Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус

Не е напълно ясен източникът на заразата
6 юли 2020 10:19, Нели Христова
65
Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

След бал на частна гимназия във Велико Търново, 60% от присъствалите са били заразени с коронавирус.Сред заразените са зрелостници, учители, придружители и персонал от заведенията където младежите са празнували.

Вчера в късния следобед от РЗИ във Велико Търново обявиха Американския колеж в града за огнище на коронавирус, тъй като до момента 25, от общо 42 присъствали на бала, са дали положителна проба. Това са 16 зрелостници, 6 учители и 3 придружители. Не се знае точно колко са студентите под карантина. Първоначално се твърди, че заразата е тръгнала от болен ученик, но новата версия е, че разпространителят е учител, който току що се бил върнал от Гърция.

"Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети. Общината беше основно дезинфекцирана и днес ще работи нормално", каза пред Нова тв зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания. „Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”.

Проф. Камарашев уточни, че всички заразени учители са в добро състояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самото тестване може и да е гадно за човека който се подлага на тест понеже съм чувал че се бърка на дълбоко в носа и гърлото.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Щельо #38Какъв контол сте сънували? Нещо не схванах - кога точно нещо в тая държава е било под контрол (освен овчата тълпа от масов народ)???
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩельоВируса не може да се контролира.Най-добре е бг медиите постепенно да спрат да го натрапват или да пишат положителни новини за вируса.
37
1
 
19
 
! Отговори
Щельо преди 3 години
Не разбирам, уж бяхме държавата с най-силен контрол над вируса, а какво се случи - двама баровци, държащи заведения, се оплакаха на премиера и вече всичко е наред - няма вирус, няма бацил. Нали се говореше, че няма да има балове? "АМА КАК ТАКА, АЗ СЪМ СИ РЕЗЕРВИРАЛ ЗАВЕДЕНИЕТО?!?"Къде е Валери Симеонов в тази ситуация? Нали много му пречеха заведенията и си вреше носа навсякъде, а сега, когато върлува пандемия, нищо не му пречи.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Не всеки има пари за втори тест.Най-ощетени са бедните хора понеже те не биха дали 120 лева за втори тест понеже платен вторият и ще седят заключени като престъпници за 2 седмици.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се каже със точност от къде е тръгнала дадена зараза.Това трябва да се разбере.
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХХА КОЛКО ПАРИ ВИ ДАДОХА ДА ПИШЕТЕ ТЕЯ ГЛУПОСТИ - ВСЕ ЗАРАЗЕНИ И НА ВТОРИ ТЕСТОВЕ В НЕЗАВИСИМИ ЛАБОРАТОРИИ КАК ПА СА ВСЕ ОТРИЦАТЕЛНИ ? СПРЕТЕ С ТЕЯ ЛЪЖИ , ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ СА ТОЛКОВА ПРОСТИ
33
5
 
5
 
! Отговори
eha преди 3 години
Важното е че е имало гюбеци на воля.
32
3
 
7
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Анонимен 30:България е като Америка: има предимно два типа хора - успешни и неудачници. Само дето неудачиците в Бг пискат на висок глас, а в Америка си трят, че няма кой да ги чуе.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Значи, да има военен режин, но да не се стига до извращения??!!Браво бе, колега!Много от вас говорят само за режими, диктатури, твърда ръка и т.н. но едва ли някой знае какво е това.Отиди в С.Корея, Куба, Венецуела или Русия. Поживей там около година, ако издържиш, и тогава пиши измислици по форумите.Все едно в Германия, Франция, Швеция има военни режими и за това има ред в държавата и хората спазват законите и т.н. и т.н.***, все режими са му в главата.
30
0
 
2
 
! Отговори
Хотели как лучшее, преди 3 години
получилось как всегда..."Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети..."----Но пропуснахме най-важното - работим с хора, а и най-усърдните, последователните и праволинейните от тях понякога допускат грешки, които при определено стечение на обстоятелства имат гадния навик да се натрупват и винаги да водят до някое олеле.
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмериканЕх то да стане като америка ще бива ...
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧочоПри такива режими се изпълняват заповеди, ама се изпълняват екзекуции, терористични актове и не знам си какво... Като не ви се излиза, не излизайте от вас и готово.
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и?Който смята, че няма да го изкара - да бяга да се крие.Останалите нормални хора ще го изкарат, както карат всякаквидруги вируси постоянно.
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли още верващи в короната?"Всички говорят за него, но никой не го е виждал"
25
6
 
14
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Заради този глупав парад на кича и други подобни безотговорни глупотии скоро ще докарате по 1000 на ден, ще стане като в Америка.
24
2
 
1
 
! Отговори
АНТИ за Военен режим преди 3 години
До ЧочоПиночет действаше без люти глоби и Затвор !Светата чилийска инквизиция си знаеше работатаи я вършеше безотказно.
23
11
 
7
 
! Отговори
9988 преди 3 години
И сега какво? Поредната драма ли трябва да се прави? Спокойно нищо им няма тоюно на тези виросоносители... Спете спокойно и да не забравите да си сложите парцалите на носа и устата :)
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само едно събиране да си пийнат и стигнаха целта на Мангъров. Сега 14 дена и повече няма от какво да се притесняват.Хем си пийнаха, хем решиха проблема. А Тиквун? КПП-та, карантини, маски, дистанции и пак проблем. Така е с неговото комунистичеко мислене!
21
18
 
8
 
! Отговори
Грух преди 3 години
Еййй много платена герберска cгaн. Младежите имат правото и свободата да си отпразнуват завършването. Поле ще си направят повторен тест и ще видят, че им няма нищо, а хунтата просто е искала да им очерни кефчето. Достатъчно видяхме достоверността на т.нар. тестове.