Единственото лечение на коронавируса e с хидроксихлорохин

СЗО спря изпитанията с антималарийното лекарство
36
Единственото лечение на коронавируса e с хидроксихлорохин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Единственият начин на лечение на коронавирус, който се наложи в световен мащаб е с антималарийното лекарство хидроксихлорохин, коментира шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Той допълни, че това лекарство е било основното средство, с което се лекуваха пациентите в Китай заедно с още около 15 медикамента.

Още по темата

От два дни СЗО каза, че прекратява изследванията с  хидроксихлорохин, но без  да се мотивира.

„Този препарат се използва в цяла Латинска Америка, в Африка и в някои европейски страни и той все още не е отхвърлен като метод за лечение на заболяването“, каза Мутафчийски.

Той обаче предупреди, че не се препоръчва за извънболнично лечение, защото може да доведе до услужения при пациенти с други заболявания.

А що се отнася до клиничните изпитания на продукта Ивермектин, за който Българския Ветеринарен Съюз предупреди, че може и да е опасен, шефът на  Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че както при всеки продукт има противопоказания.

Медикаментът се използва от десетки години за лечение на пазарити, в края на месеца след като са готови първичните данни и техния анализ, ще оповестим повече, каза той.

По думите му е важно прилагането на такива медикаменти на такъв етап да се правят при клинични изпитвания, а екип от специалисти е преценил каква доза да се приложи за лечение на коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7От години не съм пил антибиотици за грип и съм оздравявал. Мангъров е прав.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус се лекува с вода,чай, лимоти, ракия и плодове и зеленчуци. Колкото повече течности поемате през деня толкова по-бързо ще се излекувате.От грип ми е минавало за 2 дни ама съм пил много чай.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ммного ли е "служну" да се ползва поне един автоматичен коректор? Или до много "услужения" ще доведе..
12
4
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Цитокинова бура, идва от цитокини. Цитатин само ти знаеш какво е.
11
2
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
хидроксихлорохин = Аналгин Хинин - едни Зелени Хапчета , забранени от СЗО през 2012 - когато Шеф на СЗО стана Човек без Лекарска Диплома .
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бедните болни ще има синтетичен хинин, за богатите болни ще има ремдесивир.Така е решено. Африка ще пие хинин, Америка ще пие ремдесивир.България се чуди къде да се постави.Още не е решено, както не беше решено дали маските пазят или не пазят, докато имаше дефицит и ги пазеха само за лекарите.Ще решим скоро. Бедни ли сме, или сме богати?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са само пазарити, също и услужнения.Интересно ми е журналистите от днес.бг, четете ли си контролно статиите преди да ги публикувате?
8
3
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
а ти скъпи ми премълчаваш, че лекарството, което произвежда Русия е 100% базирано на едно Японско генерично лекарство на Фуджи! Поне имената им научи!?! Започва с "а" хехехе браво. А иначе, има и други екпериментални лекарства.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра каза, че лечението трябва да бъде щадящо. Да не се насилва организма с два антибиотика и вредни лекарства. Хомеопатия, юмейхотерапия и баене са най-щадящи лечения.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските са Арепливир, Авифавир и Илсира за щурм.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премълчава се, че хидроксихлорохин не е единственият начин на лечение на коронавирус. Русия произвежда цели две ефективни лекарства (названията започват с А) за лечение на Ковид-19 и едно ефективно лекарство за лечение на цитатиновия щурм (смъртоносно усложнение на Ковид-19).
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пазарити".... Това журналистите сте едно много забавно племе, което трябва да го .... на лягане и на ставане. Оставям многоточието за вас. Ако смятате, че заслужавате гадости, премахнете коментара :) Ако смятате, че многоточието може да съдържа непазарити, значи не е обидно :)
3
7
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Докторе като в толкова ефикастно лечение и от одобрено от СЗО защо хората все още мрът като пилци? Нека да ви отговоря защо? Заради неправилно лечение на вирусови инфекции. Пациентите да си седят в къщи, и вече ааааа на умирачка на вентилатор. Да де ама вече вентилатора е само вреда за пациента, защото прави дробовете на мармалад. С този тиквен щаб далече няма да се стигне.
2
4
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Мутафчийски е Фактор с борбата на Хората с Ковид 19 . СЗО станаха Съмнителна Организация - Шефа на СЗО е Терорист Убиец от Африканска Държава през Младините си , Заместниците Му са бивши Главорези от Африка - цялата тази Групировка от Сомалия и Уганда е била Финансирана от ЦРУ . Да не мислите че Тръмп е *** - оттегли САЩ и ЦРУ от Финансирането на СЗО , докато не се направи НОВ ИЗБОР - Както ЕС се оттегли от Борисов за Шенген и Еврозоната .
1
18
 
12
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Само като прочетох Мутафчийски и пример Жълтурландия, ми става ясно колко е мердоавно мнението. Такива по-добре не ги пишете, че лъжете хората.