МВнР реагира остро на кражбата на бюста на Ботев в Одеса

Очакваме украинските институции да разкрият извършителите
42
МВнР реагира остро на кражбата на бюста на Ботев в Одеса
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда вандалския акт срещу бюст-паметника на Христо Ботев в Одеса, съобщиха от Министерството.

Още по темата


"Очакваме компетентните украински институции да разкрият извършителите на този хулигански акт и да ги подведат под отговорност.

Принципна позиция на МВнР е винаги да осъжда поругаването на паметници. Подобни действия са недопустими и не съответстват на отстояваните в България и Европа демократичните ценности", посочват от МВнР.

"България придава голямо значение на зачитането на правата и историческата и културна идентичност на 200-хилядната българска етническа общност в Украйна, което допринася и за много добрите отношения между нашите две държави", допълват от Министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
Напротив! преди 3 години
До SharkАко някой тук се опита да маха РУСКИ паметници (тоест такива, които са направени във връзка с Руско-турската, освободителна за нас война), ще му издерем очите. Никой не пипа тези паметници. Те са израз на почит и признание към редовите руски, украински, финландски и румънски воини, паднали в битка за нашата независимост.Скачаме срещу онзи шмайзер в небето на София, който не е свързан с никакви битки, водени на наша територия, а е символ на лишаването ни от собственост и демокрация.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайки коментарите, се вижда, че българите са промити от руската пропаганда. Екипът на Путин заслужава бонуси за добре свършената работа. Пълно е с българи които считат Украинците за фашисти и смятат, че донбаските пенсионери са пестели от закуски за да може Донбас 6 години да се стреля с редовната украинска армия (един залп от Ураган е около 100.000 долара). Просто сляпо вярване на руските лъжи и руската пропаганда. С това интелектуално ниво на материала, България нищо добро не я чака.
25
4
 
9
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Що бе, вие нали искате да махате руски паметници в България. А да видите сега какво е! Що се сърдите!!! И ние сме долно племе като укрите, щом искаме да махаме паметници.
24
2
 
7
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Колко остро реагира - колкото им казаха от Вашингтон ли?
23
3
 
8
 
! Отговори
Америка ВЪН! преди 3 години
къде са сега атлантическите безроднически пигмеии ?Които нарекоха криминалният фашистки преврат спонсориран от ФАЩ ,"демократична революция"
22
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Укрофашизоидите са доказани питакантропи с бяла кожа, само пълен профан би подкрепял съществуването на подобна държава ;) !!!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме украинските институции да разкрият извършителите....тея са най продажната нация ..самолета свалиха и на Майдана спретнаха тятър със свойте хора ..всички ние още очакваме да си признаят
20
1
 
4
 
! Отговори
24, продължение преди 3 години
и послушно се качи в микробуса при другите. Не знам какво бяха направили и защо ги арестуваха.Направи ми впечатление облеклото им. До една бяха облечени така, както ги виждаме в руските ромски самодейни вокални и танцови групи за ромско изкуство. Така бяха облечени ромките и във филма "Таборът отива към небето", ако си го спомняте.Не предполагах, че и в наше време някои се обличат така.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там има братчеди. Предполагам, че и те "берат".Когато преди време ми се случи да прекарам една отпуска в този интересен град, в самия център на Одеса видях как милицията прибираше цяла група индийки в един микробус, а те мърмореха недоволно, но нищо повече не смееха да направят. Безпрекословно изпълниха нареждането да се качат в микробуса, само едната от тях кротко помоли за разрешение да си купи сладолед, продаваха го на няколко крачки от микробуса. Получи разрешението и послушно се качи в
18
1
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Ааа, виж, моя Бог не ми е наредил такива неща, виж твоя - ДА! хахаха
17
1
 
5
 
! Отговори
до SULEIMAN Kadir преди 3 години
Не забравяй да оближеш плюнката на Мохамед, какво ти е казал, иначе нема Дженна, хахаха
16
1
 
3
 
! Отговори
NATO UN преди 3 години
България да обяви сега война на Украйна , ням страшно Руснаците ще помогнат те и без тва само тва чакат един Скандал и да ги ударят
15
2
 
6
 
! Отговори
Тъй тъй преди 3 години
Задължително щом са го смъкнали трябва да се претопи за новата статуя на Бойко Майтара лично бай Вежди ще я прави от обич....
14
2
 
3
 
! Отговори
до SULEIMAN Kadir преди 3 години
A даваш ли на непознати да сучат 10 пъти от вимето й, както е казал Ал Лях или тая сура я изяде козата на Айшето? хахаха
13
0
 
3
 
! Отговори
до SULEIMAN Kadir преди 3 години
Aaa, пръдна преди края на молитвата, не се приема, почвай отначало! хахаха
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъкнаха един терорист голяма работа!
11
0
 
1
 
! Отговори
до SULEIMAN Kadir преди 3 години
Я обясни, кое не е вярно?
10
2
 
3
 
! Отговори
Сърп и чук преди 3 години
Добре, де! Може ли да бъде уважаван този Ботев, който още тогава е писал против Европа, против богатите ,,чорбаджии изедници" и против Герб? Например - ,,....суджук, с който във виенския райхстаг немците и маджарите бият по главата славянските депутати...."! Суджук!!! Може ли такива намеци още преди 145 години?
9
1
 
3
 
! Отговори
до SULEIMAN Kadir преди 3 години
Изразяваш непочитание към Мохамед??? Никва Дженна нема видиш! И не забравяй да целунеш метеорита от Йеменския ъгъл, идолопоклоннико, хаха
8
0
 
3
 
! Отговори
9К51 преди 3 години
Украинците явно са го закъсали яко - финансово ...... щом са откраднали бюста на Ботев, за да го предадат на вторични суровини за някоя гривна /май така се казваха техните пари/.