Семейство даде 700 лв. за тестове, те отрицателни и все пак - карантина

Баща се усъмни в резултати, но "процесът бил необратим"
Обновена: 2 юли 2020 21:50 | 2 юли 2020 21:30, Веселина Йорданова
141

След като стана ясно за 3 положителни проби на деца в столичната 185-а детска градина, бащата на две от тях се усъмни в резултатите им и реши да направи тестове за Ковид-19 в независима лаборатория.

"Поради липсата на симптоми и поради това, че те са постоянно заедно, пият от едно шише и едното излезе положително, а другото отрицателно, се усъмних и реших да направя независими тестове в лабораторията, която е в списъка на РЗИ. Пробите се оказват отрицателни. Освен PCR, си пуснахме и кръвни антитела, но те също са отрицателни, което означава, че нито сме били заразени, нито в момента сме заразени", смята Денислав Димитров.

След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина, предаде Bulgaria ON AIR.

"Един вид процесът е необратим. Тестват те, излизаш положителен. След това каквото и да се случи, очевидно не се признава", каза още бащата.

А детската градина, в която е и детето на Денислав, днес отново отвори врати. Карантинирани са само трите групи, от които са доказано заболелите общо 4 деца. PCR тестовете на персонала са отрицателни. От всички 165 новозаразени с Ковид-19 за денонощието - 9 са в област Кюстендил.

Ново огнище и в Пловдивска област. 18 от 33 положителни проби за коронавирус са от шивашки цех в Кричим. Те нямат симптоми. Изследването е направено по искане на собствениците на цеха, който остава затворен за 14 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
6
 
! Отговори
Човек до ххх преди 3 години
Сигурно и в чуждите държави има шкафчета на Бойко ЧЕ И ТАМ ЗАРАЗЕНИТЕ СЕ УВЕЛИЧИХА. БЕ МНОГО ВЛИЯТЕЛЕН ТОЗИ БОЙКО, БЕЕЕЕ...МАНИПУЛИРА ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!!!!
42
8
 
9
 
! Отговори
Мъдъров, д-р преди 3 години
Всички трябва да се заразите, за да се види кой ще оцелее. И да не си мислите, че са ме наели от ГЕРБ да ви пързалям, че да из-мр-ат гласоподавателите на ***. Не е така. И нали виждате, че Бат Войко пусна конеца! Ние с него ще се пазим, за да можем да анализираме после случата пред наследниците Ви (които оцелеят)Да сте Живи и Здрави!
41
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално ли е това, което става с тези тестове?!?!? Все едно да съдят и затварят хора в затвора за 14 дни без да са извършили престъпление. Пълна лудост.
40
6
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
След шкафчето на Бойко ......рязко разболелите се от коронавирус се повиши ......здрави хора се определят като болни .....важно е да се отклони вниманието от пагубната ситуация в държавата ! Ако това шкафче беше на президента Радев щеше да се забрави коронавируса всички медии щяха да тръбят и всички институции да искат оставката му ....олелия до небето брат но Боко има право да "праа кот си искам"
39
8
 
9
 
! Отговори
Док преди 3 години
Тоест - ако ви е положителен теста и нямате симптоми - по - добре се радвайте на лекото протичане , пазете близките си и НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА ДРУГИ ТЕСТОВЕ, ИЗЛИШНО Е.
38
9
 
11
 
! Отговори
Мангъри преди 3 години
Чудя ви се, даже и да го изкарате леко пак има вероятност да заразите някой от близките ви хора, които да нямат този късмет. Отделно това е напълно непознат вирус до момента и все още няма данни дали няма да нанесе поражения на организма ви за в бъдеще, даже и да сте го изкарали на крак.Никой не ви кара да седите затворени, просто ви напомнят да спазвате няколко препоръки, като дезинфекция, избягваме на масови събирания и дистанция.
37
5
 
14
 
! Отговори
Док преди 3 години
РСR ТЕСТОВЕТЕ МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ НЕГАТИВНИ ПРИ НЕПРАВИЛНО ВЗЕМАНЕ НА ПРОБАТА.
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На печелившите честито. Но напоследък станаха много случаите с позитивни официални тестове и после отрицателни в разни лабове. Прилича на нещо друго в политиката, дето някакви си люде, дето им плащаме заплатите с нашите данъци са се хванали гуша за гуша. Как нито един от политиците не ни се извини за ужасното отношение към нас от март месец досега? Ние ли сме виновни за охлабените мерки от началото на Юни?
35
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цивилизованите Западни Държави на Запад при цивилизацията детските градини са затвортени, само простите българи не затварят детските градини!
34
7
 
7
 
! Отговори
Кой умник пусна преди 3 години
Градините, в половин Европа не работят!?!
33
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата гъмжат от ковид-19 и го разнасят навсякъде. Вируса не може да ги засегне и не боледуват и вируса си умира в тях, но докато е жив в тях те го разнасят. Един ден могат да имат положителен тест, на другия ден отрицателен. Затова трябва да се забрани движението на деца на улиците и на обществени места и паркове, пълна карантите на децата, а ако се залови дете на улицата родителите да се глобяват над 5 хиляди лева.
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България както има хора с фалшиви телкове така има и хора фалшиво болни от короната.Всичко е едно и също само заболяването е различно.Да живее корупцията
31
4
 
16
 
! Отговори
ЕвроПачкаЗлатноКюлче преди 3 години
важното е парички за падат!
30
23
 
5
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Първо са им дали 10 хиляди да ги пишат заразени, после жената е замрънкала да ходят на море и са решили да платят 700 лева за тестове, да докажат, че не са и да отидат с останалите 9300 на море. Знам ги аз тези тарикати. Да си бяха мълчали, след 2 седмици щяха да отидат на море.
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес погребахме един комшия,човека си беше алкохолик и от това си и отиде.Но не,писали са че го е гепила короната и от това е психясъл.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберската мафия и бялата мафия
27
18
 
7
 
! Отговори
преди 3 години
Какво точно има да се обръща тук?Много ясно, че при един положителен тест е по-добре да се карантинира човека, отколкото да не се. Ако дава положителен, отрицателен, положителен, отрицателен (невероятно, но възможно) до безкрайност ли ще го тестват? Тестовете имат чувствителност (процент успеваемост при наличие на вирус) и специфичност (процент успеваемост при неналичие на вирус), нито едно от които не е 100%. Няма абсолютна точност и никога не е имало, и това важи за всеки вирусен тест.
26
14
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
ДЕНИСЛАВ ДИМИТРОВ Е МАНГЪРИСТ!
25
5
 
35
 
! Отговори
????? преди 3 години
Какъв е този произвол, кой е разпоредил на РЗИ да си позволяват абсолютно необосновано карантиниране на хора с отрицателни тестове? И този не е единственият, колко други хора излизат с името и лицето си, говорят, пишат, но.... Резултат - нулев! Имам чувството, че живея в някакъв омагьосан кръг, от който измъкване няма. Всеки ден се убеждавам, че ни правят на маймуни. Ей, много търпелив народ се оказахме!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теста нищо не означава, по отношение на епидемиологините мерки за овладяване на разпространението на вируса. Той е само един от индикатори на някакви параметри, и се използва основно от лекарите, за ориентиране причинителя на тежкото заболяване атипична пневмония.Това, че Гръците тестват на границата, не означава, че всички туристи са ок. Просто мнимизират щетите, но да преминат вече заразени в начален стадии, е напълно реално. И всички го знаят, просто имат нужда от парите на туристите.