Хакери ни дебнат с измами, внимавайте къде се логвате!

Контрирайте хакерите с двойно удостоверяване и закрити камери
20

Дните в изолация дадоха ново поле за изява на онлайн измамниците, които сега изнудват като твърдят, че притежават ваше неприлично видео. То било заснето чрез виртуален вирус през камерата на мобилното ви устройство.

На тази посочена биткойн сметка има преведени трансакции, явно някой се е хванал на въдицата. Имаме дори трансакции, различни от българските, което явно означава, че има потърпевши от други страни. В тези заплахи хакерите посочват, че разполагат с паролата на имейла ви, като вероятно се има предвид стара парола. Това обясни за "България сутрин" експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

Според него двустепенната верификация е нещо, което трябва да правим със сигурност. Трябва най-много да се внимава къде се логваме.

"Има техническа възможност камерата на компютъра ви да бъде контролирана чрез пробити сървъри и съмнителни сайтове. Проблемът се решава с поставянето на лепенка на камерата", допълни той.

В студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR музикантът Венци Мицов посочи, не се притеснява от подобни заплахи на хакери.

"Не се впечатлих от мейла, който получих, нямам и 1000 лева да преведа, защото боядисвахме вкъщи, правихме ремонт...", заяви той.

И отбеляза, че има ситуации, в които вманиачени типове могат да стигат до заплахи. Самият той се е сблъсквал с подобна случка - до съд и по-сериозни действия обаче така и не се е стигнало.

"Когато подадох сигнал в дирекцията по киберсигурност към МВР, момчетата си свършиха работата много добре, но после законодатеството е много тромаво", допълни Мицов за Bulgaria ON AIR.

"Колкото сме по-прости, толкова повече ще ни цакат такива идиоти", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изостанал си поне с 10 години. Друго нямам какво да добавя. Няколко пъти ми разбиват паролата от 30 символа. И ми пишат от моя имейл. Аз отговарям на този имейл, за да проверя и получавам писмо в папка Кутия. Символите в Abv.bg относно конструирането на парола са ограничени. @#$%&)(\ /*:123457890;~`A-Z малки и големи".,]['}{_!?|
14
3
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Че са пробити, пробити са, но другото, което си писал са пълни глупости. Можеш сам да видиш каква е ентеопията при 15 символа. Да не говорим, че бруутфорс през хттп не прави по хиляда опира в секунда, щото поне за ддос следят.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Abv.bg пощата е масово атакувана от хакери. Получих имейл от моя имейл в папка Кутия с който ми доказват, че пощата ми е хакната и ми пишат, че е Троянски кон. Abv.bg няма никаква защита. Хакерите имат програми за разбиване на пароли с капацитет 10 милиона пароли в секунда. Паролите в Abv.bg са до 30 символа и с ограничение на вида символи. Това е много удобно за хакерите - паролата от 30 символа се разбива на 2 части от по 15 знака и така лесно се разбива. Най-силни са паролите на Yandex.ru.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопоДа - инсталирай Linux на всеки човек. Даже ги научи сами да си компилират програмите. Закай, да науча баба, дето ще се пенсионира след 5 месеца, да си сетне виртуалната машина, за да може да игра Candy Crush, без да се притеснява от мизерия.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименц 11Зависи от "мейла". Аз работя с клиетни и е немислимо, да си сетна спама на "не дупускай нищо освен от тези 10 мейла", а и често получавам мейли от институции, университети, потенциални бизнес партньори. Понякога, някой се маскира и като банка, данъчни и прочие. Скапано е, но алтернативата е, да не ползам мейл, а това е начина, през който намирам работа :/ ... Иначе преди бачках в Макдоналдс ...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе гений ти си напрово за Нобелова награда.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното изречение от статията казва всичко.
8
0
 
3
 
! Отговори
Халка Вирус преди 3 години
Голям смях!
7
1
 
5
 
! Отговори
Вир0$ преди 3 години
Не се логвайте на този сайт.
6
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Па затова има Линукс, има ВЧМ, има браузъри, има двуфакторни пароли и има XXL на телевизора а не в нета.
5
3
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
---Колко се смях... :)---
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, аз даже нямам компютър вкъщи :D
3
3
 
6
 
! Отговори
. преди 3 години
Подаването на оплакване някъде няма смисъл, тъй като този имейл не може да бъде проследяван като моя биткойн адрес.Не правя грешки.На ваше разположение!
2
5
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Забележка: Трябва да копирате адреса на портфейла и да премахнете интервала между буквата V и буквата R.Имате 48 часа за плащане.След получаване на плащането, ще изтрия видеоклипа и никога повече няма да ме чуете.
1
4
 
5
 
! Отговори
Коуега преди 3 години
Туй некви коуеги ли са уа, баси пришълците. Ей, момче, единият да се избръсне, а вторият да се избели.