След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До азКовид19 е само в медиите. Есента пак ще ни затворят ако си траем.и какво смяташ да направиш бе каскет? Коремно, като *** ли или ще нападнеш някоя мандра? Ще основеш партия "Нема такъв вирус"? Заради такива тъпaнapи като теб ще продължаваме да ходим с маски.
95
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"200 пъти обясниха, че фалшиво положителен тест е 1000 пъти по-невероятно да се получи от фалшиво отрицателен."Като гледам форумните разбирачи праскат минуси яко.
94
6
 
14
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
Той не е виновен. Мама го е научила, че той винаги е прав и ако има проблеми може да ги реши с пари.
93
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани.той да вземе да се поограмоти преди да дрънка глупости. Има си утвърдени методики, по които работи РЗИ и то дълго преди ковид-19. Това, че някой частник му е прибрал парите за тестове си е негов проблем.
92
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Препоръчаните със заповед на Онаниев лаборатории с фалшивите положителни тестове"Точно така, е на частните дето като им бутнеш 100 лева ти пишат отрицателен тест без дори и да са го правили!
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Берлин"Вярваш ли ми...?!"Не, не ти вярвам.
90
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз"Ковид19 е само в медиите. Есента пак ще ни затворят ако си траем"Смени плочата, говориш глупости!
89
9
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
Ковид19 е само в медиите. Есента пак ще ни затворят ако си траем.
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин''що не вземеш да почетеш за PCR тестовете, преди да се репчиш ? Има ги в проста форма параметрите им в Интернет, има ги и научните публикации, на не един човек, който ги е изследвал, но явно ти си писател, а не читател'' Хааахахаххххх ти PCR теста почиташ ли го или прочиташ , голям си философ с акъл на 6годишен
87
7
 
21
 
! Отговори
Дениславе, преди 3 години
Съди ги! До дупка!Неграмотни са и гонят бройка.Имаш си писмени доказателства!Съди ги за пропуснати ползи, за причинен стрес и т.н.И всеки като теб трябва да го направи!Не се занимавай с медии и фейсбук.
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силно се надявам тука да е пълно с платени коментатори, защото ако не са платени то означава че масово хората са станали *** безплатно, което си е направо трагично.Това само затвърди тенденцията от последните 10-20 години, липса на качествено образование и подмяната на дневният ред на обществото много успешно доведоха до това което сме сега, маса от хора който не могат да мислят логично самостоятелно и само повтарят като папагали каквото им се каже по телевизията.
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
славянинщо не вземеш да почетеш за PCR тестовете, преди да се репчиш ? Има ги в проста форма параметрите им в Интернет, има ги и научните публикации, на не един човек, който ги е изследвал, но явно ти си писател, а не читател.
84
0
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 3 години
86, внимателно и последното изречение чети какво съм написал
83
13
 
9
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 3 години
''Разбира се'', само отрицателните тестове могат да бъдат фалшиви, положителните - никога, полезните *** винаги сте били най-големите любимци на всяка власт!
82
4
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 3 години
Ако днес си дал положителен pcr, възможно е утре да дадеш отрицателен, но в тоя случай ще позитивираш iga и/или igm. Ако и втория pcr и имуноглобулините са отрицателни, особено 72 часа след първия положител pcr, значи има нещо сбъркано или в pcr теста или в имуноглобулиновия. Pcr дава фалшиво отрицателни резултати, но не и фалшиво положителни, но замърсяването на пробата при вземането и обработката на материала може да доведе до позитивен pcr, без източника на вирусни репликации да е изследвания
81
8
 
19
 
! Отговори
до 77 от славянин преди 3 години
''Теста не отменя карантината!Точка.''Домашният арест благозвучно наричан ''карантина'' те третира като престъпник, защото под домашен арест се поставят хора извършили престъпление, нещо което нито заразените, нито незаразените, нито контактните с тях лица са извършили! Домашният арест наричан ''карантина'' най-малкото обижда и унижава достойнствата на всеки човек с такова, а ''хора'' без такова няма как да ги обиди и унизи защото те са си *** по естество!
80
3
 
1
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...стига да имаш съзнание...---Дойдохме си на думата :)
79
0
 
14
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Репичка: Гражданството е без абсолютно никакво значение. Единствено ако бяха от един определен етнос, чието име е забранено от политкоректната клика, но започва с Ц и е характерно за представителите му да пребиват лекарите в Бърза Помощ - то защото този етнос стои над закона, за тях карантина нямаше да има. Справка - в момента цялата Ц-маала на Кюстендил е пламнала и под карантина, но по заповед на НПО-тата, полицията не я налага, а Ц-те се разхождат по потници в Кауфланд.
78
11
 
6
 
! Отговори
до 79 от славянин преди 3 години
Това че си стоял два пъти под карантина в две различни държави е полезно не за околните, а за заинтересованите, а те не са околните, а властите в съответните държави, и е съвсем друг въпросът дали това е въпрос на съзнание или на зомбиран *** акъл от ежедневната целенасочена медийна пропаганда! Аз на такива като теб им препоръчвам доброволна доживотна карантина, за да не пречите на нормалните хора да живеят и работят!!
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърно правителство, освен че е крадливо и егоистично предава и тормози народа