Гърция затваря Маказа от 6 юли, дотогава гратисен период

Разработена е програма за анализ, според която на посетителите ще правят тестове
Обновена: 2 юли 2020 18:55 | 2 юли 2020 18:55, Веселина Йорданова
42
Гърция затваря Маказа от 6 юли, дотогава гратисен период
Снимка: БГНЕС

Правителственият говорител на Гърция Стелиос Пецас настоява да се забрани български туристи да влизат през граничния пункт Маказа-Нимфея от 6 юли, понеделник, а преходният период да бъде до 5 юли.

Това стана ясно от негово изявление, цитирано от електронната медия Хronos.gr.

Още по темата
Пецас припомни, че от България в Гърция може да се влиза само през пункта Кулата-Промахон, а през останалите - само по съществени причини. Преминавания по границите с Албания, Северна Македония и Турция са разрешени само по съществени причини.

Всички пристигащи в Гърция от понеделник, 6 юли, са длъжни 48 часа преди пътуването си да попълнят и изпратят формуляра за локализация на пътници PLF, коийто е достъпен в приложението „Посетете Гърция“ и на уебсаийта travel.gov. gr.

До неделя, 5 юли, има преходен етап, коийто осигурява необходимата гъвкавост, отбеляза Пецас. Така посетителите могат да попълнят PLF дори малко преди заминаването си или веднага след пристигането си у нас, добави той, цитиран от "24 часа".

Гръцки лекари и инженери са разработили програма за анализ и оценка на епидемиологични данни, въз основа на която посетителите ще бъдат подложени на целево вземане на проби (тест за Covid-19) при влизане. Тези посетители трябва да следват инструкциите на Генералния секретариат за гражданска защита.

Правителственият говорител изтъкна, че стъпките за отваряне на туризма ще се ускоряват или забавят в зависимост от епидемиологичната обстановка. "Не правим никакви отстъпки за опазването на общественото здраве и човешкия живот.

В този контекст Гърция, в сътрудничество със своите партньори в Европеийския съюз, си запазва правото да преразглежда своята политика по тези въпроси въз основа на развитието на епидемиологичните данни", обобщи Стелиос Пецас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Дя преди 3 години
Който иска да не излиза!!!като ходя в магазина и възрастните са без маска, на никой не му пука за тъпата корона!!!
17
5
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 16 Стига опорки бе:):):)Кулата да не е затворена за Българи?:):):):)Бойко много лош нали?:):):)
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно, Гърция си затваря границите с България, в която има по 150 заболели на ден, а България си отваря границите с Германия, в която има по 300 на ден и Румъния, в която има дори по 400 на ден. Ама ние кога ли сме си затваряли границите де! Иначе потриваме ръце да въведем пак едни КПП-та! Нали трябва реколтата да замине! Това е България - винаги е мислила за чуждите граждани и никога за своите! Заразата дойде отвън!
15
11
 
11
 
! Отговори
Ейй преди 3 години
Страшни бездомни кучета,няма да им ходя в гърцията.По-хубаво от България няма.Да вися 3часа на Кулата с малко дете,за да има оставя за една седмица 7/800 евро.Да ям пържени тиквички и да ме хапят комарите.Южното ни черноморие е класи
14
9
 
28
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Аве ***, пропуснете таз година и гръцките и българските айдуци по морето...Просто ги оставете фалират качествено....Отидете си по родните места, с печени прасенца и агнешко по селски, ще останете много по доволни на разумни цени...
13
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се скри оня *** Мангъра? Да иде в някоя гръцка ТВ да им обясни, че няма вирус. Може да покани и чалгар-вирусолозите от 7/8 да блеят за фон!
12
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция не ми харесва че като караш и на повечето места е голо и чукари. В Странджата надолу към Синеморец и после към Силистар е направо джунгла, доволен съм много от ваканцията.
11
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди карантината мислих да ходя в Гърция обаче сега дойдохме на южното Черноморие и се радвам *** стана така. Направо си е супер, и аз бях се зарибил с Гърция и ми хареса там но тука осъзнавам че е красота и всичко беше на ниво и много евтино.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Ами ще си висят,смятай щом дори да знаят че ще почакат на границата пак са избрали да не ходят на черноморието.
9
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на множество нови случаи със заразени...Питайте Мангъров, дали е помислил и за този сценарий. Заради този шебек ще ни затворят предприятията и границите.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1На кой му пука за теб???Оправяй се.
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха дреме ми, тъкмо ми е писнало от тия дето са се фанатизирали с тая Гърция та Гърция. Да си висят по границите.
6
10
 
7
 
! Отговори
джорджи преди 3 години
и тия са се продали на сзо, по-добре не ходете там, че може да се вкарате във филм с карантини марантини, блокади и тем подобни. мутроморието и то не е алтернатива - тая година, който може на село и на планина
5
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Бойко и ГЕРБ българите ходим по 2 - 3 пъти на море в Гърция и България.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че българина САМ си създава това неудобство!-:)
3
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито но гръцкопоклонницитеТо една почивка ще бъде ахахаха
2
16
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Една молба до византийците! Изобщо Не ги пускайте даже!-:)
1
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за гръцко море пишете.