Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август

Ще се разчита на съзнанието на хората, каза премиерът
5 юли 2020 17:12, Анисия Иванова
453
Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август
Снимка: МС

Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг.

По думите му ще се разчита на съзнанието на хората, които трябва да спазват изискванията за дистанция и дезинфекция.

Борисов коментира темата по повод мнения на членове на оперативния щаб, че баровете на закрито трябва да затворят.

"Като затворим баровете, тези чартъри, където идват тука - в Слънчев бряг, какво да ги правим? Или в Поморие!? Значи или казваме, нацията: "Прибирайте се вкъщи“. Но всеки има правото сам да си се прибере вкъщи. Защо трябва да го задължа?! Всеки може днес да отиде, да се прибере вкъщи, да се заключи и да си стои там. Това не е забранено!

А защо искате със заповед да го забраним?! Ми, пазете се! Не се скупчвайте, пазете дистанция, дезинфекцирайте! Трябва да живеем! Приемаме, искате да затворим, а защо като беше затворено всеки ден питаха: "Кога ще отворите“. Топло е времето, то е лято, затова е хубаво", каза премиерът.

Туристическият сектор настоява те да работят, допълни той, цитиран от БНР.

Министър-председателят заяви, че ежедневно се информира от Националния оперативен щаб за актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той си е вързал гащите донякъде за ресторантите и другите подобни...Защо ли? Защото им разрешава да работят, но... никой човек не е длъжен...да ги посещава. Въпрос на личен избор.Тарикат е.
290
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МММ, вземи прочети някой друг закон. Тогава кудкудякай.
289
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е! Оказа се, че Баце е смятал русенските легла по залите, като казваше, че сме подготвени. Оказа се също, че частни лица събират и закупуват предпазни средства за лекарите, а тези от фабриките потънаха в дън земя. За съжаление истината за колапсиралта ни и без Ковид 19 здравна система вече излезе наяве.Здравното министерство съобщи, че в страната 180 болници са с коронавирус, като те разполагат с общо 8827 легла, като 1341 от тях са реанимационни. В София броят на леглата е 311, като 85 от тях са реанимационни.От етноса са с предимство.
288
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво помагат тия маски? Най - много заразени има лекари, а те носят маски постоянно, че и защитни облекла. Маските само разболяват хората, защото си пипат лицето постоянно да я наместват. Отначало като махнаха маските от 70 случая на ден спаднаха рязко до 20 - 30. Ще ни уморят с тия маски! Махайте ги веднага
287
4
 
5
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Значи Борисов в крайна сметка пристава на акъла на Мангъров...
286
4
 
7
 
! Отговори
МММ преди 3 години
защо трябва да чакаме от европа да ни кажат какво да правим, ами ако не бяхме в съюза, кой щеше да носи отговорност? от щаба слепи ли са, че ако не затворим при 180 на ден, към 300-400 щем не щем ще затворим нещо, сигурно пак парковете. между другото, ние сме парламентарна република и народно събрание има право да иска обяснение от правителството, защо опозицията мълчи по въпроса? за какво взимат заплати депутатите? еднолично ли се решават съдбите на милиони хора? в диктатура ли живеем?
285
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разминаване между целта на хората и целта на правителството. Едно е да искаме да не се заразим, съвсем друго е правителството да иска да осигури достатъчно легла и крематориуми. Оправяйте се сами е според целта на правителството, т.е. да мрем.
284
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне маските на закрито да се слагат, ама не на брадичката или под носа, както се прави масово. Това само е достатъчно, да намалим броя на новозаразените на под 30-40 на ден.
283
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещанията на Борисов явно нямат стойност. Утре като минем 500 или 1000 новозаразени на ден други обещания ще дава.
282
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....не ходи на бар, ходи в парка! Но не решавай вместо мен аз къде да ходя и дали да съм с маска! Мен ти не ме интересуваш! Не се интересувай от мен!
281
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки още искате бе, тролчета? Маските на закрито са задължителни, какво повече? Искате да върнат пак маските навън и КПП-та ли? Щото тия мерки и преди никой не ги спазваше и на хората им писна. Никой не ви е задължил да ходите някъде, ако ви е страх. Ако семейството ви се изхранваше с един от тия бизнеси, първи щяхте да мрънкате как може такава диктатура от държавата. Ех ***, ***...
280
2
 
5
 
! Отговори
.... преди 3 години
Вадете чувалите и камионите че ще се мре яко ама ще е септември че сега трябва да спасим ***
279
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факта се е запънал здраво и едва смогва да си доказва фактите. Да, ама издиша. Някой щял да мине и да му се изкашля. ***. То може някой да мине и друго да ти направи. Ти да не си някоя госпожичка?
278
6
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Между отвори парковете и затвори баровете не виждам противоречие. Колко хора трябва да умрат, за да могат 1000 пияници да се натряскат?
277
1
 
13
 
! Отговори
До ФАКТ преди 3 години
В кофа без дъно ...вода не се налива.В кратуна пълна с бръмбари...място за мозък няма.С т'ъпаци не се спори...,а се игнорират.
276
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Глупостта на българския премиер е безгранична и много опасна за хората.
275
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те от Брюксел незнам дали ще се обадят, но от там ще наложат забрана да влизаме в държавите им
274
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови мерки ще има независимо от обещанията на Бойко.Само трябва да се обадят от Брюксел или тук вече да стане, като в Сърбия. 10 дни максимално ще му е валидно "обещанието".
273
6
 
9
 
! Отговори
До 296 преди 3 години
Ти умник такъв откъде знаеш че нямаш съпътстващи заболявания? Кога последно си прави ЯМР на всички органи?
272
14
 
2
 
! Отговори
До 275 Факт преди 3 години
Правителството много добра работа свърши Поне докато я вършеше. Факт. Ама като дойде ние да я довършваме се видя къде сме .ФактВитнамец и кореец без маска няма .Факт