Мъж дължи хиляди на ВиК, връчили му рекордна сметка

Течове не са открити, но човекът е категоричен, че не я е изразходил
Обновена: 4 юли 2020 20:41 | 4 юли 2020 17:00, Веселина Йорданова
32
Мъж дължи хиляди на ВиК, връчили му рекордна сметка
Кадър: Bulgaria ON AIR

Сметка за рекордно количество консумирана вода получи мъж от Кубрат. Водомерът му е отчел изразходени 850 кубични метра вода за няколко месеца.

Според ВиК дружеството в града измервателният уред е изправен и вероятно става дума за течове.

Богомил е пенсиониран лекар. От август месец в дома му не е влизал служител да отчете показанията на водомера. Остава шокиран, когато чува колко кубика са отчетени за 10 месеца.

"Когато ми казаха толкова много, викам момче, това не е възможно. 850 кубика вода в нас да е текло, да е текло, че къщата да е потънала във вода. Те казват някъде има течове. Добре, къде са тези течове", пита Богомил.

Екип на ВиК е направил проверка в имота и течове не са открити. След като се приспаднат вече платените суми, се оказва, че мъжът дължи около 2000 лева за още 575 кубика вода.

"Ние нямаме животновъдна ферма, ползваме вода само за битови нужди. Няма за какво да ползваме през зимата, не умеем с моята съпруга и да се пързаляме, за да си направим водна пързалка", категоричен е мъжът.

Богомил се съмнява, че самият водомер е дал някакви отклонения и е подал жалба. Въпреки това е поканен да плати сметката, като са му дали вариант за разсрочено плащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
43
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
При подобни случаи , Първо записваш ВСИЧКИ числа в 8 вечерта , лягаш и засичаш дали сутринта са същите, ако са -няма течове) Второ се търси адвокат.Защото в момента когато се обадищ на ВиК идват и подменят водомера и стария вече не мож го намери, за да се направят проверки на изправността му, а това е единствената надежда да ти приспаднат нещо.
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са по около 3 тона вода дневно, без да пропуска ден в продължение на 10 месеца. Съмнявам се, че е възможно изразходването на такова количество вода. Вероятно водомера не е в ред, но ВиК не искат да знаят истината, те искат парите.
2
9
 
3
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 3 години
Да няма след водомера баипас
1
1
 
25
 
! Отговори
Буржоа преди 3 години
Абре завалията някой да не се е скачил към теб бе?Често стават с вик такива неща за съжаление!!