитет.
252
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един с голяма глава като шамандура, пита къде са камарите от трупове - камарите от трупове бяха в Ню Йорк, Лондон, Милано, Бергамо, Мадрид, а сега са в Сао Пауло. Полицията като влезе в страческите домове в Мадрид намери трупове в леглата, включително на болногледачи. Това не се случи в България , защото 90 % от хората са съвестни и спазваха мерките, а охулваният щаб взе мерки съвсем навреме и предпази хората. Само шепа многознайковци дрънкат и оспорват очевидното
251
3
 
5
 
! Отговори
До 276 непукист преди 3 години
Към 13 май 2020 в щатът Ню Йорк на САЩ, има 9 починали на възраст до 17 години и 601 починали на възраст между 18 и 44 години.
250
2
 
3
 
! Отговори
До 272 преди 3 години
Явно не разбираш как е със съпътстващите заболявания. Най-опасното съпътстващо заболяване при този вирус е наднорменото тегло. В България 61,8% от хората над 18 години са с наднормено тегло' Един човек висок 180 см се счита, че е с наднормено тегло, ако тежи от 81 кг нагоре. Нали се сещаш, че не е едно и също този човек да тежи 81 кг, 101 кг, 131 кг или 251 кг? Същото е и с другите заболявания, например диабет. Един може да има диабет, но да не взима лекарства, а само с лека диета да си живее ж
249
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
други ден в петък съм на дискотека а зомбираните ковид манияци сескрийте в къщи сложете маските и шлемовете затворете вратите импрозорците и се завийте през глава:)
248
11
 
2
 
! Отговори
Непукист преди 3 години
Ако на някой не му пука за собственото му здраве, то няма държава, институция или забрана, която може да му попречи сам да си навреди. Всички са предупредени за рисковете от поведението им и да си носят риска и последствията. За късмет, за младите и здравите рисковете клонят към нула или обикновена хрема. Как да се откажеш от абитурентския си бал заради това!? Ако някой иска да ме обори, да каже колко здрави 20-годишни са умрели от covid на планетата. Вероятно клонят към нула или 1.
247
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Факт е, че с малки изключения, българите подходихме отговорно към тази епидемия, за разлика от правителството, което така и не предприе адекватни мерки. Това доведе до малко случаи в България, но не можеше да продължава вечно - заразата продължава да идва безконтролно от чужбина и се стигна до очакваното - вътрешно разпространение на вируса в България.
246
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белгия са починали 36,5% от заразените с ясен изход, а останалите 63,5% са се възстановили. В България засега сме по-добре от Белгия, починалите да 8%, а не 36,5%. Остава да не допуснем високо ниво на заразеност, за да запазим тази смъртност. Ако заразените станат много, починалите няма да са 8%, а повече.
245
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 3 месеца и няколко дни - 5000 случая - при това при силно дисциплинирани и пазещи се досега българи ------Как дисциплинирани, нали ни проглушихте ушите как сме прости и не се пазим, пихме ракии и ядохме ягнета. А къде са камионите с яко измрели?
244
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България половината от починалите от Ковид-19 са в работоспособна възраст-------Може би...Също така 90% са умрели НЕ ОТ, а СЪС коронавирус, като основната причина е някакво тежко заболяване.