Анализатори: Борисов знае кой го е снимал и откъде са снимките

Каква е целта на компроматната война в политиката ни?
Обновена: 6 юли 2020 22:59 | 6 юли 2020 22:42, Веселина Йорданова
74

През последните седмици обществото беше разтърсено от политически скандали, в които са замесени имената на премиера и президента на страната. Каква е целта на обстрелването с компромати?

Компроматната война е нов детайл, който се изостря в последните месеци, но не е нещо, което не сме виждали. Въпросът може да е какво ще видим оттук нататък. Компроматната война много повече ще се задълбочава, ще видим много по-скандални, притеснителни неща за властта. Компроматната война тепърва започва.

Това заяви за "Денят ON AIR" социологът Евелина Славкова. Според нея социологическите проучвания показват, че няма сериозно разместване на електоралния потенциал на една лидерова политическа партия.

"БСП толкова са се самозатворили във вътрешнопартийната битка в момента - за това кой ще застане начело, че те затварят своя политически образ. Ние не ги видяхме по отношение на темата с коронавируса с по-сериозни изказвания. Това оказва влияние върху резултатите", обясни Славкова. По думите ѝ е важно и какво ще направят новите политически формации.

Според политолога Георги Киряков в политиката в България не е лесно да се управлява.

"Премиерът Борисов е свикнал още от началото на първия си мандат и преди това като главен секретар на МВР, с атаки лично срещу него - не срещу позицията, която е заемал, действията му. Лично срещу него се изливат компромати от 2007 г. насам", отбеляза Киряков за Bulgaria ON AIR.

По негово мнение атаките нямат смисъл. "Нито по лична, нито по политическа линия могат да го атакуват до степен да го обезоръжат властово", уточни политологът относно премиера Борисов.

"Едно е да те нападат, когато става въпрос за политики, за пари, които са били пренасочвани, крадени. Съвсем друго е, когато те атакуват лично. Същото беше мнението ми по време на местните избори, когато излязоха снимките на годеницата на един от кандидатите за кметове - Борислав Игнатов. Това беше недопустимо. Същото е за снимките от спалнята на Борисов", каза от своя страна Славкова.

"Аз съм убедена, че Борисов знае кой го е снимал и откъде текат тези снимки. Въпросът е какви действия ще има в тази посока", добави тя.

Според Славкова правителството все пак се намира в комфортна среда, тъй като в страната не сме наблюдавали трагичните ситуации с Ковид-19 в Испания и други държави.

Социологът смята, че най-важна е икономическата криза и предприетите мерки.

"Видно е, че ни е и без това влизахме в рецесия, въпросът е колко сериозно коронавирусът ни е засегнал. Последните години част от българското общество започна да живее по-добре. Когато икономическата криза даде своето отражение, хората загубят работните си места, тогава всяка власт ще пострада. От стъпките на правителството през следващите месеци зависи какво ще се случи на изборите", коментира Славкова.

А според Киряков у нас трудно би могло да настъпи икономическа криза, подобна на тази в Щатите.

"България все още е на много ниска икономическа база спрямо средните в Европа, за да се говори, че може много да ни засегне тази криза, така както би засегнала Германия", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излезе статия и запис на майки в които се видя,че Мая е плащала по 2000 лева на всяка от протестиращите майки на инвалиди,за да протестират срещу правителството,като са лъгали и другите майки на инвалиди,че уж протестират и за тях,обаче за тях има само един гол муй и никави промени в закона в тяхна полза,ползата е само за Мая и протестърките,които развяваха знамена и знаци на ИД срещу пари.А кой плаща пък на Мая,а и на Слави,за да развяват знаците на ИД?Не гласувайте за новите партии-ментета!
39
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента си го харесваме,това не означава,че мразим ГЕРБ,не ми харесва изобщо кавгата между БСП и ГЕРБ,да не говорим,че част от бесепарите дори симпатизират на ГЕРБ и не разбирам защо се карат,това дразни!И със сигурност президента не следи Бойко с дрон,това са пълни глупости,по-скоро е някой от тяхната ЕНП,който прави такива номераЗа Мая и Слави,които развяваха знамената и знаците на ислямска държава,никога няма да гласувам!И протестиращите майки на инвалидите,също развяваха знамената на ИД
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SichtpunktНай-вероятно е при жена ти докато ти пишеш тук.
37
5
 
