Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.

Борисов: Вчера СЗО пак ни уплаши, често си менят позициите
Обновена: 1 юли 2020 10:34 | 1 юли 2020 10:18, Веселина Йорданова
134
Новата мярка 60/40 ще запази 300 хил. работни места, ще струва до 1 млрд.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката 60/40 и е запазена заетост от 160 хил. души в близо 9 хил. предприятия. Това информира премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на МС във връзка с новия дизайн на мярката.

Подадените заявления вчера са за още 300 хил. работници, съобщи премиерът. Подпомогнати са различни фирми, като най-голямата е с 2700 работници.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хил. работни места, ще ни струва до 1 млрд. безвъзмездни пари, каза премиерът. На няколко пъти той подчерта, че не става дума за заеми, а за грантове.

Осигурени са евросубсидии, така че мярката да стане 80/20 в сектори като транспорт и туризъм. За нея ще бъдат отделени 40 млн. лв.

Трета мярка въвежда днес социалното министерство - за наемане на безработни отново с европари, от бюджета ще са 160 млн. лв.

Вчера СЗО пак ни изплаши много, съжалявам, че в тези месеци, Ананиев, толкова често се менят позициите, коментира премиерът и напомни, че СЗО промени позицията си за носенето на маски.

Премиерът коментира и че в Гърция българите са дисциплинирани, както и новите изисквания за преминаване на границата.

"Гърция въвежда електронно заявление, всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък, плащат такси за магистралите, счита им се за най-нормалното нещо", каза Борисов.

Към момента КПП Кулата работи и в двете посоки, КПП Илинден е затворен на изход за туристи, на вход към България работи, Златоград не работи в двете посоки, информира вътрешният министър Младен Маринов.

"Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен.

Борисов предупреди да се наблюдава обстановката, защото "накрая ще кажат, че МВР е виновно". Маринов каза, че гражданите ще бъдат уведомявани чрез МВнР и ще бъде създадена организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
ПИшете преди 3 години
НАПИШЕТЕ В ТУБАТА - ФОНАДАЦИЯ ХАНС ЗАЙДЕЛ ПЛАЩА НА ГЕРБ МЕСЕЧНО
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Гърция въвежда електронно заявление, всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък, плащат такси за магистралите, счита им се за най-нормалното нещо", каза Борисов.Спазват и нищо не казват, защото имат държава. А тук като гледаме как караш жипката с няколко министри вътре в нарушение на сума закони, как да спазват. Дай пример за спазване на закони.
96
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Съчманлиев преди 3 години
А като свърши срока на мерките сещате се какво ще последва. Това е все едно да държиш болен човек на морфин и като го спреш, агонията е неизбежна.
95
0
 
2
 
! Отговори
Вижте снимката преди 3 години
не е ли *** тиква? Мутрата премиер , няма аналог в световната история , и това трябваше да се случи на клетата ни държава. Мутра да ти е премиер.
94
0
 
3
 
! Отговори
Тъпата Тиква преди 3 години
Навсякъде в сайтът , където е споменат - ТЪПАТА ТИКВА - всичко е изтрито. Политкоректност. ГЕРБ си пази властта със зъби и нокти------*** ТИКВО дано народът направи това , което трябва с теб и хунтата ти! ....А именно да гласува демократично да ни управлявате още 1000 години. това може и да не го изтрият......
93
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Гърция е държава,заслужаваща някакво уважение,не е като Бойколенда.За съжаление...
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мешник гербераст Мухобоико време е народа да те измете недоразумение крадливо кво стана с тока ве защо има увеличение *** мухълбоико !!!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** гербераст Мухобоико време е народа да те измете недоразумение крадливо кво стана с тока ве защо има увеличение *** мухълбоико !!!
90
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Борисов, корумпираните му банди и олигарсите му, трябва да бъдат подведени под отговорност в международния съд.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 91 преди 3 години
Некадърника Борисов е най големия крадец, нискоразрядна мутра която унищожава Българския народ.Бивш комунистически кадър с партийна книжка и най мразения и ненавиждан управлявал досега.А ти продължавай да втълпяваш колко са лоши комунистите от БСП пред комунистите от ГЕРБ, вече никой не се връзва.Двете комунистически партии БСП и ГЕРБ са еднакво вредни за България.
88
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е най-добрия премиер след Стамболов.Комунисти, мафиоти и гладни андрешковци да мълчат. В България вече има средна класа собственици, който няма да позволят червени хайдуци с руски *** да се разпореждат с живота и собствеността им.Така, че комунисти, мафиоти и гладни андрешковци ... ВЕЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС!
87
3
 
2
 
! Отговори
Икономиста преди 3 години
Добре ,че е ЕС то живи здрави да са.
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво запазил освен чекмеджето, народа тепърва ще се гърчи от глад, чрез нашите фирми отидоха парите в офшорки, народа отива да бере ягоди, колкото е останал изобщо.
85
0
 
17
 
! Отговори
Един тулуп преди 3 години
Не разбирам защо парите по тази помощ се дават на работодателитем, а не на работниците ?Може би има идея, защото се дават на правилните работодатели.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Цял ден ,по ТВ и Радио, говорят за 160 000 хиляди ,тука лъснаха бастуна на Тулупа ,с 300 000 хиляди . Какво да очакваме от *** и СМРАД ,освен лъжи ?
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е най-крадливия и нагъл човек на земята! Впил се е във властта като кърлеж и смуче ли смуче сиромашка кръв!
82
1
 
22
 
! Отговори
крадлив тулуп преди 3 години
тоя крадлив *** явно няма да подаде оставка докато не бъде изритан в mлъcmuят заgнuk вън от спалнята с пачките
81
3
 
8
 
! Отговори
100/00 преди 3 години
я по добре раздавай 100/0 така ще окрадеш държавата и раздадете пари законно
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това 60/40 е още един начин мутрите да забогатяват за наша сметка'. Работещите нямат никаква полза от това.
79
1
 
10
 
! Отговори
ак47 преди 3 години
В *** акватория на славните ГРОБари ит Варна та юг по тъмно кафявото изобилие в морската вода се прилага правилото на многото лай.а!Не е важно колко си кадърен,най важното е ...колко си откраднал!Първи закон на ГРОБ!Кради,кради и пак кради,като няма народно проклетия,остава и кради по тепсия,това е орисия-втори закон на ГРОБ!Дори и на Седемте рилски езера с кражби можеш да правиш ЧУДЕСА!Трети закон на ГРОБ!