Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!

Целта ни е да има чувствително намаление на битовата престъпност, отбеляза главния прокурор
Обновена: 2 юли 2020 12:47 | 2 юли 2020 12:42, Красимир Ангелов
222
Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по bTV обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", заяви главният прокурор Иван Гешев по повод показани от бизнесмена чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

"Той е признал, че съществува задкулисие и участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Още по темата

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление", посочи главният прокурор.

Той добави, че цяла България знаела кой е господин Божков, а той бил канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев. Гешев каза още, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем.

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

По думите на главния прокурор специализираната акция в Гоце Делчев е част от рутинните действия на прокуратурата, които се правят всяка седмица. "Целта на съвместните действия на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи е една – към края на годината резултатите с битовата престъпност да са по много по-добър начин. Имам предвид да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна", обяви обвинител №1, цитиран от "Фокус".

"Ще сме упорити, докато не постигнем някакъв резултат. С риск да се повторя, говорихме и с кметът на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, въпреки че виждам, че града е жив и красив, но може да направим две неща: да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на престъпността да са по-ниски и то не само тази година", каза още главният прокурор.

Той посочи, че посещавайки градовете, в които са извършени престъпления и се провеждат такива съвместни действия с МВР, органите на реда дадат знак на тези, които извършват престъпленията, че не е здравословно да продължават. "Не всички ще се съобразят, но когато знаеш, че на другия ден ще дойде главният прокурор, министърът на вътрешните работи, главният секретар и както съм казвал – "Ще се изсипе цялата държава", то ще се замислят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
8
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Поредното присвояване на бизнес от гепи шайката. Бобоците са умни, произвеждат и дават поминък на мн народ, а Каскета е *** изпълнител и ако се обърне палачинката ще го окачат на ченгела без никакви скрупули.
128
2
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Иван Козарев-Балкан ... Иване, хващай Балкана и подкарвай козите си, както повелява семейната ти предопределеност ... !!!
127
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев дали ще кумува на Сийка, да приложи традицията на Баце да кумува на всичките си бивши ****
126
8
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
С Бойко "филмът" е ясен - Проверена (редовна) жрица от НСО е повикана да му задоволи човешките нужди- Ама понеже е Барбаганьос и иска всичко да му е безплатно - е поискал в -ду-па-ра-та (с 200км/ч) ама там е по скАпо- и накрая се е направил на тарикат и не си е платил както требе ))- жрицата е направила няколко снимчици в ядът си и в последствие е получила от Цвък 1 мил лв -и после филмът го знаете -Какъв ще е краят -може само да гадаем -С Този КАСКЕТ -НЕЩАТА СА ЯСНИ!!
125
14
 
12
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 3 години
Плюйте другаре и товарищи, това Ви е останало...пълнете плювалниците със слюнка и жлъч...Гешев е главен прукорор в правова държава - членка на ЕС и НАТО и ще си върши работата както му повеляват законите и конституцията, а тези дето се опитват да водят война с него, водят война с България и институциите и не от вчера, но войната им е обречена. Хибридни войни се водят в цял свят, но тези дето ги водят няма как да ги спечелят, съвеЦките танкове и "Народния съд" останаха на бунището на историята ..
124
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с Вальо "Василиевич" Златев? Нали щеше да е следващият? Нещо го отложиха, май доста знае за Баце. И избори е финансирал, и къщи в Барселона е купувал ...
123
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко толкова ли манекенки сменя? Та не знае ,коя го снимала..? Искам я и аз ще и платя ...
122
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кое точно задкулисие признава? За нелегалното, за легалното или за полулегалното? Някой нещо няма ли да каже за кулисието в България? В България съществува ли кулисие?
121
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сийка Милева е любовница на шефа на митниците - това всеки го знае.
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът питал, съветвал се с началниците. Да не стане грешка. Оня Гинко Върбаков от Еврохолд не питал и не уважавал никого. Пак не е добре.
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е идеален за пазач на подлез. Защо се мъчи
118
6
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Моето лично мнение е че -България е стигнала ДЪНОТО!!!!!! Това вече не е Държава !! Ние сме нещо като сирийските бежанци--народът ИЗБЯГА -ВМЕСТО ДА СЕ ПРЕБОРИ С ХУНТАТА ОТ ВСИЧКИТЕ 32 Г НАСАМ И ОСОБЕННО С АРОГАНТНАТА ХУНТА В ПОСЛЕДНИТЕ 12 Г !!
117
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев печели купища пари като рекламно лице на каскети. Прокуростването му е само за дефилиране пред мисирките
116
9
 
10
 
! Отговори
ddd преди 3 години
Събирайте пари, че Божков ще осъди България за такава сума, че свят ще ни се завие.
115
7
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Дори либийският танкер който Бобоков искаше да открадне и сега е на рейда в Бургас -се казваше БАДР!! А СЕГА Е ПОД ЕВРЕЙСКИ ФЛАГ С ДРУГО ИМЕ --МИРИАМ Б !! ПАК Б))0
114
4
 
2
 
! Отговори
Ганьос преди 3 години
До Анонимен 115Другарю,твоите хора са бекапейци.Не се прави на ударен.Искаме само млади и умни хора да управляват страната а не байове и лелки футки с ограничено мислене и много алчни.
113
5
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
И колко е...прецакана държавата с това...задкулисие Бее,гусин главен...бокоффски прокурор -10,20,50,100,550,700 милиона.Що не търчиш да...заковеш тези които наистина са я...прецакали;или те са менторите на...независимата прокуратура и са недосегаеми,богопомазани та чак...омазани.Ще омажат и теб,на там отиват...работите.
112
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев ако го удариш по глават с чук дали ще усети нещо.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Geshev vnimavai tea prostufutki, det si nagaznichil v darjavnata prokuratura konkurirat skritata bg administrativna regionalna prostupucia i prostifuciata v prezidentstvoto, parlamenta, ministurstvata...sek ima, a pari ot 20 procenta dedese za sek service v darjavata kolko vlizat...?!
110
5
 
14
 
! Отговори
ходом марш преди 3 години
На снимката Каскета унил след поредното загубено дело.