Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!

Целта ни е да има чувствително намаление на битовата престъпност, отбеляза главния прокурор
Обновена: 2 юли 2020 12:47 | 2 юли 2020 12:42, Красимир Ангелов
222
Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по bTV обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", заяви главният прокурор Иван Гешев по повод показани от бизнесмена чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

"Той е признал, че съществува задкулисие и участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Още по темата

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление", посочи главният прокурор.

Той добави, че цяла България знаела кой е господин Божков, а той бил канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев. Гешев каза още, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем.

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

По думите на главния прокурор специализираната акция в Гоце Делчев е част от рутинните действия на прокуратурата, които се правят всяка седмица. "Целта на съвместните действия на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи е една – към края на годината резултатите с битовата престъпност да са по много по-добър начин. Имам предвид да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна", обяви обвинител №1, цитиран от "Фокус".

"Ще сме упорити, докато не постигнем някакъв резултат. С риск да се повторя, говорихме и с кметът на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, въпреки че виждам, че града е жив и красив, но може да направим две неща: да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на престъпността да са по-ниски и то не само тази година", каза още главният прокурор.

Той посочи, че посещавайки градовете, в които са извършени престъпления и се провеждат такива съвместни действия с МВР, органите на реда дадат знак на тези, които извършват престъпленията, че не е здравословно да продължават. "Не всички ще се съобразят, но когато знаеш, че на другия ден ще дойде главният прокурор, министърът на вътрешните работи, главният секретар и както съм казвал – "Ще се изсипе цялата държава", то ще се замислят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
16
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Много ***,много нагъл,много милиционер!!!
148
5
 
20
 
! Отговори
kory преди 3 години
СЪЩАТА ИСТОРИЯ,КАТО ПРИ ТЕБ ГЕШЕВ!САМО ДА ПОПИТАМ-ДОСЕГА НЕЩО СВЪРШИ ЛИ?ХВАНАТИ,ПУСНАТИ,ЗАДЪРЖАНИ,СЛЕДСТВЕНИ,ОБВИНЕНИ И ОСЪДЕНИ-...00000000!
147
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КойКой взе милиони, отвори павилиони издава вестници за милиони бори се вечно за пагони. На Доган е парлама, На Борисов, като дъщеря, А за народа просто дива ***.
146
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой го назначи тоа *** на висок пост? Пълно с циркаджии във властта, тва ли е задължително условие за да се издигнеш..
145
4
 
17
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Харесва ми ланеца му.Най-малко 100г е.Е,не е кюлчета,но все е нещо.Белезите са едни и същи.
144
4
 
5
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Човека дава важна международна информация на премиер/президент директно от източника, те го изкараха някакъв престъпник.Прави добро и яж гомно.. са казали хората
143
4
 
19
 
! Отговори
Евгени Дайнов преди 3 години
По силата на кой закон Каскет-бей може да публикува частна кореспонденция?А после съм бил преувеличавал,че България не е конституционна република...
142
5
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
къде е тука престъплението
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въъ,в тоя Гоце Делчев, в тая жега с тоя каскет...
140
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев тотално се ос=ра
139
6
 
14
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Задкулисието и свинщаните е в записите на Боко, както и ролята на Пеевски и Доган.Много сте нагли!
138
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е да се проследи мисълта на този Главен прокурор. Той самият рядко успява
137
5
 
15
 
! Отговори
дизайнер преди 3 години
На тази снимка не му се вижда златния ланец.Снимката в "Петел" е по-ясна.
136
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вай-сетне каскета да си признае, че е част от задколисието.
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, Борисов, Цветанов, Севда ... Всичките са деца на милиционери.
134
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го видим Баце както обича да спи гол какво ще прави в затвора. Там няма да може да държи пистолет на шкафчето, ще трябва с карате да се отбраняма от ухажорите
133
5
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Изявите на този човек в медиите вече не забавляват никого , детската аудитория е загубена, при малчуганите никой не иска да е Гешев.
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се проведе световен конкурс за най-глупав главен прокурор.
131
6
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Вкарват ни в схемата да сме за Божков или за Пеевски /Същото като ГЕРБ против БСП/ а истината е че народа ги мрази всичките почти еднакво.
130
7
 
15
 
! Отговори
психолог преди 3 години
Гешев няма интелектуалният капацитет да върти геврека в някое такси - камо ли да бъде главен прокурор.Даже чистачката дето ми чисти офиса знае ,че обвиняем и подсъдим ,не значи виновен - това го решава съда. Обаче в кухата главичка на каскета такава разлика няма.Гешев не се справя с дори с обвиненията срещу очевиден престъпник като Божков - mъn e като мушкато тоз.