41
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Търсим кой е фотографа,а не ни интересува,че крадеца е първия човек в държавата!НАХАЛНО И СТРАННО!Вече не говорим за пачки по стотачки,а за сериозни...пачки!
36
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не отрече че снимките са иатински. Доказа го и първата експертиза. Фукуса се опитват да изместят кой е фотографа. Само че малко хора ги вълнува това, на фона на самите снимки
35
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли по-интересно от кого са парите и за каква услуга са платени?И колко още такива пачки и кюлчета има в касата на спящия *** Барба Ганьос?За всеки непредубеден българин е ясно ,че този акт не е нито еднократен ,нито случаен.Тези 1.8 млн.евро са джобните на др.Ганьос-бивш шофьор на бай Тошо.
34
17
 
8
 
! Отговори
Нинова до handel преди 3 години
От БСП сме на всеки километър, ако трябва и под завивките на премиера ще съм до него и на милиметър от ... хе -хе. Всичко в името на 100 годишната партия. И на дрон и на трон
33
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как знае от къде са снимките а в същото време отрича че не е той на снимките че били монтаж и вика поне едно момче да бяхте сложили до мен народа го е казал кой за каквото си мисли
32
13
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До До 17Съдейки по това в каква нелепа имитация на опозиция превърна БСП-то другарката Корнелия и как може а приказва по 2 часа без да каже нещо, то нищо чудно и тя да е минавала през спалнята със шкафчето. По шпионските филми го наричат "Пета колона"
31
2
 
20
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"А според Киряков у нас трудно би могло да настъпи икономическа криза, подобна на тази в Щатите."Ако само и Щатите бяха се сетили да питат пишман експерта другаря Киряков, вече щаха да знаят в каква дълбока икономическа криза се намират.За разлика от България, които няма защо да питат, защото знаят че освен един човек, неговата "пиарка" и финансовия му министър всички други сме в криза. Но сега вече знам, че това не било криза а само компромат,
30
0
 
22
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
за тая която е направила снимките, най-разумно е да се разкрие. За да е в безопасносъ. Общественото внимание ще я пази. (относително) Иначе, ще изчезне безследно.
29
1
 
17
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Ами Бацето ако е бил черпан едва ли помни всичките жрици. А тя да не е будала да прати това веднага.Само е снимала спалнята. Платили й са разбира се и за тая услуга и са чакали удобен момент.
28
14
 
5
 
! Отговори
Новият биг брадър преди 3 години
Който го е снимал, следващият път да се престраши и да снима спалнята на Волен. Хората искат да знаят дали в спалнята над леглото си има окачена свастика. В дома на Нинова вероятно ще видим сувенир на сърп и чук и другарката ще разцелува по другарски мъжът дошъл й на гости. Нека това бъде новия тв формат. Фермата и Биг Брадър омръзнаха. Риалитито да се казва : От спалнята на премиера и още нещо.
27
0
 
17
 
! Отговори
Ако беше само преди 3 години
Жрица,той досега да я пратил в затвора или където и да е, ама май ,май не е само жрица... Да не е оная от Барселона с имението и бутика!?
26
4
 
3
 
! Отговори
Бойко го каза преди 3 години
На дрона се беше изтегнало и се хилеше едно малко зелено човече. Ухили ми се и каза на руски :,, Другарю водка".Путин стои зад всичко.Затова и го строи тоя пусти трети космодрум.Дано не праща от тия зелени малки твари и по тръбите на Балканския поток.Специалист:Бойко ще кажем на хората, че НЕ знаеш кой е правил снимките, ама не му казвай името.Боко:Е как ще му кажа името като не знам как са го кръстили туй зеленото на ши.баната му планета.Не видях дори има ли х.*** да си покажа и моя.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До23. То е повече от ясно е че жрица. Няма и как друго да бъде. Бойко има право да си кани гости влизащи в покоите му на негова отговорност. Телефона е айфон, повече дамски.
24
13
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Абе къде е Пъпешоний велики да направи едно коремно и да каже някое друго клише!?
23
15
 
0
 
! Отговори
Вероятно преди 3 години
Корни също има шкафче, но понеже рублите са с нисък обменен курс по-скоро са в гардероба. Не знам само дронаджията де си държи кроните.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко няма да е вечен. Като си замине ще питам лиз а чите дето сега се скъсват да го хвалят какво ще правят. Това включва и всички платени телевизии и журналисти дето го боготворят сега. Еле близ са най комични. По 20 статии за Боко, за Найденов, Гешев коя от коя по лъжливи, че под тях не може да се коментира. Крачуна не е познал посоката
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакън боже опази. *** крушовска. Аре никой не е виновен какво му е дал господ, но то тя като плюне два декара бостан маносва.