Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус

Не е напълно ясен източникът на заразата
6 юли 2020 10:19, Нели Христова
65
Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

След бал на частна гимназия във Велико Търново, 60% от присъствалите са били заразени с коронавирус.Сред заразените са зрелостници, учители, придружители и персонал от заведенията където младежите са празнували.

Вчера в късния следобед от РЗИ във Велико Търново обявиха Американския колеж в града за огнище на коронавирус, тъй като до момента 25, от общо 42 присъствали на бала, са дали положителна проба. Това са 16 зрелостници, 6 учители и 3 придружители. Не се знае точно колко са студентите под карантина. Първоначално се твърди, че заразата е тръгнала от болен ученик, но новата версия е, че разпространителят е учител, който току що се бил върнал от Гърция.

"Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети. Общината беше основно дезинфекцирана и днес ще работи нормално", каза пред Нова тв зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания. „Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”.

Проф. Камарашев уточни, че всички заразени учители са в добро състояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Има нещо хубаво във военен режим за който плаче България , стига да не се стига до извращения . Само при такъв режим безпрекословно се изпълняват заповеди , ако ли не тежко ти . Забравяш за граждански права и свободи и се стискаш ката дуп-. Люти глоби и затвор , че без това проявяваме скрития някъде дълбоко в нас дивашки ген . Страхът и парите ръководят света , но аз съм повече за първото .
19
1
 
1
 
! Отговори
Wild Bill Hickok преди 3 години
До Преди и СегаЕ и трипер се хващаше, ама сега нали сме във Фейсбук :)
18
9
 
8
 
! Отговори
Нац. оперативен щаб преди 3 години
Ако бяха спазвали мерките на НОЩ сега нямаше да са с короната. Сега са обречени
17
8
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Ами казаха им да не ги правят, ама *** слуша ли. Сега като си заминат 2-3 кой ще поеме вината?
16
1
 
7
 
! Отговори
Преди и Сега преди 3 години
Преди на новобранско изпращане, най-много да хванеш хепатит А.Доброто Старо Време,няма го вече,дявол да го вземе !!
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Името ЗРЕЛОСТЕН изпит не е случайно. Децата за съжаление още не са узрели след като все още не могат да си поставят приоритети и да оценяват рисковете. Заради едно парти са готови да рискуват живота на възрастните си роднини. Защото обществото ги е излъгало, че това парти е изключително важно, а всъщност важното е дали са научили нещо за 12 години и дали имат училищни приятелства за цял живот. В крайна сметка магазините за дрехи и кръчмите трябва да печелят от някого.
14
5
 
17
 
! Отговори
22 преди 3 години
тотално безхаберие... за едните рокли и броене... нищо не са ви научили за тия 18 години. няма да умрете ако нямате бал, но от корона виж там вече. замина светлото бъдеще. и на мен ми се дивее, ама си стоя на д то. имам възрастни родители, които искам да виждам колкоот мога по-дълго. поне още месец да бяха мерките, сега е късно либе
13
1
 
13
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Какви деца бе ?!Ромчетата на техните години са горди родители !
12
0
 
21
 
! Отговори
Wild Bill Hickok преди 3 години
Кви деца бе - нали са пълнолетни? По цяла нощ гледам пияни кифли с целулит на баба си от лютеницата как се "кефят". Ама каката иска да стане СТОДЕНКА, че да й върже. Ай сиктир бе дърдорко
11
1
 
12
 
! Отговори
глупави преди 3 години
хора и кръгли камъни няма да се свършат
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Гадняр си ти - уродлив, вечни мрънкащ, вечно плюещ. ***. Дано по-скоро освободиш Света от неприятното си присъствие.
9
2
 
20
 
! Отговори
КРУМ преди 3 години
сега да броят до 14......всеки ден...
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че няма да си седят по къщите, а ще щъкат безконтролно и безнаказано под скодоумния поглед на премиера и за радост на д-р Менгеле.
7
10
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
*** и гаднярите сте тия, които само пишете простотиите по форумите по нареждане на една партийна централа. Ама думата *** е мека.(да го знаеш)
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2А от тебе ДИСЦИПЛУНИРАНИЯТ какво става? Плюещ форумен ***.Гледай си вируса и не се занимавай с децата.
5
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Искали са го, направили са го. За 15 дни ще изкарат вируса по къщите.Голяма работа. А ти до края на живота си ще си останеш мрънкащ и плюещ гадняр.
4
7
 
11
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
КОЯ МЕДИЯ СЕГА ЩЕ ИЗЛЪЧИ ЧЕ 3 ОТ ДЕЦАТА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНА СА СИ НАПРАВИЛИ ПОВТОРЕН PCR ТЕСТ И СА СЕ ОКАЗАЛИ.....ХА ПОЗНАЙТЕ.
3
2
 
26
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Крещят си в лицата. Прегръщат се. Вълнуват се и дишат тежко. Нормално заразата да е голяма.
2
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е , искаха си го. Зора беше много голям. То не бяха мераци... посещения при премиера, молби, кандърми. Здравния министър беше принуден да кандиса.От недисциплиниран народ - ама, нищо не става.
1
9
 
33
 
! Отговори
Wild Bill Hickok преди 3 години
Хърцоите пак се проявиха. Срам е за старопрестолния град такава павликенска популация. Срам и резил! Аз лично нямах абитуриентски бал, защото бях извън България точно на датата, но си спомням, че такива простотии нямаше. То не бе червен килим, то не бяха дефилета. Калоян, ако беше жив, щеше да ги изпомята от Лобната скала, да им дойде акълът. И тази интелектуална помия ще кандидатства? Боже, пази България