Пациентски организации искат оставката на д-р Георги Гелев

Причината е смъртта на спешния медик д-р Юлиян Стамов
13
Пациентски организации искат оставката на д-р Георги Гелев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на директора на столичния Спешен център д-р Георги Гелев поискаха от Пациентски организации "Заедно с теб". Поводът е смъртта на д-р Юлиян Стамов, заразил се с коронавируса от пациент, когото е реанимирал.

"Заради неосигуряването на специални защитни лични средства за медицинските екипи и отказването на линейка да бъде превозен до лечебно заведение", обясни причината пред БНР Пенка Георгиева от "Заедно с теб“.

Още по темата
На брифинг по рано днес здравният министър Кирил Ананиев каза, че спешните центрове в страната разполагат с необходимите количества предпазни облекла и маски, а лекарите знаят кога задължително трябва да ги използват.

Министърът съобщи, че е разпоредил проверка по случая.

Говорителят на Спешния център Катя Сунгарска каза, че на този етап няма да коментират повече по темата и ще изчакат резултатите от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Д-р Георги Гелев отдавна е за дисциплинарно уволнение, заедно с Кирил Ананиев министър на здравеопазването, защото си затваря очите за истината... Такива не са ни нужни! Вън от България ! Крадци! Лъжци! Играте си с живота на хората ...това е за проверка от специализираната прокуратура и Гешев, въпреки че са същите...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това не разбирам, защо лекарят е оставен на самолечение вкъщи след като е бил симптоматичен. Най-малкото лекарите, които са на първа линия заслужават запазени легла в болниците и да са на хлорохин + антикоагуланти от самото начало. (това поне беше лечението в Испания). Защо тези хора, които рискуват живота си за нас са оставени да се лекуват вкъщи с чайче? Още повече че на почти 50 вече лекарят влиза в рисковата група. Много тъпо. Мир на душата му.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно нещо не разбирам - защо лекарите не си носят маските постоянно? И защо няма маски и за пациентите. Ако като отидат не са му сини устните, връчват му маската и всички ще са много по в безопасност. Давали им по 6 маски на смяна? И те знаели кога да ги слагат? Защо не постоянно. В епидемия сме, има страхотен ръст на заразените, а лекарите се мотат без маски. Че те са идеалните преносители на вируса - докато разберат, че са болни и са заразили едно 50 души, все хронично болни. Безумие е това.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Пациентът е бил приет във ВМА, където е починал по-късно - явно там приемат и от "простолюдието".Свери си информацията!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКак установиха, че се е заразил точно от пациента.е щом не е от пациента трябва да е от некой мангър
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как установиха, че се е заразил точно от пациента. Продължават с истории за деца от предучилищна възраст.
7
4
 
11
 
! Отговори
вуте преди 3 години
Гьоре Гелеф е велик и вечен , он е роден да е големец , малко е недоучен ( май не е лекар ) , ама е тарикат чичка и познава правилните хора . Чатка му пипето , фактор е у бърза помощ вече 18 г. , а вие будалите лапайте мухите ! Пари при пари отиват , он е специалист схемаджия по кражби , далавери и корупция , изпечен мошеник и завършен подлец !!!!!!!!!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
До коментар 1. и 2. - има една позабравена дума. -. позорно ! ! !
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят е доста съмнителeн, няма как да се заразиш и след часове да умреш възможно ли е там да са били заразени от по-рано, отишъл е да реанимира без обекло... той знаел или е подозирал, че има Коронавирус във себе си и не се е страхувал да иде без защитни средства. Не трябва ли лекарите да бъдаг задължително във такива костюми предпазни и тези костюми да се дезинефкцират Щото само на едно лекарите знаят кога да ги носят ама не знаят кога са заразени не става Ананиев да понесе отговорност.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кка ще умре тъй бързо, я обяснете ситуацията като хората, цялата статия е едно нищо. Важно е да се знае, че някой е умрял. Драскачи.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А болния ?
2
4
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Ужасяващи Скандали с Доктора-Явно така се "ЛЕКУВАТ' ПАЦИЕНТИТЕ С КОВИД-Доктора отива с Линейка при 55 г пациент-Пациента е зле- Доктора го води в Пирогов с съмнение за Ковид- Пирогов отказват да го приемат!? Линейката отива в ВМА-там виждат че ПАЦИЕНТЪТ Е ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО И ОТКАЗВАТ ДА ГО ПРИЕМАТ!-Пациентът почва да умира в Линейката-Докторът го води обратно в Пирогов и пациентът умира на ВХОДА! Докторът след няколко дни РАЗБИРА ЧЕ Е ЗАРАЗЕН и моли Колеги да го вземат с Линейка-ВСИЧКИ ОТКАЗВАТ!
1
7
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 3 години
Доктора е умрял като куче!!