Протестът днес: На ясла и градина пред Министерския съвет

Родители недоволни заради липсата на места в забавачките
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Родители излязоха на трети пореден протест в района на т.нар "триъгълник" на властта в София.

Причината е, че хиляди деца и тази година останаха извън забавачките.

Семействата настояват некласираните да получават ваучер в размера на издръжката на дете, прието в градина.

Вижте протеста в кадрите на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Ясна Божинова преди 1 месец
До one
Аз съм кореняк Софиянка, детето ми не е класирано на измисления им жребий. Мен и такива като мен, които протестираме срещу това безправие къде ще ни пратите? Защо не се по мъчите малко да си размърдате сивото вещество, преди да пишете комплексар ските си коментари.
41
1
 
0
 
! Отговори
A преди 1 месец
До Пижо37
Въобще нищо не ти е ясно. Поинтересувай се , а не вярвай на бъртвежите на неграмотните ***.
40
0
 
1
 
! Отговори
A преди 1 месец
Не бяха пред Министерския съвет или пред Софийска община, от които зависи отпускането на пари и построяването на нови детски градини, а пред президенството, което няма такива правомощия. Боко и Данка вече разрешават протестите, ама по далеч от тях. Хитро.
39
1
 
4
 
! Отговори
Борис Цветкон преди 1 месец
До Борис Цветков Ще протестираме докато не бъдат построени общински детски ясли и градини за всички деца, а дотогава СО трябва да изплаща временни месечни компенсации за всички неприети не по тяхна вина деца в размер на средствата, изразходвани за приетите.
38
9
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
Хилядите селяни ,заляли столицата, да бъдат така добри да се върнат по селата си ,иначе ще вземем мерки ние да ги изпроводим до селата им ,заедно с бебетата и децата им !
37
4
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 1 месец
За всички, които смятат, че няма значение къде са родени децата и откъде са родителите им: Родители, които са родени в София и децата им също, плащат МЕСТНИ ДАНЪЦИ в град София и с тези местни данъци се строят детски градини! Само, че децата им не са приети и са на улицата. В същото време в детските градини се приемат деца от провинцията, с родители от провинцията, които родители плащат местни данъци по постоянен адрес - в провинцията! Там, в родните им градове, общините строят детскски градини!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След някоя година и за Вашите деца(просто не ми дава сърце да обиждам деца, иначе бих ги нарекла като Вас) няма да има места, тогава и Вие марш по селата, щото там места бол. Какви майки са Ви раждали? Какви хора са Ви възпитавали? Като на управниците май...
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДЕЦА ДА СЕ ПРИЕМАТ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ САМО НА РАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ТРЕТА И ЧЕТВЪРТА ГРУПА В УЧИЛИЩАТА- ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА ПОСОЧАТ В КОЯ ДЪРЖАВА Е РЕШЕН ТОЯ ВЪПРОС НА 100%.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха ха ха
Типичния кореняк кварталец, който си мисли, че е не е ***.
33
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не ви е срам от такива коментари?! Това са бебета и деца на няколко години! Какво значение има кой откъде е, нали живее и плаща данъци в този град и то в пъти повече плаща на държавата, отколкото ако получаваше минималната в родния си град. Кой ще ви плаща пенсиите след 10-20 години? Вместо да подкрепите всеки, който се е осмелил да има деца, напук на всичко в държавата!? Дано сте платени драскачи, щото иначе това не е народ, а ***! Много точно го е казал Славейков!
32
3
 
8
 
! Отговори
Dax Griffin преди 1 месец
Само 1 път се излъгах да гласувам за ГЕРБ - 2009. Бойко обеща да гони Масларова, Маргините и Мургина. Всички ги оправдаха. Още са на свобода и са богати.
31
4
 
7
 
! Отговори
Dax Griffin преди 1 месец
Чудя се на народа - до кога ще търпи статуквото, което го има от 2009 насам?
До кога по новините ще се говори за лицата Бойко, Цвъки, Цецка Цачева и тем подобни измислени персонажи от някое Freak Show?
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около 7000 са неприетите деца, и щом нищо никой не иска или не може да направи за тях и за родителите им, то тази държава за мен е обречана, а злобните коментари кой от къде бил ясно ми показва, че бъдеще нямааа.
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли значение кой е родом от софия и кой от село. Децата са българи и нашето бъдеще надява се... и ако всички не софиянци дружно се изнесем, СФ оставя минус 1милион, кой ще ви работи от кварталния магазин до лъскавият аутсорс офис. И да хората не удват в сф щото им харесва, а защото няма работа в селата,и щото никой не иска да сее картофи, да му ги купят за 0.30ст за кг пък в сф да ги ядете за 1.50.
28
4
 
4
 
! Отговори
Чърчил преди 1 месец
е казал унищожете София и България е паднала.Сега е паднала без бомби.
27
8
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Хибридни Софета обречени на гибел.Истината ги мори.
26
24
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Много селянджъри, много мякащи с претенции. Никой не може да предвиди места за всичките ви изтърсляци в София, защото сте решили да ставате граждани. Ще си плащате за частни или обратно кой от къде е!
25
20
 
12
 
! Отговори
one преди 1 месец
До 123

Много точно казано!!!По родните места на недоволните има места бол и за ясли и за детски градини.Че и ваучери поискаха!!!Нещо друго?А защо не поискат да поддържат чистота и да спазват правила там където живеят???????
24
7
 
11
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Ромската кметица на София- в затвора !
23
28
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Никой не ви е длъжен да ви гледа малките селяндурчета в София! Връщайте се по родните си места, мякащи мрънкалници!