Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата

Настояват за преговори с вътрешния министър
Обновена: 5 юли 2020 09:26 | 5 юли 2020 07:45, Камелия Цветанова
113
Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата
Снимка: Dnes.bg

Синдикатите в МВР ще излязат днес в 13 ч. на протест, съобщи Българското национално радио. Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

Още по темата


Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство. Според тях има нужда от промени в дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР информират, че въпреки положените през последните години усилия, нейни членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Полицаите призовават още вътрешния министър във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с тях с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация, допълва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Няма нищо по-нагло от новобранец-катаджия, помислил се за недосегаем Рамбо, щом е с пищов на кръста на пътя.Натяга се за служба, търси под вола теле, само и само да го забележат Началниците и да го издигнат бързо в Иерархията. Но, съблече ли униформата, извън дежурството, навън е кротък и гледа в земята от страх, да не би да налети като цивилен на някого, на когото е правил мърсотийки на пътя.Съжалявам ги...
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда никой не чете заглавието, а то е: "Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата". Никъде не става въпрос за заплащане!--------Приятел, ние заглавието го прочетохме. Но за разлика от теб прочетохме и статията надолу. А в нея се казва... "икономически интереси на служителите".
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някак си не мога да бъда съпричастен с тях който е недоволен да напуска работа има друг въпрос е какво могат да работят.
28
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Я! Галениците на Баце, една голяма част от електората му, този път за какво стачкуват? Нали ви е дал права сега, навсякъде, да газите народа като луда крава-телето си, нали на пътя като спрете някой, директивата е да глобявате за щяло и нещяло, за да пълните хазната? А и от тези, от другата страна на закона, си докарнвате по нещо от време на време? Извинявам се на 5% кадърни полицаи в системата за коментара ми.
27
2
 
24
 
! Отговори
А преди 3 години
Искат корупцията при полицаите да бъде законна
26
1
 
17
 
! Отговори
дo к.13 преди 3 години
Народът не определя служителите на МВР и полицаите. В Икономическото звено към ГДНП служи вече 3 години като пенсиониран инспектор един мъж на 60 г. Това означава, че той се е клел в червеното знаме с *** и сърпа, а вече от 25 години е станал защитник на реда и се бори срещу икономическите престъпления в демократична БГ. Хайде бе, този ли ще върши работа на държавата? Ще си гледа собствените интереси и като му кажат "беж" ще си отиде с пълни джобове. И не е само той в МВР.
25
3
 
21
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Тези полицаи питат ли се дали гражданите, тези които им даваме заплатите сме доволни от тяхната работа???. Изключение е да видиш полицай на терен,който върви пеша и създава ред и глобява нарушители.Толкова паркирали в тревни площи,както и неправилно ,без да спазват знаците.Не става само да се возиш и нищо да не виждаш.Дори да казваш,ами да виждаш да пише КАТ на автомобила...
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще се промени, ако ги разкарат от национални и областни дирекции по районните управление и участъци да работят. Иначе по селата и малките райони нищо няма да никога да се промени. Ще си водят безполезните никому ненужни статистики.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организираните протести от синдикатите засилва и подхранва още по-вече недоверието към вас. Не е трудно да се отгатне как успяват да живеете само от заплати, и обикновения човек се огорчава да гледа простотиите ви и не се гордее дори, че ви познава.
22
10
 
5
 
! Отговори
Кодекс на труда преди 3 години
Полицаите просто искат нощния им труд да се преобразува в дневен труд както на всички работници в България по ,,Кодекса на труда"!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не проумяха, че докато не се изрита безполезната администрация-нищо няма да се промени. Няма как трудът на един милиционер със средно образование, на един чантаджия да е приравнен по категория на труд с този на криминален и разследващ полицай и да искат промяна.
20
3
 
24
 
! Отговори
бе не знам преди 3 години
Познавам трима полицаи,и тримата карат нови джипове!
19
6
 
8
 
! Отговори
От дек на дек !? преди 3 години
Да подкрепим ушевите!Не трябва да слугуват на СИК-@джиите, на Каскета и на Дебелан без пари,я!
18
2
 
14
 
! Отговори
така е преди 3 години
До 1Когато не става дума за пари,значи става дума за много пари!
17
2
 
11
 
! Отговори
Бзззз-бззззз преди 3 години
Протестират?Искат помощ?Ама началника им от Банкя каза - Никаква помощ,продавайте си колите!Полицаите не искат да си продадат колите,искат пари от Бате Бойко.*** пари няма да има,хахаха!!!Бате Бойко не дава,той само трупа в шкафчето!!!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За толкова работа - толкова пари. Проявиха се само няколко дни по време на Великденската ваканция на КПП-тата и още първият ден оставиха няколко десетки хиляди коли да нощуват в полето. За тоя им "подвиг" ББ ги награди с по 650 лв на кепе, а хората ги намразиха. За какво сега ще протестират и ще запушват движението: има си гл.секретар Ив.Иванов, Терзийски, шеф на полицията на София - да ходят там да викат. Не зная черквата "Св. Седмочисленици" да е приемна на МВР.
15
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шъ мъ извинявате, ама аз беден полицай не познавам!
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата"Кой ми c*a в гащите? Все едно аз да съм недоволен от това което сам съм си надробил...
13
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Полицаите не пазят народа, а власта. Полицаите са кучетата на власта.
12
3
 
25
 
! Отговори
Най-скъпо преди 3 години
платените лентяи,мързеливци и безделници в държавата протестират???Защо,за какво,че са им малко авантите,муфтите,РУШВЕТИТЕ,аферите,далаверите???Кои ще бъдат водачите на протеста,Панков и Ванков от ГДБОП-а ли???