Проф. Кантарджиев за скока при заразените: Отпуснахме по-рано мерките

Хората не си бяха взели някои поуки, заяви той
5 юли 2020 16:55, Анисия Иванова
165

Увеличение на заразените с коронавирус има в почти всички балкански държави. Това заяви директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Днес 180 са новите положителни проби за COVID-19 при направени 2591 PCR теста у нас. Медицинските служители с коронавирус са 446.

Според професора скокът при заразените се дължи на няколко факта.

"Около 2 седмици по-рано отпуснахме всички мерки. Основната причина е, че хората не си бяха взели някои поуки", заяви проф. Кантарджиев.

По думите му това са събиранията на закрито - тържествата, религиозни, семейни, училищни.

"Близкият контакт в продължително време на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Чета мнението на разни умници, според които с вируса не може да се живее. Само че, за да се изолираш от вируса, трябва да си стоиш само вкъщи, по възможност под вакуум. :))
37
1
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 36Ако имаш по добро предложение - давай! Дано и тези които сме избрали да командват държавата да те прочетат, чуят... все тая!
36
1
 
10
 
! Отговори
Тоа па преди 3 години
Бай Шиле, хората не са виновни, не им вменявай вина! Вие защо пуснахте брачедите да се приберат??? Брачедите разнесоха заразата и сега някои от тях пак се върнаха в Италия и въобще навсякъде!
35
5
 
4
 
! Отговори
Миролюба Мангърова преди 3 години
Още два месеца Мангъризация и всичко ще бъде точно!
34
5
 
7
 
! Отговори
Кантаржиев преди 3 години
Трябват яки мерки!Кашлящите да се растрелват на улицата незабавно!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в пълна глупотрвина че ще го изкараме юли и август ,а да сме имунизирани септември! Така само ще създаде повече заразни центрове от които да тръгне морът есента като почнат и учениците и като се върнат отпускарите.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как се хвалеше че сме били късметлии че бил той на власт и спрял епидемията... Как я спря бе??? В цяла Европа всичко утихна, а тука разпасана работа. Очаквам скоро да ни въведат карантина за цяла Европа защото с очите си виждам прстия народ как масово се бута по балове, дискотеки и тесни кръчмета. Да ви питам умници как ще пътувате после!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама неТочно на Мангъров е. Кой казваше, че трябва да се "научим" да живеем... с вируса?Как ти звучи това? Да живееш с вируса... А който не може да живее с вируса...?
30
4
 
6
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Дали са отпуснали мерките по-рано или Борисов им е отпуснал повече пари от собствените си ще каже Гешев ! Този професор от щаба на армията на Борисов ли е или от този на Радев. Това е важно да се днае, защото във войната между двамата висши български политици и пенсионирани генерали, хората в страната трябва да се въоръжават като в САЩ. Не е честно военни, полицаи и охранители да имат оръжие, а ние да нямаме. Не че ни трябва, но просто не е редно да е така !
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов:"Няма да има нови ограничения, всеки да се пази сам.""Ако щаба питам, ще предложат още днес да затворим всичко. "Ето, написано черно на бяло, кой взема решенията - Щабът само дава мнение. А той, за да угоди на шепа собственици на нощни заведения и футбони клубове, рискува здравето на хората.Голяма част от които хора обаче, действат на принципа "това се случва само на друг. Държавата в лицето на институциите абдикира от това да се грижи за вас стадо, оправяй те се както можете.
28
6
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
трябва да се стегнат мерките
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато и да отпуснете ще бъде рано. Когато и да умрете ще бъде прекалено късно.
26
3
 
9
 
! Отговори
да де преди 3 години
До Анонимен29И в болниците им плащат на болен както в училищата .Няма нужда от повече обяснения.
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има други мерки, защото се вижда, че хората не приемат насериозно проблема, а и от болниците ще има протести заради страх от заразяване.Това в момента е безхаберие...
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тая си политика тиквата трябва да бъде съден - пренебрегва здравето на хората за да си спаси кожата от които надроби с Доган и Пеевски срещу Божков. Вече знам много работодатели които задължават служителите си да си прекъсват работата вкъщи защото в цяла Европа заразата е под контрол обаче тука при бай *** вече излезе от контрол и това ще доведе наистина до масов мор
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко случай от новооткритите са за болница, бе паникьори? Защо никой не каже? Вместо това управителите на болниците реват че дейностите им паднали с 40% от началото на корона-кризата!
22
4
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До 19Сценария не е нито на Мангъров, нито на НОЩ! Те са само участници в сценката! Така както и ние с теб - всеки на своето място! И няма значение какво ни харесва или не! Вътре сме!
21
2
 
10
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Какво щеше да се случи, ако бяхте "отпуснали" мерките малко по-късно? Вируса щеше да излезе в отпуск? :)) И каква полза от карантината за влизащите от чужбина? Стоят две седмици вкъщи, после излизат и се заразяват в магазина или на стадиона. Хората с леки симптоми да си стоят вкъщи. Останалите на работа.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Сценария не е нито на Мангъров, нито на НОЩ! Те са само участници в сценката! Така както и ние с теб - всеки на своето място! И няма значение какво ни харесва или не! Вътре сме!
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега сме на 200 случая на ден. Шефът на Пирогов ви го каза - при триста случая болниците блокират. Който се разкашля и почне да се задушава да си чете молитвата вкъщи. Бутайте се още по дискотеки и мачове ***! Тиквата хич к.ра не го боли за нас, той сега си има по големи грижи с Божков къде му вади кирливите ризи задето му открадна бизнеса за да го подари на прасето Пеевски. Вярвайте си още че няма ковиф докато не се събудите със суха кашлица все едно сте вдишали прах!