Семейство даде 700 лв. за тестове, те отрицателни и все пак - карантина

Баща се усъмни в резултати, но "процесът бил необратим"
Обновена: 2 юли 2020 21:50 | 2 юли 2020 21:30, Веселина Йорданова
141

След като стана ясно за 3 положителни проби на деца в столичната 185-а детска градина, бащата на две от тях се усъмни в резултатите им и реши да направи тестове за Ковид-19 в независима лаборатория.

"Поради липсата на симптоми и поради това, че те са постоянно заедно, пият от едно шише и едното излезе положително, а другото отрицателно, се усъмних и реших да направя независими тестове в лабораторията, която е в списъка на РЗИ. Пробите се оказват отрицателни. Освен PCR, си пуснахме и кръвни антитела, но те също са отрицателни, което означава, че нито сме били заразени, нито в момента сме заразени", смята Денислав Димитров.

След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина, предаде Bulgaria ON AIR.

"Един вид процесът е необратим. Тестват те, излизаш положителен. След това каквото и да се случи, очевидно не се признава", каза още бащата.

А детската градина, в която е и детето на Денислав, днес отново отвори врати. Карантинирани са само трите групи, от които са доказано заболелите общо 4 деца. PCR тестовете на персонала са отрицателни. От всички 165 новозаразени с Ковид-19 за денонощието - 9 са в област Кюстендил.

Ново огнище и в Пловдивска област. 18 от 33 положителни проби за коронавирус са от шивашки цех в Кричим. Те нямат симптоми. Изследването е направено по искане на собствениците на цеха, който остава затворен за 14 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само българина може да си помисли, че да си мие ръцете е нещо лошо и има неква конспирация. Повечето си мислят, че корОно вирус нема...
122
1
 
14
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Повечето от половината 'болни/заразени' дето ги съобщават от щабчето всеки ден са фалшиви. Ама нали трябва да се всява страх и да се отвлича вниманието от изсънките на тиквата с ***/дронове/записи/смси и какво ли още не.
121
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не тестват втори път, не дават никакъв документ за резултат, по телефона съобщават, карантинират, затварят, въобще пълен хаос и терор. От РЗИ сега са се оплели , голямата трагедия ще стане ако положението се закучи. Вирусът не е толкова страшен, но тези , на които разчитаме да ни спасяват са много страшни.Заради ужасната здравна система яко ще се мре.
120
0
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Значи кажат ли, че сестра ти е к-***, *** се обяснявай, че нямаш сестра ...Ставаме за смях, но за това семейство може да е трагедия !!!
119
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много знаете и много разбирате бе ***...Затова държавата е в това състояние... Щото всеки" разбира " от всичко...
118
11
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Затова е и толкова страшен тоя вирус, щото безсимптомен. Държавната власт трябва се грижи на положително тестваните да им се разгони фамилията.
117
2
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Дани, парите не се дават напразно, парите се дават на определени от НАС вносители на тези фалшиви тестове. Когато не сте удобен с нещо, хоп тестче и без съдебно решение , домашен арест за две седмици. Това на какво ви прилича.Самозабравиха се тези от т.н. ЩАБ. Само и само да взимат огромните си заплати са готови да лъжат и мажат наред.То колко е страшен вируса се видя. Още непаднала карантината и целия щаб се изнесе на почивка в Гърция.
116
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те и ония 63 души в Доспад дето ги обявиха за(заразени) се оказа,че са здрави
115
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ЛЪСВА ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС НА ТУЛУПА И ЩАБА .ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ ТИКВАТА ЩЕ СЕ ДЪРЖИ ЗА ТОЯ КОРОНАВИРУС КАТО СПАСИТЕЛНА СЛАМКА
114
1
 
12
 
! Отговори
Дани преди 3 години
На скоро четох статия, в която много добре беше обяснено, че всъщност няма реално достоверен тест за наличие на covid и никога не е имало, независимо за, кой щам на вируса става въпрос. Тези тестове изседват някакви тела в известна степен, но реално няма тест на 100% точно за този вирус. Дават се пари на вятъра.
113
0
 
7
 
! Отговори
CAR ADEPT преди 3 години
Един извод - на тестовете не може да се вярва, ни на държавните, ни на частните...
112
0
 
29
 
! Отговори
man преди 3 години
Ми да тестват само такива, които нямат 700 кинта за проверка и готово-стъкмистиката се получава. Сега от РЗИ от къде да знаят, че таткото е отворен и ще провери?
111
0
 
24
 
! Отговори
О,неграмотний преди 3 години
............заболелите общо 4 деца.........Вашта ..... , при тази болест 80% не разбират изобщо, че са "болни", нямат никакъв дискомфорт и изменения в жизнените процеси. Защо пишете "заболели"?!
110
2
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Генерал Годжи трябва да краде пари за следваща почивка ;) Че и за качествен имот! То и компроматите срещу бога слънце станаха страшно много и те за това скача бройката!
109
40
 
8
 
! Отговори
ajksjs преди 3 години
защото Българино това е карантина и 10000 лв да дадеш утре може да се развие вируса и да заразиш хора дето нямат 700 лв за тестове и да останат без работа заради теб защото няма да ги чакат 2 месеца
108
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж вкарат ли те в списъка на "заразените" няма излизане от там. Даже и 100 теста да си направиш, шайката си държи на своето. Имаше много такива случаи - сервитьорите на морето, работници в Смолян....Правиха пресконференции, размахваха нови и нови тестове, но си останаха заразени и под карантина, а бройките си останаха и в националната статистика
107
1
 
43
 
! Отговори
поглед преди 3 години
С вирус, без вирус далаверата не спира. Гъвкава и изобретателна е човешката мисъл. В схемата са всички световни и евроинституции, затова нашите са толкоа нагли и безпардонни. Абсолютно същите схеми работят и в агросектора.
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава лудница. Всички луди на борба за здраве, фашизъм и чистота.
105
35
 
6
 
! Отговори
Сблъсък с covid 19 преди 3 години
Не се мислете , че сега като сте отрицателни утре няма да сте положителни. Вируса не е фарс. Който не се е сблъсквал не знае нищо за него (то и лекарите не знаят много, защото той има различни проявления). За информация може да повтори без значение кога сте го прекарали първия път и , че сте дали два последователни отрицателни теста. След едни месец може отново да сте положителни.....Не го подценявайте!
104
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко струва един ПЦР тест щом са кихнали 700 лв за 2-3 теста, някой прави бизнес със ПЦР тестове. Отде ги внасят, света ако е умен ще разбере кой го търгаши.