Кантарджиев: Бяхме с най-контролираната инфекция, изпуснахме я

"Ръстът е в държавите, които не спазват мерките"
Обновена: 4 юли 2020 22:40 | 4 юли 2020 22:39, Веселина Йорданова
186
Кантарджиев: Бяхме с най-контролираната инфекция, изпуснахме я
Снимка: БГНЕС

Ръстът е в държавите, които не спазват мерките, където народът не слуша специалистите, а самозванците. Лично мене ме притесняват тези стойности, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативния щаб професор Тодор Кантарджиев пред bTV.

Май месец бяхме държавата с най-контролирана инфекция. Изведнъж нещата се изпуснаха. По религиозни, по спортни причини. И дискотеките на закрито. Не съм за тези мерки, коментира специалистът.

Още по темата

По думите му у нас циркулират 35 щама на COVID-19. Значителна част от щамовете вече имат придобитата мутация, която ги прави по-възприемчиви. Могат да заразят повече хора, казва Кантарджиев.

Пулмологът д-р София Ангелова напомня, че заболяването може да протече тежко.

"Хората и мерките се отпуснаха, а това води до заболяване на рисковите групи", казва д-р Ангелова.

Пациентите с хронични заболявания, особено с белодробни, не бива да прекъсват терапията си, обясни тя.

"Нека да не се струпват хората. Нека да използват лятото, за да каляват своя организъм с водата и слънцето. Изключително важни са маските в затворено помещение", съветва специалистката по белодробни болести.

Медиците все още не могат да прогнозират, какво ще е поведението на вируса, когато температурите у нас се повишат трайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Тиквата им нареди, ще кажат че 350 щама има.
103
1
 
20
 
! Отговори
един мислещ преди 3 години
Аз искам да попитам нещо. Когато имахаме по 50-70 позитивни на ден и всички се биеха в гърдите колко добре сме се справяли, никой не казваше, че тези 50-70 човека са от 200 тествани на ден. Това са колко 25-30%. Сега тестват по 2000-3000 на ден и излизат по 150-180 човека. Това са колко 5-7%? Аве ей простаци аиде спрете се вече с тия простотий. То бива и бива ***, ама толкова да не мислите вече.
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-голямата конспирация на 21 век
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека сравним поведението на проф. Кантарджиев с делата на победителя на едрата шарка д-р Едуард Дженър. Когато д-р Дженър, селският лекар, създава своята ваксина, той я поставя най-напред на свои близки хора - децата на градинаря, собствения му 11-месечен син и др. Ваксината е поставяна пред свидетели-съселяни на д-р Дженър. По този начин, без да хленчи като кантарджия, този истински лекар е изгарял мостовете на бягството от отговорност в случай, че се случи нещо лошо с някой от ваксинираните.
100
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е *** само от мачкане разбира.
99
0
 
5
 
! Отговори
one преди 3 години
До ДарвинАма пък и тотално неграмотни, но имат мнение и пишат, пишат глупост след глупост!!!И злоба, егоизъм и безхаберие!!!
98
3
 
7
 
! Отговори
контроюирл си тарат- преди 3 години
--анци !!! Това да затворите хората насила с полиция ,гледам стягате всички дето са под пагон,защо ли ? та това не е контрол ,това е насилие над хората ,да ако можехте без да правите хората затворници да влияете на разпространението на вируса щеше да е друг филм ! И то се видя щом ги пуснахте на работа и дойде,,видов ден, Няма да издържите дълго и пак ще ги затворите нищо ,че уж нямало нищо да се затваря ,никой не ви вярва. а после пак и пак ......
97
6
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Анонимен"Един от Северозапада: ти луд ли си бе Парцалев? - не си ли гледал снимки/видео от Ню Йорк? По-добре не гледай......"---Аз съм гледал и как падат кулите-близнаци, но не вярвам полуграмотни араби, с по 10 часа уроци как се лети, да могат да го направят. Ощ е повече-от 2 самолета да се съборят 3 сгради, а от третия-да няма и следа около Пентагона. Но, ти май още вярваш. Вярвай, и да сложиш две маски, една върху друга, като излизаш навън.Ако имаше нещо, Баце с маска щеше и да спи.
96
6
 
4
 
! Отговори
Рътътътъ преди 3 години
Аз ноемри я изкарах преди Ухан...мисля, че много Българи също.
95
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, така наречения щаб взема решения относно мерките, а после не поема отговорност за тях. Това е като престъпник да си признае, че е сгрешил и никой да не го съди за това което е причинил. Уволнение и всички от НОЩ в затвора!
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
141Заминавай на чалготекатА на средселО.
93
1
 
2
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
И ти и тези дет са те лайкнали сте ясни . От тия дет ....ни се водят, ни се карат, щото IQ хич им го няма а пък за другото да не говориме..
92
4
 
3
 
! Отговори
Самозванци? преди 3 години
Народът ги е избрал и назовал поименно, хшч не са самозванци.
91
2
 
6
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Не ти трябва да измират яко, ама ако ти или родителите ти гушнат букета...това ти е предостатъчно
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от Северозапада: ти луд ли си бе Парцалев? - не си ли гледал снимки/видео от Ню Йорк? По-добре не гледай......
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои имат минутка слава, тоя наколко месеца вече. Еректирал пръч, също като Майтапчиски. Да ги отразят по медиите, за тях, си е чисто порнo
88
5
 
6
 
! Отговори
До131 преди 3 години
Той какъв е не ме интересува. НО ми интересува, че е абсолютно прав. И че е пълно с плюващи като тебе и в пряк и в преносен смисъл и че това е зараза дето се влияе най,,- много от културата и съответно хигиената на хората.
87
6
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Искам да видя кадри, от положението в Белорусия.Как измират масово, и камионите возят трупове. От Англия? От Швеция? Там мерките бяха или никакви, или препоръчителни. Измряха ли яко? Давате снимки на някакво гробище в Бразилия от дрон, но не казвате, до колко милионен град се намира, и колко *** на ден там, от естествена смърт....Мангъров е прав.
86
3
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЖАЛКА ПОЛИТИЧЕСКА ПОДОЛОГА !!!!
85
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече имал 16 щата.. ето и ние сега сме болни. Детето ни докара вирус от детската градина. Подсмърчаме и накашляме.. от днеска нещо и гърдите ме наболява като дишам. Надявам се да мине леко, но за сега няма да ходя н лекар.. и без това не знаят с какво се лекува. Ще карам на ракия, мед, чесън и лимони. Така се лекувам цял живот