Концесионерът на "Златна рибка" ще осигури услугите на плажа

Плажът е предаден за стопанисване след сключен договор
Обновена: 2 юли 2020 19:12 | 2 юли 2020 19:11, Веселина Йорданова
9
Концесионерът на "Златна рибка" ще осигури услугите на плажа
Снимка: БГНЕС

Новият концесионер на плаж "Златна рибка" поема функциите си и ще осигури услугите и задължителните дейности на морската ивица, съобщи Министерството на туризма.

Всички процедури по договора за влизане във владение на новия стопанин на морския плаж са спазени и на туристите ще бъдат предложени всички предвидени по него условия - услугите на плажа, както и задължителните дейности на морската ивица - водно спасяване, медицински пост, почистване на ивицата.

Решението на Министерския съвет за избор на концесионер е влязло в сила на 30 юни 2020 г., след изтичането на задължителния по закон срок за обжалване. Договорът е сключен на 1 юли, независимо от определения едномесечен срок за това, и плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност.

През 2020 г. с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия с предишния стопанин на плажа. Основание за това са системно неспазване на задълженията по договора. При  извършени на място проверки през 2017, 2018 и 2019 г. са установени множество повтарящи се нарушения относно задължителните дейности на плажа - по-малко от изискуемите спасителни постове, неосигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, което е от особена важност през тази година.

В протоколите на инспекциите през посочените по-горе години бе установено също по-малко от минималната изискуема площ за зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности на морския плаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно е на морето това лято.Няма концесионери,няма тормоз за чадъри и шезлонги.Отиваме с колата. Слагаме си чадъра,купен за 6 лв миналата година и си сядаме на шезлонга за 40 лв,и той купен тогава и си плажуване спокойно,без стрес.Прибираме се отпочинали.Без разните павилиончета, плажовете сега са много по- чисти.
7
0
 
3
 
! Отговори
романтик преди 3 години
Едно време беше жесток купон .Златни времена помни ''Златна рибка,,
6
0
 
5
 
! Отговори
Ех спомени преди 3 години
Какви хубави спомени имам от къмпинг "Златна рибка" още от дете. Над 10 години ходехме там с палатки, с каравани, с катера, с моторите....После го преградиха, вдигнаха много цените, построиха наоколо една камара хотели и комплекси, и не е същото.
5
0
 
3
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
Смяната няма да поправи нещата...
4
0
 
2
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
Вмяната няма да поправи нещата...
3
0
 
2
 
! Отговори
Ha ha преди 3 години
Бившият къмпинг "Златна рибка" е последният преди Созопол от север на юг. Разбира се няма как да знаят почитателите на "култовия" сериал Съни Бийч.
2
3
 
4
 
! Отговори
??? преди 3 години
Златна рибка, къде е това?Аз знам една Златна рибка пи пътя София-Самоков.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при повтарщи се нарушения в последните 4 години,сега спирате концесията?Хахха, затова всички сме в Гърция. Успех.