Проф. Кантарджиев за скока при заразените: Отпуснахме по-рано мерките

Хората не си бяха взели някои поуки, заяви той
5 юли 2020 16:55, Анисия Иванова
165

Увеличение на заразените с коронавирус има в почти всички балкански държави. Това заяви директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Днес 180 са новите положителни проби за COVID-19 при направени 2591 PCR теста у нас. Медицинските служители с коронавирус са 446.

Според професора скокът при заразените се дължи на няколко факта.

"Около 2 седмици по-рано отпуснахме всички мерки. Основната причина е, че хората не си бяха взели някои поуки", заяви проф. Кантарджиев.

По думите му това са събиранията на закрито - тържествата, религиозни, семейни, училищни.

"Близкият контакт в продължително време на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Днес троловете на боко нещо са много активни. Добре че му пълнят непрекъснато чекемеджето, че инче може горкият да не му останат парици да им заплати.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоИмаш повече бръмбари в главата отколкото мозък.
96
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен104Тонке,честно:-От къде ти е влязла тая МУХА за некакъв си "варгчо" и "страпончев" в празната ти гаванка?..само заради тая ти дивотия "жестокостта ми към теб се сломява",защото ЯВНО си толкова въртоглава,че ..просто сърце ми не дава да те захапвам...Аз СЪМ милостива,всеопрощаваща личност...Но разбира се има граници,които и най-милозливия не би прескочил....толкова от мен за теб..
95
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Tъп eгоист..."Слагай шнорхела и ще си в безопасност.
94
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимензащо просто не извикаш тоя "страпончо",който и да е той,за да ти начеше *** жлези та белким мирясаш,недоклана?!
93
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
защо пратиха "в трета глуха" инфарктите,инсултите,инвалидизиращите заболявания?Защо от десетилетия никой не смее и да отрони дума за професионалните заболявания?..и други,и други..ЗАХАПАХА ТОЯ "коронавирус" СОБАКИТЕ -ПИТБУЛИ и нема да го пуснат докато не ни уморят окончателно!
92
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тоя защо е с коса?..Къде е билярдната топка "женерал гожди"?За какво "отпускане на мерките" бръщолеви?..МОЖЕ ЛИ ЕДИН ВИРУС,който нито може да се види,нито може да се разбере поведението му,да бъде.."РЕГУЛИРАН" от некакви "мерки"?!?!И защо задъвкаха "ковида"?..Само той ли е "опасен" за хората?..-Ами чумата?..Холерата?..Раковите заболявания?..Тежките алергични състояния?..Белодробните проблеми?..Стерилитета?..Все по-разпространяващите се ПСИХИЧНИ заболявания?А старостта?..Деменцията?Алцх
91
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Tъп eгоист...
90
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнализаторИмаш минуси, защото се опитваш да манипулираш, че е като лека настинка...Както написах по-рано... всеки организъм реагира различно. Затова и в Света вече има половин милион регистрирани... жертви на вируса...
89
4
 
10
 
! Отговори
Заекващ преди 3 години
Най-вече когато заекват... Ама какво си мислите, хората не могат да живеят в изолатори. Колкото повече са навън, ще имат здрав имунитет. Ако седят в стерилна атмосфера, и най-лекият грип ще ги събори.
88
9
 
12
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Тодоре, професоре, ти си интелигентен човек и те моля прояви смелост и се опълчи на изкукалия премиер! Изискай веднага спиране на кръчмите, дискотеките, ресторантите на закрито. Забрани тържества на закрито, публика на стадиони, че заради тези отиде ни икономиката! Скоро цели предприятия, колективи и болници ще бъдат блокирани. Изисквай строг контрол на носенето на маски, че държавата замина. Опълчи се на тиранина каквото и да ти струва! В името на народа!
87
2
 
2
 
! Отговори
Dkob преди 3 години
Е той си го каза да не говорим май една фраза на един велик журналист е мн права лека му пръст
86
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 56Ти си направо за музея! Бях приключи с тази статия, но блясъка на изпляскването ти не можех да подмина!
85
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 91 Аз от 3 месеца им го набивам в тиквите на тия тук във форума , а и навън на улицата, че ти като си носиш маската що от мен искаш да нося маска? Нали си имаш маска на плювалника и носа- нали няма се заразиш от мен. Кво те бърка че аз съм без маска???Не могат да го разберат гоооведата страхливи и това е!
84
8
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Виждам доста минуси на разказа ми как преболедувах Корона вируса. Явно изглежда прекалено реалистично, за да е истина? Ако искате вярвайте. "Не питай старило, а патило" е казал народа!
83
34
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото на пандемията навлезе едно погрешно твърдение, че ти си отговорен за здравето на другите. Напротив, нито за здравето им носиш отговорност, нито за благосъстоянието им, нито за каквото и да било. Ти носиш отговорност само за собственото си здраве, винаги е било така и винаги така ще бъде. Който го е страх, да слага шлема, маската, ръкавиците и да не ми вменява отговорност към неговото здраве. Това е негово задължение, не мое.
82
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига вече с тези мерки. С тях и без тях все тая ако всеки си прави каквото иска и няма мозък колкото една стотинка. Въпрос на възпитание и самодисциплина. Мен лично ми се наложи да ми взимат проба заради колежка, кято бяхме пуснали да работи от вкъщи като родител на дете. Та въпросната не само си беше събирала децата с приятелки а беше ходила и на масаж. Така, че какво повече да кажа... Думи нямам за каква безхаберност става въпрос.
81
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки не съм спазвал от началото на така наречената пандемия. Нито аз, нито близките ми, нито приятелите ми, нито който и да било не се е разболял. И да сме лепнали вируса никой не е разбрал че е болен. Окончателно спрях да обръщам внимание на въпросният вирус.
80
3
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
"Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август"Заглавие на другата статия.Затваряй! Продължавайте и бъдете здрави!Ако има нещо ще е късно довечера в заповед на Ананиев!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните държави го правят на етапи, има предвидимост и следване на обявените решения, както и съобщават, че при лош резултат се връщат на предишният етап. У нас е хаос и безотговорност. По този начин няма да привлечем, ни туристи, ни инвеститори.