Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.

Борисов: Вчера СЗО пак ни уплаши, често си менят позициите
Обновена: 1 юли 2020 10:34 | 1 юли 2020 10:18, Веселина Йорданова
134
Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката 60/40 и е запазена заетост от 160 хил. души в близо 9 хил. предприятия. Това информира премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на МС във връзка с новия дизайн на мярката.

Подадените заявления вчера са за още 300 хил. работници, съобщи премиерът. Подпомогнати са различни фирми, като най-голямата е с 2700 работници.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хил. работни места, ще ни струва до 1 млрд. безвъзмездни пари, каза премиерът. На няколко пъти той подчерта, че не става дума за заеми, а за грантове.

Осигурени са евросубсидии, така че мярката да стане 80/20 в сектори като транспорт и туризъм. За нея ще бъдат отделени 40 млн. лв.

Трета мярка въвежда днес социалното министерство - за наемане на безработни отново с европари, от бюджета ще са 160 млн. лв.

Вчера СЗО пак ни изплаши много, съжалявам, че в тези месеци, Ананиев, толкова често се менят позициите, коментира премиерът и напомни, че СЗО промени позицията си за носенето на маски.

Премиерът коментира и че в Гърция българите са дисциплинирани, както и новите изисквания за преминаване на границата.

"Гърция въвежда електронно заявление, всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък, плащат такси за магистралите, счита им се за най-нормалното нещо", каза Борисов.

Към момента КПП Кулата работи и в двете посоки, КПП Илинден е затворен на изход за туристи, на вход към България работи, Златоград не работи в двете посоки, информира вътрешният министър Младен Маринов.

"Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен.

Борисов предупреди да се наблюдава обстановката, защото "накрая ще кажат, че МВР е виновно". Маринов каза, че гражданите ще бъдат уведомявани чрез МВнР и ще бъде създадена организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 3 години
пълни глупости. Само окло 5% от фирмите в България са кандитаствали по тези програми, като броя на малките е нищожен, а именно те са тези, които се нуждаят най-много от тези средства. От друга страна тези, които участват докога ще могат да си позволят да дават осигуровките плюс 40%. Само че тези неща не се комнтират. Да има за нашите хора.
57
1
 
9
 
! Отговори
Мирко преди 3 години
До ПичИво Прокопиев с Дневник и Капитал също се е наредил на опашката и получава помощ от държавата!
56
1
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Над 120 000 държавни служители търтей изпразват бюджета и не са засегнати от кризата а обикновените хора страдат и са унижава и....
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя смята на едро.Добре е усвоил смятането.Дали си знае парите или там Влади (портмонето)смята.
54
9
 
6
 
! Отговори
Каква е 60/40мярката преди 3 години
Въведена е от БКП през 1989 - 1991 год.Изразява се в следното: който другар, член за ЦК на БКП и на УБО, е над 40 години, получава 60 милиона в куфарче.Това е истинската мярка 60/40.
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев последно кога си е правил преглед за деменция ? Щаба му казва 40 заразени нова заповед на другия ден му казва 140 заразени нова заповед тоя кукумицин на всеки 100 заразени нова заповед ли ще пуска ? НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИДИТЕ НА КОЙ ПУСКАТЕ ЗАПОВЕДИ ВСЕКИ ДЕН И СЕ МЪЧИТЕ ДА НИ ОШАШАВАТТЕ.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата и гардероби иска да пълни. ЗАТВОР!
51
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БОЙКО,А едни крали от държавата и я ограбили тотално и заради тях България и населението е зле,а сега клатят правителството,за да не ги осъдят,какво трябва да кажат пред ТВ?Нека си признаят! ПРИЗНАНИЕТО ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЯВА ПРИСЪДАТА.
50
4
 
22
 
! Отговори
БОЙКО, преди 3 години
ИЗЛЕЗПО ТВ И КАЖИ: АЗ СЪМ НА ЗАПИСИТЕ, СНИМКИТЕ СА ВЕРНИ!ПРИЗНАНИЕТО ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЯВА ПРИСЪДАТА...
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МУТРАИстинските мутри и крадци клатят правителството,за да не ги осъдят за престъпленията, които са извършвали,това е голата истина,всичко останало е манипулации в медиите и на троловете!
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми иглежда много, щом само Божков е плащал 500 млн туй дето го дават е едно нищо. Щом заради едни такси си прогониха един от най-големите данъкоплатци най-добре Горанов да подава оставка.
47
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Баш по такава схема работи герб като някой 'случаен' вземе, че спечели пари по Евро - проектите :60 за тях и 40 за този, който развива бизнес по тия проекти.. Толкова могат, даже не си направиха труда да видят какво правят други държави в тая насока.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯСНО ЛИ ВИ Е, ОСВЕН ИЗНЕНАДИТЕ НА КПП С ГЛОБИТЕ, УМИШЛЕНИТЕ ЗАДРЪСТВАНИЯ, ЗАТВАРЯТ И КПП-ТА КАТО ПУТИН- СПИРАТ ХОРАТА ДА ПОЧИВАТ В ГЪРЦИЯ! ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА МУТРИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО, *** МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НОМЕРА1
45
2
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ами Борисов кога ще си сложи маската на закрити обществени места?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС нали давал 12 млрд за Короната, другите 11 млрд къде потъват мярката трябва да е 100/0 и да се запазят 3 млн работни места, не трябва да има нито един пратен в борюто по труда.
43
0
 
16
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Преди малко четох че хотелиерите тая мярка НЯМА да я спазват. Парите ще потънат в техните джобове.
42
1
 
9
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
"Към момента КПП Кулата работи и в двете посоки, КПП Илинден е затворен на изход за туристи, на вход към България работи, Златоград не работи в двете посоки, информира вътрешният министър Младен Маринов. "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен."Кого лъжете БЕ??? Отворете си онлайн декларацията и вижте: Единствена опция за влизане в Гърция е Промахон!!!https://travel.gov.gr/#/form
41
2
 
13
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
E, колко му е, едно чекмедже с пари са това.
40
3
 
12
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Домусчиев, Цеко Минев и Ковачки са първи на опашката. Трябват пари за яхти и коли.
39
3
 
14
 
! Отговори
РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ, преди 3 години
КАКВО ЗНАЧИ МЯРКА 60/40?60 % - В ЧЕКМЕДЖЕТО, 40%- НА МУТРИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ"!