Майката на обвинения в тероризъм говори за ужаса от войната

Мохамед Абдулкадер е в ареста, заради снимките в униформа и оръжие
Обновена: 4 юли 2020 14:25 | 4 юли 2020 14:15, Петя Славова
53
Майката на обвинения в тероризъм говори за ужаса от войната
Снимка: Спецпрокуратура

Мохамед Абдулкадер беше оставен в ареста, въпреки твърденията на защитата му, че не се занимава с тероризъм. Според майка му снимките в униформа и с оръжие са просто поза.

След шока от ареста и новината, че синът й е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница, Анелия опитва да се съвземе. Жената, която сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия, вярва, че уличаващите доказателства за участие на Мохамед във военни действия, ще паднат в съда.

Още по темата

"Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием", обяснява пред Нова тв Анелия.

Тя си спомня целия ужас от войната и споделя, че Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки.

"Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас", заявява Анелия. Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка "Султан Мурад".

"Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие. Но сина ми никога не е участвал в това нещо", категорична е Анелия.

Треньорът на Мохамед също го защити, обяснявайки, че той е много отговорно момче, което познава от малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Али Баба преди 3 години
До 1944 сме имали истинска БГ Армия а не като сегашната,вижте ако не сте гледали до-сега-Who ruled the Bolkans in BCB2.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имал е куража да участва в реални бойни дейсвияТо не се иска много кураж. Нисък интелект, леко промиване на мозъка и беж напред. По тая причина си има офицерски състав и редници. Не може да инвестираш 10-20 години обучение на военен и да го ползваш за пушечно месо. Сметката не излиза.
34
6
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Имал е куража да участва в реални бойни дейсвия.Нещо което е немислимо за бг мамини момченца.Да не говорим че има поколение генерали които никога не са участвали и в една престрелка.Военни само на пагон и заплата.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега и 3та в кауша. И да благодарят, че са в България, та им се дава публичност да дрънкат лъжите си. Ако бяха в САЩ, никой повече нямаше да види или чуе за тях.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tova momche ako beshe kyurdin shteshe da e borec ,no ako e tyurkmen ili arab sunit vednaga mu lepvat terorist,zashtoto kyurdite sa ot dobrite teroristi te sa amerikanski teroristi
31
12
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Момчето, освен че съвсем скоро ще е на свобода, му пожелавам да осъди котчината в Страсбург и вашите данъци да отидат в неговата банкова смета. Не че някой в котчината плаща данъци...
30
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МАЛКОТО Е ЗАВЪРШЕНО ТЕРОРИСТЧЕ!!НА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ Е ОПАСАНО С ЕКСПЛОЗИВИТАЯ С АВТОМАТА Е НАЙ-БЕЗОБИДНАТА!!!АЗ РАЗБИРАМ ДА СЕ СНИМАШ ПО ДЖАПАНКИ С АВТОМАТА НЯМА ПРОБЛЕМ НО НЕ И ВЪВ ВОЕННА УНИФОРМА!
29
2
 
5
 
! Отговори
До SS преди 3 години
Терорист означава американски гражданин. От 1945г. до днес американците се занимават само и единствено с международен тероризъм. Корея, Виетнам, Камбоджа, Афганистан, Ирак, Сирия и т. н. са само част от международната им терористична дейност.
28
16
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Едва ли е терорист това момче !!!! От някакви снимки да те набедят за терорист ...Истинските скапани терористи воюват в Сирия срещу големия лидер Башар Ал Асад който ги навря в миши дупки тия плъхове....
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожата преди години си е мислела, че хваща за шлифера като е пристанала на сирийския чичко паричко. Социален остракизъм за такива. А синчето до живот на сланина и джумерки.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз да попитам само.А какво стана с онова момченце,което бъркало химически бомби? Замълча се нещо? А оня с "нощното шкафяе" преливащо от евра? Замълча се! -:) Ама иначе раздухват някакви БЕЗИНТЕРЕСНИ ЗАПИСИ?-:) Политика! Всичко е политика! А Истината? Тя не е важна пред "политиката"! -:) Ами това сме днес 30 г след 1989 г! Тогава се строеше реално общество! А сега според "политиката"! Емии....Сърбай си българино" Американската демокрация"!САМ СИ Я ИЗБРА ПРЕДИ 30 г!
25
4
 
23
 
! Отговори
Буржоа преди 3 години
Такива да се лишават от гражданство до девето коляно!!!Това е Европа ейй от Кърджали надолу правете кото щете тука Не!!!
24
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момче е българче ве хахаха Мохамед Ахмет Абдулкадер ! Майка му Анелия му е избрала най хубавото име, истинска "достойна" българка ! Да се повдигнат обвинения и на нея за отглеждане на терорист в България!
23
2
 
28
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие." Бил само присъствал ха-ха, тази е за психото явно е невменяема. Изкараха и помака треньор не го бил виждал от една година, ама щото ял от храната му и спял у тях няма как да бъде терорист. Защо не е арестуван и той, явно има съпричастност.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е от ДПС
21
0
 
19
 
! Отговори
R преди 3 години
Не знаем каква е истината , най вероятно сигнала е от ЦРУ , засечен е от разузнаването. Имат късмет че имат снимки за да направят обвинение, що се отнася до характер ислямските убийци са мирни тихи не-агресивни, с ангелски лица ,
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тя майката на това терористче е българка бе! И на всичко отгоре го е кръстила Мохамед, колко мило от нейна страна!!!! Дайте му двайсет години затвор на тоя млад терорист, докато не е убил невинни български граждани!
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ги разбирате работите братя затова сме на тоя хална тоя таткото явно вече не му се занимава да се бие със сирийската армия сега като са гепили синчето му ще не ще ще се бие - това етака стават работите- а колко *** има за изриване не е истина но той не тревожи властта- тя изпълнява поръчките на краваршингтон
18
2
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
свършили се българите тръгнала със сириици да се занимава това са изключителнопрости и неуки жени които си мислят че доларите ще падат от небето и сега ще низанимават с просташките и изказвания
17
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
свършили се българите тръгнала със сириици да се занимава това са изключителнопрости и неуки жени които си мислят че доларите ще падат от небето и сега ще низанимават с просташките и изказвания