Прогноза: Броят на заразените ще стигне до 200 за денонощие!

Пулмолог: Голяма част от мерките се разхлабиха наведнъж
Обновена: 4 юли 2020 21:48 | 4 юли 2020 21:15, Веселина Йорданова
235

Ако преди можехме да отдаваме по-големия брой заболели на по-големия брой направени тестове – сега заразените просто са повече като абсолютен брой. Така обяснява ръста на заразените пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за повече положителни проби може да е разхлабването на мерките, предаде Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от мерките просто се разхлабиха наведнъж в голямо количество. Бяхме свидетели и на най-сериозното нещо, което беше един мач, на който присъстваха 12 хиляди човека, така че това са очаквани неща", заяви медикът.

Специалистът очаква през следващата седмица броят на заразените да скочи до 200 за денонощие.

"С колкото повече хора се контактува, толкова повече рискът от заразяване е по-голям. Аз лично бих разхлабил мерките, където имаме контакт. И бих си помислил мерки 1:100, но в никакъв случай не бих си помислил за разпускане на 1:1000. Мачовете са точно това", добави той.

Според д-р Симидчиев е възможно пазейки се от други респираторни заболявания през есента, по естествен път да се намали и броят на заразените с Ковид-19.

"Не трябва да допускаме да се разпространява много този вирус, защото колкото повече той се разпространява, толкова повече ще виждаме по казуистичните, т.е. по странните и необичайни прояви на този вирус, виждаме вече как той засяга по-млади хора", каза пулмологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нормално е!И когато броят на заразените достигне 6млн души няма да има нови заразени.Това е вирусна инфекция която се предава по въздушно-капков път.Няма спиране.
171
7
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Почвайте да подготвяте чували за труповете направо!
170
2
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Аз още онзи ден прогнозирах че ще имаме около 100 - 400 случая на ден .Гледам Нета и пия бира на дивана .
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както споменах вчера, прогнозата ми за идната седмица е установените заразени наденонощие да варира м/у 150 и 300.Много вероятно е да видим числото 300 .П.П. Това ми е професията.
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е броят на заразените, това е броят на потвърдените, правете разлика. И днес ако бяха направили 400-500 теста повече щеше да мине 200. Не е нужно да си математик за да го знаеш.
167
2
 
9
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Няма да мине 200....ако спрат да ги броят!;););)
166
1
 
7
 
! Отговори
Ром-ка - гадателка преди 3 години
Лето 2024.. Докато Лили си пиеше сутрешното питие....съобщиха по месенджер, че вече са на 3 километра по един човек останали....
165
9
 
11
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
През месец май 2020г 90% от коментарите тук бяха - ДА СЕ МАХАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА, ЗА ДА ИДЕТЕ НА ПОЧИВКИ И ДА " НЯМАЛО ДИКТАТУРА"... Сега говорите обратното, пък аз и тогава и сега казвам, че китайската чума е болест вирееща сред пътуващи и сбиращи се глуп.. паци, тя с тази цел е замислена и създадена от ККП- да удари силно " западния начин на живот"! Сега ситуацията вече е изпусната и се берат плодовете на малодушния Борисов, уплашил се от платените агенти които събориха " извънредното положение"!
164
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на заразените от КОВИД-19 може и да превиши 200 човека/24 часа. Да изчакаме резултатите от мача Локо Пд-ЦСКА , средношколските балове и първите партиди летовници в Гърция.
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на заразените от КОВИД-19 може и да превиши 200 човека/24 часа. Да изчакаме резултатите от мача Локо Пд-ЦСКА , средношколските балове и първите партиди летовници в Гърция.
162
9
 
19
 
! Отговори
Анониме преди 3 години
След удвояването на плащането по клинична пътека може и 500 да станат. тази златна мина не е за изпускане. Но вие си носете маските, това е най-важното, и всичко ще е наред.
161
2
 
17
 
! Отговори
И преди 3 години
Продължавайте да организирате мачове.с.*** *** , пълнете дискотеките
160
13
 
12
 
! Отговори
Миролюба Мангърова преди 3 години
До Анонимен....Псевсо докторчетата от щаба,казаха ,че ваички ще измрем още в края на месец Май.......Има само един истински доктор и това е доцент Мангъров, да се свети името му! Засега всичко върви по негов план и всичко е точно. Журналистката Бенатова да направи едно интервю и с този псевдодоктор Симидчиев и да го постави на мястото му!
159
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом днес има 180 , и утре ако има пак толкова за следващата седмица не ми се мисли какъв компот ще е!Абе от първи октомври вече ще сме щастливи заключени, колкото и да не искат ще са длъжни да го направят!
158
6
 
19
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ДАНО САМО ЗАРАЗЕНИТЕ НЕ СА КАТО ДЕТЕТО ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И СЕ Е НАЛОЖИЛО БАЩАТА ДА ВОДИ СЕМЕЙСТВОТО ЗА НОВ ТЕСТ В ЧАСТНА ЛАБОРАТОРИЯ И СЕ Е ОКАЗАЛО ЧЕ НЯМА ПОЛОЖИТЕЛНИ ВСИЧКИ СА С ОТРИЦАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ В ДОСТА ТЕЛЕВИЗИИ ГЛЕДАХМЕ БАЩАТА КАТО РАЗКАЗВАШЕ - МАЙ ВСИЧКАТА ВИ РАБОТА Е ТАКАВА ЯВНО ВИ ТРЯБВА БРОЙКА И СЪВСЕМ НАПРАВИХТЕ НАРОДА НА ЛУД САМО ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ЛУДИЯ - ХАЙДЕ БЪДЕТЕ ПО ЧЕСТНИ ЗАЩОТО НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ЗАПУШИХТЕ НИ УСТИТЕ В ТАЗИ ГОРЕЩИНА ДА МЪЛЧИМ НООООО ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ТЪРПИМ
157
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевсо докторчетата от щаба,казаха ,че ваички ще измрем още в края на месец Май. Не е ли редно сега всички те да са в затвора?
156
9
 
7
 
! Отговори
малоумен комунис преди 3 години
доценчето децко Дажнгър-Лангър каза чи такъв вирус няма па после чи ши изчезне лятуту тои винаги познава. после каза чи ако ивинтуално има ши трябва да са заразим 70% кои оцилеи оцилеи другите да го духат. но Джангър-Лангър е от БЗП а не от ГЕРП и затва ас му вярвам саму на негу
155
3
 
21
 
! Отговори
до 201 преди 3 години
не му бери грижа на премиера той с лекота ще ти каже че сам си си виновен, когато всичко е добре заслугите са само НЕГОВИ, стане ли зле ДРУГ е виновен
154
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега погледнах класацията , сред страните от ЕС вече се качихме на 7 място, най зле в момента е германия с 418 нови заразени. бойко и мангъров още малко усилия трябват и ше постигнете целта. най големите предатели в историята на българия
153
13
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Мантрата на комуниста е, че като не е той на власт, вечно го лъжат. Ако беше БСП сега на власт, щяха да говорят, че ГЕРБ са виновни за толкова масово разпространение на Короната. Нямаше да споменават ни клинични пътеки, ни европомощи. Но сега, понеже ГЕРБ е на власт тези опорки не спират да се повтарят и дори когато комуниста тръгне да мре от Корона, пак ще вика, че е летен грип. Е те това е да си чyгyнена тиkва на квадрат