Прогноза: Броят на заразените ще стигне до 200 за денонощие!

Пулмолог: Голяма част от мерките се разхлабиха наведнъж
Обновена: 4 юли 2020 21:48 | 4 юли 2020 21:15, Веселина Йорданова
235

Ако преди можехме да отдаваме по-големия брой заболели на по-големия брой направени тестове – сега заразените просто са повече като абсолютен брой. Така обяснява ръста на заразените пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за повече положителни проби може да е разхлабването на мерките, предаде Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от мерките просто се разхлабиха наведнъж в голямо количество. Бяхме свидетели и на най-сериозното нещо, което беше един мач, на който присъстваха 12 хиляди човека, така че това са очаквани неща", заяви медикът.

Специалистът очаква през следващата седмица броят на заразените да скочи до 200 за денонощие.

"С колкото повече хора се контактува, толкова повече рискът от заразяване е по-голям. Аз лично бих разхлабил мерките, където имаме контакт. И бих си помислил мерки 1:100, но в никакъв случай не бих си помислил за разпускане на 1:1000. Мачовете са точно това", добави той.

Според д-р Симидчиев е възможно пазейки се от други респираторни заболявания през есента, по естествен път да се намали и броят на заразените с Ковид-19.

"Не трябва да допускаме да се разпространява много този вирус, защото колкото повече той се разпространява, толкова повече ще виждаме по казуистичните, т.е. по странните и необичайни прояви на този вирус, виждаме вече как той засяга по-млади хора", каза пулмологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
9
 
! Отговори
Кухи лейки преди 3 години
Които ходят по мачове си го заслужават.... Еволюцията няма нужда от такива индивиди !!!!
111
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 500 да са зарадени на денонощие ,какво от това. Стига сте лъгали хората нещастн.ици! Който го е страх да си стои в къщи. Никой няма право да ми казва как да живея. Ако трябва и по 1000 на ден да се заразяват,оставете народа на мира.
110
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прогнозите са ви вуздухарски.Ще ви дам професионална прогноза.Идните 10 дни заразените(установени) ще варират м/у 150 и 300.А после бог да ни е на помощ.........
109
2
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Вървите към диктатура!!! Но не на пролетариата,а на едни прости,нагли и арогантни мутри , които сами си избрахте !!!И ако се купуват ромски гласове за победите на ГЕРБ,то първия път през 2009 си ги избрахте вие-народът!!! И не са ви виновни ГЕРБ,БСП,ДПС,Атака и останалите ,а ВИЕ българите сте виновни за погубването на България!!!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стаден имунитет- натам вървим. Все пак е лято.
107
1
 
19
 
! Отговори
льо Шателие-Браун преди 3 години
А кой си спомня вестника Чук Чук?
106
1
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
А сега де. Да затваряме пак, а? Или направо да палим?
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми сигурно щом днес са били 182-*** заразни, сигурно скоро ще станат 200. Децата в първи клас правят по-сериозни "прогнози".
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато се снимаше клипа на Тигре Тигре Е30 си беше кола.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв вирус които да не засяга чиновници
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стомахът сигнализира, когато е празен. Като гледам коментарите тук, щеше да е добре и главата да правеше същото!
101
12
 
22
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Истерията с тоз преувеличен вирус е най-голямото преброяване на *** в историята на човечеството след измислянето на християнството. Неволно предизвикано от бруталната некомпетентност на Световната Здравна Организация.
100
5
 
5
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
до 128Вчера влизам в банката с маска, бе говедооо!Слагам маската иначе не ми дават да влизам.
99
1
 
2
 
! Отговори
F преди 3 години
F word, A holes!
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да получите от европарите. На Запад всеки го пишат починал от корона вирус, имат дестки хиляди заразени и смъртно случаи, къде се бутаме и ние. 40 милиарда ще отидат при тях, а после всички солидарно ще ги връщаме.
97
3
 
7
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
до 117Казвал съм го хиляди пъти- такива бооклуци като теб ми пожелават да се заразя всеки ден!Такива *** като теб искат смъртта ми! Такива *** като теб въпреки че не вярвам в Бог преди мен ако умрат какво правим? Да се кълне не е хубаво, чоджум!А на мен ми е през протеиновата вафла дали ще се заразя и умра от КОБИТО - един път се мре!Разбра ли бе, Говедооо страхливо?
96
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, Бате Боцко е наредил да се направят по 1000 на ден, за да може за удължи извънредното положение до изборите, а изборите да отложи за когато прецени за необходимо. Стягайте се за доживотна пандемия и доживотен Бате Боцко, носете маски, не се събирайте на групи , че може да е заразно мисленето и говоренето по площадите на глас. Може само по стадионите да викате, и да мислите, че нещо зависи от вас, както на стадиона, така и в държавата.
95
11
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Скоро ще станат и по 2000 на ден като гледам как се е разпасал ***.
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да но бяха наложени жестоки мерки нямащи нищо общо с нашите, едва днес там отварят открити кафета и някои магазини, тука не е спирал хаоса
93
1
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Извънреното подлуди хората без работа!Ти др милициомер еабота винахи си имал