Цената на клиничната пътека ще покрива и тест за коронавирус

Борисов: Засилваме готовността на болниците за лечение
43
Цената на клиничната пътека ще покрива и тест за коронавирус
Снимка: Правителствена пресслужба

Здравният министър Кирил Ананиев е докладвал на премиера Бойко Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19.

Целта е финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи.

Още по темата
Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус.
Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

Той проведе работна среща с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус, съобщиха от правителствената пресслужба.

На разговора присъстваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе, богат и умен, внимавай само колко ниско ще се снишиш, да не е прекалено
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е решено вече.Не го мислете.Боко който ви "обича" вас, всички проссти селяни, ще ви хвърли на кучетата.Масово заразяване на ПЛЕБСА за да изградите стаден имунитет. Кой умре значи е умрял.Богатите и умните се снишават без да се заразяват и после ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неблагодарен и недисциплиниран калпав матерял, ако не е щаба ви чака яка смърт и трупове безчет.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама разбира се, нали им трябват бройки....
8
2
 
1
 
! Отговори
Знаеш ли к'во ч преди 3 години
На един *** от Бели извор ще счупят главата, ама не точно сега! Всъщност мене ме ми не дреме, че *** от Бели Извор е служил някога и е бил съученик на Б. Обаче в смисъл, аз пред Балдр съм чист, ама *** не е!
7
1
 
12
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 години
Сетиха се след половин година! Не стига че заключиха хората и не им помогнаха с един лев а и ги караха да си плащат тестовете!Няма наистина такава държава, другите държави подкрепиха всяко семейство с безвъзмездна финансова помощ а нашите ни набутаха заеми! Братовчедка ми от Испания каза че им дали толкова храна-помощ за един месец, че им били нужни три хладилника да я приберат!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахха и сега като идете примерно боли ви бъбрек, айде и едно тестче за корона, опа ама вие сте позитивен, айде две клинични пътеки за докторчето и 30 дни карантина за вас, вашето семейство, може и работата да си загубите, хаха ха, видях те ли като ги слушате до къде ще ни докарат, с тоя закон за здравето,ще си правят квото искат с нас, събудете се, не е ли засягане да личните права и свободи да ти правят тест, за нещо ако ти не даваш съгласието си?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра идея е да се изследват всички преди това, но има ли гаранция, че няма да се развие в следващите дни?
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Malii, krevatite na varnenskata arena shi sa napalnat s angleta i holandovci...
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като се следят и анализират данните, бройките главоломно растат Не било страшно чак толкова, нормално било. Вече май всеки ще се спасява сам незнайно как.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
O, piratlar, merhaba!
1
4
 
4
 
! Отговори
Евала преди 3 години
На Герб ! Са *** газ ше пикааят